S-a dat startul pentru Ideo Ideis!
https://www.ziarulmetropolis.ro/s-a-dat-startul-pentru-ideo-ideis/

Astăzi încep înscrierile pentru cea de-a IX-a ediţie a Festivalului Naţional de Teatru Tânăr Ideo Ideis, care se va desfăşura între 18 şi 26 august la Alexandria.

Un articol de Liliana Matei|23 aprilie 2014

Începând de astăzi, trupele de tineri actori din întreaga țară se pot înscrie în cel mai amplu proces de educație alternativă prin artă dedicat liceenilor din România: Festivalul Național de Teatru Tânăr Ideo Ideis din Alexandria.

La finalul perioadei de preselecţie, nouă dintre trupele înscrise vor avea şansa de a-şi prezenta spectacolele de teatru pe scena Casei de Cultură din Alexandria, în faţa altor trupe de tineri actori și a mentorilor Ideo Ideis – Cătălin Ştefănescu, Andi Vasluianu, Medeea Marinescu, Vlad Zamfirescu și Marius Manole.

La fel ca și în anii anteriori, pentru a participa la Ideo Ideis, trupele de liceeni trebuie să consulte ghidul trupelor aplicante şi apoi să completeze formularul disponibil online, care solicită, printre altele, o filmare de 10-15 minute din spectacolul înscris și un material video prin intermediul căruia fiecare membru al trupei să răspundă la întrebarea ‘Ce așteptări ai de la experiența Ideo Ideis?’. Termenul limită pentru trimiterea aplicațiilor este 07.06.2014, ora 23:59.

Marea noutate a celei de-a IX-a ediţii este faptul că, începând din acest an, secțiunea ,,Competiție” se transformă în ,,Spectacole de Teatru Tânăr”.

”De opt ani, liceenii au tot venit și revenit la Ideo Ideis nu pentru a câștiga premii, ci pentru întâlnirile fericite pe care festivalul le prilejuieşte invariabil. Ne-au spus-o constant, prin intermediul formularelor de feedback pe care le completează la finalul fiecărei ediții, iar anul acesta am decis să renunțăm la ideea de competiție și să le oferim șansa de a juca în fața publicului și a invitaților noștri nu din postura de concurenți, ci de tineri actori. Cătălin Ştefănescu, Andi Vasluianu, Medeea Marinescu, Marius Manole și Vlad Zamfirescu, cei la care, până acum, liceenii se raportau ca la niște jurați, devin mentori Ideo Ideis și continuă să ofere îndrumare și feedback participanților pe întreaga perioadă a festivalului”, spune Alexandru Ion, co-fondator Ideo Ideis.

Anul acesta, Festivalul Național de Teatru Tânăr Ideo Ideis din Alexandria va avea loc în perioada 18-26 august. La fel ca și în anii trecuți, festivalul își deschide porțile și către tinerii care vor să ia parte la atelierele de teatru tânăr, dramaturgie, coregrafie, scenografie, muzică&ritm și educație vizuală, dar nu fac parte dintr-o trupă de teatru. Sesiunea de înscriere dedicată tinerilor din Alexandria va fi deschisă pe 12 mai, iar cea pentru publicul larg pe 10 iunie.

Foto: arhiva Ideo Ideis

06
/12
/23

Longevitatea este una dintre temele cele mai abordate în lumea de azi. Tipuri variate de diete, suplimente alimentare, ingrediente străvechi redescoperite acum și tehnici de meditație promit creșterea duratei de viață, sau mai mult, recuperarea sănătății și un organism întinerit.

06
/12
/23

Conferința Națională a Managerilor Culturali (CNMC) – ediția a 10-a va fi deschisă de Sergiu Nistor, Consilier Prezidențial, Raluca Turcan, Ministrul Culturii și Andrei Chistol, Secretar de Stat în cadrul Ministerului Culturii din Republica Moldova, joi, 7 decembrie 2023, începând cu ora 09.30.

06
/12
/23

Evenimentul de lansare a albumului expoziției „De la frici uitate, la nopți prietenoase. Avatarurile orașului nocturn”, curator: Adrian Majuru, organizată de Art Safari în parteneriat cu Muzeul Municipiului București, Institutul de Antropologie Francisc I. Rainer și Institutul Național de Medicină Legală Mina Minovici, are loc vineri, 8 decembrie, la 18:30, la Art Safari;

05
/12
/23

„O, ce veste minunată!”, „La Vitleem colo-n jos”, „Bună dimineața la Moș Ajun”, „Have Yourself a Merry Little Christmas” sau „Noël”? Cele mai frumoase și mai îndrăgite colinde românești, dar și cântece internaționale de Crăciun vor răsuna pe scena Sălii Radio în luna decembrie, în cadrul a patru concerte extraordinare.

05
/12
/23

EVENIMENT Deschisă din 1 decembrie la Muzeul Național de Artă al României, expoziția „Victor Brauner. Între oniric și ocult” dezvăluie arta de dincolo de granițe și formule a celebrului artist originar din România.

05
/12
/23

Cu emoție, bucurie și multă speranță, Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică ”I.L. Caragiale” dorește să comunice publicului una din cele mai importante victorii obținute în instanță, legată de însăși identitatea sa instituțională: redobândirea dreptului de administrare asupra Studioului de Teatru Casandra.

05
/12
/23

Dacă printre dorințele pe care vi le stabiliți pentru Noul An se numără mai multe momente de relaxare și seri petrecute cu cei dragi ascultând muzică bună, atunci o idee perfectă ar fi noile abonamente sau bilete la Sala Radio, pentru concertele din perioada ianuarie-martie 2024!

04
/12
/23

Musicalul Hedwig and the Angry Inch, în regia lui Răzvan Mazilu, producţie a Teatrului Stela Popescu, se va juca pentru prima oară pe scena Teatrului Odeon, Sala Majestic, pe 6 decembrie, ora 19.00, în distribuţia Hedwig – Lucian Ionescu, Yitzhak – Ana Maria Ivan, band-ul “The Angry Inch” Johnny Bica (pian) Irina Cărămizaru și Cristina Danu (backing vocal), Andrei Paraschiv (percuție), Ciprian Pop (chitară), Vlad Vedeș (chitară bas).

04
/12
/23

Cu Maya și Elfie - o poveste de Crăciun, în regia şi coregrafia Ioanei Macarie, Teatrul Stela Popescu readuce pe scenă magia lunii decembrie la Sala Mică a Palatului Naţional al Copiilor pe 9 decembrie, cu două reprezentaţii la orele 10 şi 11,30 şi la Sala Mare a Palatului Naţional al Copiilor pe 13 decembrie.

04
/12
/23

Bogdan Mihai Simion, artist, culegător de muzică tradițională și lăutar, unul dintre ultimii cântăreți la cobză din România și realizatoarea Radio România Cultural, Maria Balabaș, cunoscută în special pentru conceptul original al emisiunii Dimineața Crossover, vă invită, din 18 decembrie, de la ora 14.00,  la Radio România Cultural, într-o lume cu personajele arhetipale din societatea secolelor trecute, căutând conexiuni cu lumea contemporană.