S-a lansat aplicatia mobilă ARCUB!
https://www.ziarulmetropolis.ro/s-a-lansat-aplicatia-mobila-arcub/

Inaugurată cu ocazia Zilelor Bucureştului, aplicaţia mobilă ARCUB îi va ţine pe bucureşteni la curent cu ultimele noutăţi din film, muzică, teatru, dans, fotografie, carte, workshop-uri tematice sau alte evenimente culturale din stradă. Disponibilă gratuit pentru smartphone-urile cu sistem de operare iOS sau Android, aplicaţia oferă posibilitatea de a obţine toate informaţiile necesare despre evenimentele din Capitală.

Un articol de Petre Ivan|19 septembrie 2015

Între 18-20 septembrie, ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului București îi invită pe bucureşteni să descopere și să se bucure de un oraş plin de viață, unde iubitorii de cultură se pot delecta cu numeroase evenimente captivante organizate cu ocazia Zilelor Bucureștiului.

În noaptea de 19 spre 20 septembrie arta și tehnologia se unesc spre delectarea publicului – Noaptea Albă a Bucureștiului. Aplicația vine în întâmpinarea curioșilor și îi conduce pe aceștia pe traseul interactiv al Nopții Albe a Bucureștiului, fiecare instalație fiind mai ușor de găsit cu ajutorul telefonului mobil.

Programul evenimentelor cu intrare liberă din cadrul Zilelor Bucureștiului:

  • 10-20 septembrie, Piața George Enescu

Piața Festivalului George Enescu – un regal al muzicii clasice, în aer liber

Detalii: http://festivalenescu.ro/series/festival-2015/piata-festivalului/

  • 3-20 septembrie, ARCUB Gabroveni

Microtopiile Bucureștiului – o incursiune vizuașă a 5 fotografi nordici în peisajul orașului București

Detalii: http://www.bucuresti2021.ro/portfolio_page/joi-duminica-3-20-septembrie-1000-2200-expozitia-microtopiile-bucurestiului-hanul-gabroveni/

  • 18-20 septembrie la Gara Regală Băneasa

SOUND & VISION – primul festival de muzică alternativă 100% românească

Mai multe detalii: http://soundandvision.ro

  • 19 septembrie, Centrul Vechi, 21:00-03:00

Noaptea Albă a Bucureștiului – noaptea în care Centrul Vechi se transformă într-un teren de joacă, iar trecătorii pot interacționa cu instalațiile de artă

Mai multe detalii: https://www.facebook.com/events/918448238236795/

  • 19 septembrie, ARCUB Gabroveni, 19:00

București’21 – o epopee participativă. 840 versuri. 40 poeți.

Un poem-manifest participativ, care implică 40 de poeți români contemporani

Mai multe detalii, aici.

Aplicația ARCUB poate fi descărcată gratuit de aici (pentru Android) şi de aici (pentru iOS)..

Foto: aplicatia mobilă ARCUB – www.arcub.ro

19
/12
/22

Filmul de acțiune „Vulturul de Fier II/ Iron Eagle II”, regizat de Sidney J. Furie, va fi difuzat de Warner TV în prima lună a anului viitor. Lungmetrajul va putea fi urmărit la Warner TV pe 27 ianuarie, de la ora 21:00.

19
/12
/22

Bucurie, linişte în suflet, pace, colinde, daruri şi oameni dragi. Mai presus de toate, oameni dragi. Astfel ne dorim cu toţii să întâmpinăm Naşterea Domnului. Cel mai frumos Crăciun e întotdeauna petrecut împreună, în atmosfera caldă de acasă. De acest Crăciun, TVR 1 ne arată că şi cei mai Izolaţi în România au Oameni alături în zi de sărbătoare; că putem fi „diferiţi şi totuşi asumaţi întru Hristos" – ortodocşi şi catolici, în Bucuria credinţei; că generaţii diferite de artişti trăiesc, O dată-n viaţă, emoţia unor întâlniri inedite.

14
/12
/22

O carte fundamentală de teorie a filmului, "Ce este cinematograful?", de André Bazin, a apărut în sfârşit integral în limba română, într-un parteneriat între editurile Polirom şi UNATC Press şi sub coordonarea criticului şi profesorului Andrei Gorzo. O lectură obligatorie.

29
/11
/22

Cinematografia română se pregăteşte să celebreze în 2023 o sută de ani de la naşterea lui Ion Popescu Gopo, printr-o serie de retrospective cu filmele celebrului cineast, prin expoziţii cu desenele şi afişele operelor sale şi prin lansări de carte.

28
/11
/22

CRONICĂ DE FILM Sunt mari cineaşti la ale căror filme te uiţi pentru a vedea cu ce vin nou şi cum se reinventează (sau dacă reuşesc asta). Şi sunt mari cineaşti care nu mai au nimic de demonstrat şi pe ale căror noi filme le cauţi pentru a regăsi un stil şi un univers artistic care îţi sunt familiare şi în care ştii că te vei simţi confortabil.

15
/11
/22

Ambasada Republicii Cuba în România și Institutul Cervantes din București organizează „Zilele culturii cubaneze la București”, în perioada 21-25 noiembrie.

09
/11
/22

CRONICĂ DE FILM Cineastul suedez Ruben Östlund a râs dintotdeauna de ridicolul şi prostia oamenilor, pornind de la compatrioţii săi şi mai ales de la cei din clasele de sus. În “Triangle of Sadness” (2022), filmul care i-a adus în acest an un al doilea Palme d`Or la Cannes, satira e împinsă la extrem.