S-a lansat aplicatia mobilă ARCUB!
https://www.ziarulmetropolis.ro/s-a-lansat-aplicatia-mobila-arcub/

Inaugurată cu ocazia Zilelor Bucureştului, aplicaţia mobilă ARCUB îi va ţine pe bucureşteni la curent cu ultimele noutăţi din film, muzică, teatru, dans, fotografie, carte, workshop-uri tematice sau alte evenimente culturale din stradă. Disponibilă gratuit pentru smartphone-urile cu sistem de operare iOS sau Android, aplicaţia oferă posibilitatea de a obţine toate informaţiile necesare despre evenimentele din Capitală.

Un articol de Petre Ivan|19 septembrie 2015

Între 18-20 septembrie, ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului București îi invită pe bucureşteni să descopere și să se bucure de un oraş plin de viață, unde iubitorii de cultură se pot delecta cu numeroase evenimente captivante organizate cu ocazia Zilelor Bucureștiului.

În noaptea de 19 spre 20 septembrie arta și tehnologia se unesc spre delectarea publicului – Noaptea Albă a Bucureștiului. Aplicația vine în întâmpinarea curioșilor și îi conduce pe aceștia pe traseul interactiv al Nopții Albe a Bucureștiului, fiecare instalație fiind mai ușor de găsit cu ajutorul telefonului mobil.

Programul evenimentelor cu intrare liberă din cadrul Zilelor Bucureștiului:

  • 10-20 septembrie, Piața George Enescu

Piața Festivalului George Enescu – un regal al muzicii clasice, în aer liber

Detalii: http://festivalenescu.ro/series/festival-2015/piata-festivalului/

  • 3-20 septembrie, ARCUB Gabroveni

Microtopiile Bucureștiului – o incursiune vizuașă a 5 fotografi nordici în peisajul orașului București

Detalii: http://www.bucuresti2021.ro/portfolio_page/joi-duminica-3-20-septembrie-1000-2200-expozitia-microtopiile-bucurestiului-hanul-gabroveni/

  • 18-20 septembrie la Gara Regală Băneasa

SOUND & VISION – primul festival de muzică alternativă 100% românească

Mai multe detalii: http://soundandvision.ro

  • 19 septembrie, Centrul Vechi, 21:00-03:00

Noaptea Albă a Bucureștiului – noaptea în care Centrul Vechi se transformă într-un teren de joacă, iar trecătorii pot interacționa cu instalațiile de artă

Mai multe detalii: https://www.facebook.com/events/918448238236795/

  • 19 septembrie, ARCUB Gabroveni, 19:00

București’21 – o epopee participativă. 840 versuri. 40 poeți.

Un poem-manifest participativ, care implică 40 de poeți români contemporani

Mai multe detalii, aici.

Aplicația ARCUB poate fi descărcată gratuit de aici (pentru Android) şi de aici (pentru iOS)..

Foto: aplicatia mobilă ARCUB – www.arcub.ro

30
/06
/20

OPINIE Desfăşurată în aer liber, după o amânare de trei luni din cauza pandemiei, gala Premiilor Gopo a avut câştigători previzibili. Deşi inevitabil mai puţin spectaculos ca de obicei, evenimentul a fost important prin simplul fapt că s-a desfăşurat şi că le-a permis câtorva sute de cineaşti să se reîntâlnească, într-un context dificil pentru filmul românesc.

30
/06
/20

Drama suedeză „Beartown/Scandalul” va avea premiera în toate teritoriile HBO Europe, în această toamnă. Serialul, bazat pe romanul bestseller al lui Fredrik Backman, este regizat de Peter Grönlund și îi are în rolurile principale pe Ulf Stenberg, Aliette Opheim, Tobias Zilliacus, Miriam Benthe și Oliver Dufaker.

29
/06
/20

Cele mai noi filme distribuite pe ecranele din România de către Independența Film se văd la TIFF (31 iulie - 9 august, Cluj), în timp ce contul de Vimeo al casei de distribuție primește titluri de referință, producții prezentate și premiate la Cannes.

25
/06
/20

”Grilele, genurile, toate categoriile fixate sunt inamicii criticului” şi ”Libertatea criticului este de a nu se supune ierarhiilor gata făcute”. Sunt doar două dintre numeroasele idei stimulante despre critica de film dintr-un dosar din revista franceză „Cahiers du cinéma” pe aprilie, în ultimul număr înainte de schimbarea echipei editoriale.

21
/06
/20

CRONICĂ DE FILM Realizat în Franţa şi cu o distribuţie formată din Catherine Deneuve, Juliete Binoche şi Ethan Hawke, „La vérité”/”The Truth” (2019) nu este printre cele mai reuşite titluri ale regizorului japonez Hirokazu Koreeda. Un film lejer, dar tonic.

19
/06
/20

Până pe 21 iunie, inclusiv, pot fi văzute gratuit scurtmetraje realizate de regizori români în timpul autoizolării impuse de pandemie, alături de o selecție de filme scurte din 21 de țăre europene, curatoriată de Andrei Tănăsescu, directorul artistic al acestei ediţii.

17
/06
/20

Fascinanta Italie, aflată în vizorul lumii, într-un an cu totul neobișnuit, este în centrul atenției și la Festivalul Internațional de Film Transilvania, de data aceasta, pentru cinema-ul ei seducător.

16
/06
/20

CRONICĂ DE CARTE Nu știu să existe vreo carte în limba română despre Alain Delon, nici măcar în traducere. Dar pentru că accesul la volume în limbi străine e mai ușor decât oricând, recomand două splendide albume în franceză – „L'encyclopédie Alain Delon” (2016) și „Alain Delon. Film par film” (2019).

12
/06
/20

CRONICĂ DE CARTE Cea mai nou apariţie în colecţia de cărţi de film a Editurii Noi Media Print, volumul „Noul cinema, două decenii şi ceva”, de Marian Sorin Rădulescu, adună o serie de texte ale criticului timişorean – de la eseuri mai elaborate, la simple note – despre câteva din filmele regizorilor reprezentativi ai cinematografiei române post-2000.