Salonul Internațional de Arte și Cultură Masonică, în octombrie, la București
https://www.ziarulmetropolis.ro/salonul-international-de-arte-si-cultura-masonica-in-octombrie-la-bucuresti/

Marele Ordin Feminin Român va organiza în perioada 3-5 octombrie, la Centrul Naţional de Artă „Tinerimea Română” din Str. Johann Gutenberg nr. 19, sector 5 (Podul Izvor), Bucureşti cea de-a treia ediţie a Salonului Internaţional de Arte şi Cultură Masonică.

Un articol de Ziarul Metropolis|25 septembrie 2014

Deschiderea oficială a Salonului va avea loc vineri, 3 octombrie, ora 11,00. Tema centrală a evenimentului de anul acesta va pune în lumină câteva răspunsuri privind actualitatea masoneriei în contemporaneiate, propunandu-vă câteva răspunsuri posibile la întrebarea ”Cum și cât (mai) construiesc astăzi masonii?”

“Vă invităm la o incursiune în lumea fascinantă a masoneriei, o lume aparent închisă și plină de mistere și care stârnește adesea controverse. Fie că vrem să o recunoaștem sau nu, este o realitate faptul că masonii au contribuit permanent la dezvoltarea comunității din care au făcut parte și a societății în general. Păstrarea tradițiilor și a moștenirii spirituale, respectarea ritualurilor atât de bogate în simboluri, precum și preocuparea constantă de a promova excelența și valorile sunt doar câteva dintre elementele care ne definesc și pe care vă invităm să le descoperiți sub forma unui eveniment cultural inedit!” declară Graziela Bârlă, Marele Maestru al Marelui Ordin Feminin Român.

În cadrul evenimentului vor fi organizate manifestări diverse: prelegeri urmate de dezbateri pe teme masonice susținute de Mari Maeștri ale unor grupări masonice din țară și străinătate, istorici și cercetători, dar și de simpli observatori ai lumii masonice; proiecții de filme pe teme masonice; expoziția „Regalia în istoria masoneriei”; expoziția de documente și însemne masonice vechi din țară și străinătate; expoziții de arta contemporană de inspirație masonică – pictură, ceramică, sculptură, carte; concerte de muzică masonică.

Cu ocazia desfașurării ediției a III-a a Salonului, va fi lansat primul site tv on-line dedicat masoneriei de pretutindeni, indiferent de ritul practicat sau de orientarea tradițională sau modernă – www.hwtv.eu.

Salonul Internațional de Arte și Cultură Masonică alături de stagiunea permanentă de concerte masonice „Coloana Armoniei” – concerte ce au loc in fiecare ultimă sâmbătă a lunii la Centrul Naţional de Artă „Tinerimea Română” – sunt parte dintr-o serie de proiecte culturale ale Marele Ordin Feminin Român deschise accesului publicului larg.
Fondurile obținute din aceste proiecte sunt utilizate pentru susținerea copiilor supradotați și talentați, precum și a celor abandonați în maternități și în instituțiile de profil ale statului.

Intrarea la Salonul Internațional de Arte și Cultură Masonică este liberă pentru toți vizitatorii, indiferent dacă fac sau nu parte din masonerie.

30
/01
/24

Universul magic al filmelor de animație pentru copii își deschide porțile pentru publicul cu deficiențe de auz din România. Ochi și urechi, noul proiect pus la cale de Animest, cu sprijinul Fundației Orange, le va oferi spectatorilor o experiență de vizionare adaptată nevoilor lor, accesibilă atât în sala de cinema, cât și în sălile de clasă sau în fața ecranelor de acasă.

29
/01
/24

Marți, 30 ianuarie, la Teatrul Mic, sala Studio (Str. Gabroveni nr 57), are loc premiera piesei „Eu sunt propria mea soție”,  de Doug Wright, în regia Teodorei Petre, cu actorul Gabi Costin. Piesa este un One Man Show Gabi Costin care realizează o performanță incredibilă: interpretează aproape 40 de personaje foarte ușor de urmărit și savurat.

26
/01
/24

Stagiunea curentă a Teatrului Naţional de Operetă şi Musical Ion Dacian include o montare în premieră mondială a musicalului JACK, ÎNTRE DRAGOSTE ŞI NEBUNIE este inspirat de povestea întunecată şi fascinantă a celebrului criminal în serie şi expune o versiune multi-faţetată a acestei istorii ce a cutremurat Anglia victoriană  şi este încă înconjurată de aburii misterului.

26
/01
/24

Teatrul Municipal „Bacovia” lansează apelul de înscrieri pentru ediția a - XXX - a (2024) a evenimentului BACĂU FEST MONODRAME, ce se va desfășura în perioada 9 - 13 mai 2024.

25
/01
/24

La iniţiativa revistei Teatrul azi, în parteneriat cu Teatrul Masca din Bucureşti şi cu susţinerea UNITER, apare în peisajul cultural românesc un nou proiect dedicat profesioniştilor din domeniul artelor spectacolului.

25
/01
/24

Muzica și poveștile se întâlnesc la Teatrelli într-un nou concept de spectacol sonor, creat de Mădălina Pavăl și Alexei Țurcan, împreună cu alți 10 muzicieni talentați. GAZDA redefinește sonoritățile românești și propune spectatorilor un alt mod de a se bucura de muzică – umăr lângă umăr cu artiștii răspândiți prin sala transformată într-o sufragerie, pregătiți să dăruiască povești din culisele creației.

25
/01
/24

Gaep anunță reprezentarea lui Théo Massoulier. Artistul stabilit la Lyon este cunoscut pentru asamblaje în care coexistă elemente minerale, plante și artefacte și care fac trimitere la culturile biologice din laborator sau la mici matrice prebiotice. Recent, el a început să dezvolte o serie de picturi cu basoreliefuri inedite, acționate magnetic. Prima lui expoziție personală la Gaep – și prima din București – se va deschide la finalul lunii februarie.

23
/01
/24

ISTORIA ne ajută să călătorim în trecutul persoanelor, familiilor, comunităților, popoarelor, Lumii întregi. Ea ne învăţă să întelegem o hartă, o haină, o clădire, o ruină, o fotografie, o gravură, un document vechi, o piesă de muzeu sau chiar un tablou. Cine ştie Istorie, va înțelege mai bine comunitatea şi lumea în care trăieşte azi!