„Salieri”, în premieră la „Caro Cultura”
https://www.ziarulmetropolis.ro/salieri-in-premiera-la-caro-cultura/

Spectacolul „Salieri”, în regia lui Marcel Țop, avându-i în distribuţie pe actorii Marius Bodochi şi Răzvan Oprea, cu participarea sopranei Arlinda Morava, va avea premiera naţională joi, 3 septembrie 2020, de la ora 21.00.

Un articol de Liliana Matei|26 august 2020

Evenimentul face parte programul „Caro Cultura”, desfășurat în perioada 5 august – 24 septembrie, la Hotel Caro din București.

Povestea lui Salieri, destin frământat de pasiuni și invidii și marcat de rivalitatea cu Mozart, este reexaminată și reinterpretată într-un nou tip de discurs artistic, anunță organizatorii, care se desprinde de legenda hollywoodiană, devenind o pledoarie pentru Salieri.  Puţine nume în istoria muzicii au fost atât de blamate ca Antonio Salieri, compozitor influent în vremea sa, care ulterior a fost, pe nedrept, complet uitat.

Realizată de echipa artistică a spectacolului „Amadeus” după Peter Shaffer, montat în 2011 pe scena Operei Naționale din București, noua producție reprezintă o replică, un discurs alternativ, construit din perspectiva, adesea ignorată, a compozitorului italian.

CARO CULTURA – „Follow nature, Follow art”. Pornit din dragoste pentru artă, Caro Cultura este un proiect independent, care își propune să contribuie la reconstrucția culturală a Bucureștiului și să devină o platformă de dialog pentru mediile artistice și industriile creative.  Cu o istorie de 25 de ani în peisajul bucureștean, Hotelul Caro s-a impus, de-a lungul timpului, ca un promotor al proiectelor culturale și educaționale de excelență. Visul de a crea un centru multicultural alternativ s-a născut în anul 2015, iar din 2019 au fost demarate lucrările pentru construirea unui spațiu modular, care va găzdui atât spectacole de teatru și dans contemporan, cât și concerte și expoziții.

05
/02
/24

Prima premieră a anului 2024 la Teatrul EXCELSIOR (singurul teatru din București dedicat adolescenților și tinerilor) este spectacolul PTERODACTILI de Nicky Silver, o producție în regia lui Radu Iacoban și scenografia lui Tudor Prodan.

05
/02
/24

Editura Humanitas Fiction vă așteaptă marți, 6 februarie, ora 19.00 la Librăria Humanitas de la Cișmigiu (Bd. Regina Elisabeta nr.38) la lansarea romanului Borges și eu de Jay Parini, recent apărut în colecția „Raftul Denisei“ coordonată de Denisa Comănescu, în traducerea lui Mihnea Gafița, un road novel care emană o nesfârșită admirație pentru unul dintre cei mai îndrăgiți scriitori ai secolului XX, un roman ce are la bază întâmplări petrecute în primăvara anului 1971.

04
/02
/24

NOU Un singur personaj, în care coabitează două ființe diferite, chiar opuse. Un singur monolog, lung, rostit de doi actori, într-un spectacol nou intrat în portofoliul Teatrului Metropolis, în urma concursului pentru debutanți, “StarT”

02
/02
/24

Jurnalismul de investigație din Balcani, Europa Centrală, țările Parteneriatului Estic, precum și Cipru și Malta, a întâmpinat numeroase provocări în ultimii ani. În multe țări din regiune, peisajul media este plin de (auto-)cenzură, iar inițiativele independente și critice sunt insuficiente. Jurnaliștii se confruntă deseori cu amenințări, hărțuire și acțiuni legale, ceea ce le restricționează tot mai mult capacitatea de a documenta și raporta problemele acute din societatea actuală.

02
/02
/24

În perioada 5 – 23 februarie 2024, Elite Art Gallery vă invită la expoziția artistului Leo Dolghier Oleg, „Symbiosis”, curatoriată de istoricul de artă, Felicia Acsinte. În cadrul vernisajului, care va avea loc pe data de 8 februarie, începând cu ora 18:00, expoziția va fi îmbogățită cu un element interactiv și dinamic, prezentat de artistul performer, Alexandru Medinschi, completând astfel călătoria vizuală printr-o experiență captivantă.

02
/02
/24

„Apropo de poveste” este despre poveste, poveștile în care credem cu toții și pe care ne place să le ascultăm. Dar povești reale, din socialul imediat. Proiectul propune un laborator de teatru dedicat tinerilor absolvenți, care combină ateliere pe estetici teatrale neconvenționale (măști, teatru-dans, teatru de animație) cu tematici sociale pentru a produce două producții noi de teatru, inovatoare.