Salonul Internațional de Artă Fotografică de la Sibiu deschide competiția
https://www.ziarulmetropolis.ro/salonul-international-de-arta-fotografica-de-la-sibiu-deschide-competitia/

Există în mişcarea fotografică mondială multe iniţiative originale, unicate – diverse ca formă şi conţinut. Printre acestea se numără şi Salonul Internaţional de Artă Fotografică de la Sibiu care timp de aproape 50 de ani a participat la dezvoltarea culturii româneşti contemporane.

Un articol de Liliana Matei|19 august 2020

Cataloagele cotate cu 5 stele de către Federaţia Internaţională de Artă Fotografică au poziţionat evenimentul de la Sibiu alături de cele mai valoroase saloane internaţionale de artă fotografică din lume.

Cei care doresc să se înscrie în competiţia fotografică internaţională sunt anunţaţi că data limită de primire a lucrărilor este 1 septembrie 2020. Studenții din toate centrele universitare au propria lor secțiune în cadrul concursului și beneficiază de gratuitate la înscriere. Ȋnscrierile se fac online pe www.sibiuphoto.ro.

În acest an, secțiunea ,,Open Color” este acompaniată de secțiunea „Open Monocrom”, dar și de secțiunea „Natură”, care oferă participanților oportunitatea de a fotografia elemente naturale, cum ar fi peisaje, fauna sălbatică, plante.

Fotoclubul Orizont a furnizat neîncetat din 1973 până în prezent cultură şi artă nu numai pentru Sibiu ci, şi întregii lumi. Pasiunea primilor organizatori împletită cu perseverenţa şi seriozitatea actualei echipe a făcut din Salonul Internaţional de Artă Fotografică de la Sibiu un creator de imagine pentru ţara noastră în întreaga lume.

„Competiţia fotografică din acest an se anunţă deosebit de stânsă. Valoarea  medaliilor ce vor fi acordate de către instituţiile ce patronează evenimentul au stârnit interesul artiştilor fotografi din toate colţurile lumii. Imaginile de o reală valoare înscrise până în prezent în concurs, ne dau certitudinea că ediţia din acest an va fi una cel puțin la fel de bine  cotată”,  declară Liliana Popescu, Managerul Salonului.

Evenimentul este organizat de Fotoclubul ORIZONT şi Casa de Cultură a Studenţilor Sibiu şi este finanţat de Primăria Municipiului Sibiu, Consiliul Local Sibiu, Consiliul Judeţean Sibiu, Ministerul Tineretului şi Sportului şi este patronat de Fédération Internationale de l’Art Photographique (FIAP), Photographic Society of America (PSA), Images Sans Frontiere (ISF), Global Photographic Union (GPU), Asociaţia Artiştilor Fotografi din România (AAFR).

04
/10
/22

Gaep prezintă „Ecologies of Repair” (10 septembrie – 5 noiembrie 2022), o expoziție de lucrări noi de la opt artiste emergente – Amaia Molinet, Anca Bucur, Andreea Medar & Mălina Ionescu, Diana Popuț, Lucia Ghegu, Stanca Soare și Thea Lazăr – care aduc în discuție relația umanului cu non-umanul și dinamicile construire-distrugere, risipă-creație, extracție-adiție.

02
/10
/22

Un fotograf român explorează pentru prima dată viața sălbatică prin prisma emoțiilor transmise de păsări și animale. Este vorba despre Rareș Beșliu și expoziția „Emoții”, un preview al albumului fotografic cu același nume, ce va fi lansat în primăvara anului viitor.

29
/09
/22

Între 30 septembrie și 2 octombrie, în cadrul Nopții Albe a Galeriilor, va putea fi vizitată în sala Auditorium (nivel -1) a MARe/Muzeul de Artă Recentă (B-dul Primăverii nr. 15, București) LIVE, instalația de artă video realizată de artistul vizual Alex Manea (n. 1988), care combină cele două mari pasiuni ale acestuia: arta vizuala și filmele.

29
/09
/22

Muzeul-Atelier Școala de la Piscu, un proiect care valorifică inteligent patrimoniul local, inițiat de Virgil Scripcariu (sculptor) și Adriana Scripcariu (istoric de artă), se află printre câștigătorii premiilor European Heritage Awards / Europa Nostra Awards 2022, cele mai de seamă distincții pentru profesioniștii patrimoniului cultural european, în cadrul secțiunii „Educație, Formare și Meșteșug”.

23
/09
/22

Pe 25 septembrie și pe 1 și 2 octombrie, de la ora 19:00, NO RA – Femininul norilor revine la Muzeul Național al Literaturii Române (str. Nicolae Crețulescu nr. 8). Spectacolul, o instalație performativă inspirată din romanul cu puternice accente biografice ”Hipodrom” de Nora Iuga, prezintă în fața spectatorilor viața încercată, dar plină de lumină a uneia dintre cele mai iubite și apreciate autoare contemporane române: Nora Iuga.

23
/09
/22

The Future Lab este un proiect lansat de rețeaua Centrelor Cehe cu ocazia președinției Cehiei a UE în a doua jumătate a anului 2022. La București, programul va consta în 4 evenimente care abordează sustenabilitatea din diferite perspective - știință și greenwashing, design și inovare, comunități, infrastructură urbană și alimentație.