S-a încheiat cea de-a doua ediţie a Anima Sana, proiectul cultural care integrează artele vizuale în mediul instituţional de sănătate
https://www.ziarulmetropolis.ro/s-a-incheiat-cea-de-a-doua-editie-a-anima-sana-proiectul-cultural-care-integreaza-artele-vizuale-in-mediul-institutional-de-sanatate/

Anima Sana 2013, proiect cultural care integrează artele vizuale în mediul instituţional de sănătate din Bucureşti, continuă seria de intervenţii artistice cu lucrări de artă site-specific şi conţinut educativ.

Un articol de Andrada Văsii|16 august 2013

Anima Sana 2013, proiect cultural care integrează artele vizuale în mediul instituţional de sănătate din Bucureşti, continuă seria de intervenţii artistice cu lucrări de artă site-specific şi conţinut educativ.

Acestea au fost create de artişti vizuali pe teme din domeniul medical, prin iniţiativa echipei „I love Bucharest“.

Această a doua ediţie s-a desfăşurat în perioada iunie – august, în spatiul a şase saloane din secţia de pediatrie de la etajul III din clădirea Institutului pentru Ocrotirea Mamei şi Copilului „Alfred Rusescu”.

Inspirate de specificul spaţiului şi al beneficiarilor săi (pacienţi, însoţitori, cadre medicale) lucrările de artă au fost realizate de artiştii: Irina Abaza, Mara Patriche, Cristina Taraş, Marilena Burcea şi Raluca Băjenaru (artist la debut).

Artă pentru sănătate

Proiectul integrează artele vizuale în mediul instituţional de sănătate din Bucureşti, explorează şi dezvoltă relaţia dintre artă şi sănătate, activează un potenţial cultural important, mediul medical devine mediu de promovare a artiştilor şi artei româneşti contemporane şi reinventează spaţiul de intervenţie, contribuind la procesul de educaţie generală, la îmbunătăţirea factorilor fizici, psihici, sociali şi estetici în spaţiul de sănătate în care aceasta este integrată.

Anima-Sana-2013-2

Includerea artei într-un spaţiu public de sănătate contribuie la procesul de vindecare, la înfrumuseţarea spaţiului şi ameliorarea atmosferei, la crearea unui cadru relaxant,primitor şi la ameliorarea relatiilor dintre specialişti şi pacienţi. 

Efectele pozitive ale artei în sănătatea şi tratamentul corpului sunt de multă vreme cunoscute, iar relaţia dintre artă şi sănătate este recunoscută şi sprijnită prin politici şi fonduri publice la nivel naţional în ţări din lumea întreagă.

Foto credit: Modernism.ro

text preluat în parteneriat cu Modernism.ro

 

11
/01
/24

Asociația SIGNIS România anunță prima ediție a Festivalului Internațional FILMIKON, care propune o selecție de filme premiate de-a lungul anilor de juriile ecumenice și interreligioase, în peste 30 de festivaluri de film din lume, dar și un dialog despre valorile creștine și umane pornind de la aceste producții. Începând cu anul 1974, Premiul Juriului Ecumenic este un premiu independent acordat filmelor de lungmetraj din competițiile unor festivaluri internaționale de film din lume, precum Cannes sau Berlin.

09
/01
/24

Opera Națională București, instituție publică de importanță națională aflată sub egida Ministerului Culturii, celebrează Ziua Culturii Naționale, în data de 15 ianuarie, ora 18:00, cu premiera spectacolului Oedipe de George Enescu, în regia lui Stefano Poda și sub bagheta dirijorală a lui Tiberiu Soare. Totodată, evenimentul va fi dedicat și împlinirii a 70 de ani de la inaugurarea celei mai importante scene lirice din România.

09
/01
/24

ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului București celebrează Ziua Culturii Naționale printr-un concert extraordinar inspirat din folclorul românesc, susținut de Corina Sîrghi, ce va avea loc luni, 15 ianuarie 2024, începând cu ora 19.00, la Sala Mare, ARCUB.

18
/12
/23

După debutul de succes cu expoziția personală „LIGHT. An airy view point of density” de la București, urmată de o nouă expoziție la New York, în toamna acestui an, Diana Nicolaie, designer și artist vizual, expune acum la Art Safari, cel mai important eveniment dedicat artei din România.

14
/12
/23

S-a lansat Crăciun în Amzei, un eveniment realizat de către Primăria Sectorului 1, care aduce căldura sărbătorilor de iarnă în spațiul public printr-un brad-instalație, semnat de scenografa Iuliana Vîlsan.