„Salonul nr. 6”, In Memoriam Anton Pavlovici Cehov, la TVR 2
https://www.ziarulmetropolis.ro/salonul-nr-6-in-memoriam-anton-pavlovici-cehov-la-tvr-2/

În această seară, de la ora 20:10, iubitorii teatrului pot vedea, la TVR 2, spectacolul „Salonul nr.6”, ecranizarea lui Vitalie Lupaşcu după A. P. Cehov (29 ian 1860 – 15 iul 1904), cu Răzvan Vasilescu, Gavril Pătru, Ion Haiduc, Natalie Ester, Mihai Dinvale şi Constantin Dinulescu, în distribuţie.

Un articol de Petre Ivan|18 iulie 2016

Premiera absolută a spectacolului „Salonul nr. 6″ a fost difuzata la TVR în 27 aprilie 2015.

Pentru regizorul Vitalie Lupașcu „Salonul nr. 6” al lui Cehov este un spațiu subteran, un spațiu extrem, un spațiu în care se coboară, precum se coboară în sine.

« Salonul 6 » este o metaforă, o alegorie a condiţiei umane din acele timpuri de sfârșit de secol XIX. Este o creaţie, încă actuală, în care tristețea se îmbină cu umorul și cu ironia amară în satirizarea societății și în revelarea dramatismului unor existențe mediocre. Personajele descoperă adevărul despre propria existenţă, adevăr care le apasă cu atâta intensitate încât autosugestiile, minciunile foarte adânci despre sine se dau la o parte. Se produce atunci o criză existenţială majoră. Momentul de luciditate durează foarte puţin, iar unii nici nu îl iau în seamă decât ca pe un incident care le-a tulburat meteoric confortul şi evoluţia (ascensiunea, cariera, dezvoltarea, credinţa). – Vitalie Lupașcu

Salonul nr. 6,de Anton Pavlovici Cehov – INFO

Traducerea: Alexei Mateevici

Regia artistică şi scenariu : Vitalie LupaşcuSalonul nr. 6

Distribuţie: Raghin – Dan Aştilean, Gromov – Răzvan Vasilescu, Hobotov – Gavril Pătru, Nikita – Ion Haiduc, Dariuşca – Natalie Ester, Mihail Avereanovici – Mihai Dinvale, Moiseica – George Lungoci, Nebunul orb – Constantin Dinulescu, Ţăranul fără simţuri – Cristian Toma, Nebunul Funcţionar – Mihai Răducu, Mamă copil – Amalia Ciolan, Primarul – Bogdan – Ghiţulescu, Poetul  (Puşkin)  – Ioana Visalon, Doctorul  tânăr  –  Mihai Răzuş

Program difuzare:

TVR 2:  luni, 18 iulie, ora 20:10 și luni, 25 iulie, ora 01:40

TVR 3: sâmbătă, 23 iulie, ora 20:00 și duminică 24 iulie, ora 8:00

TVR MOLDOVA: sâmbătă, 23 iulie, ora 17:00

TVR Internațional: duminică, 24 iulie, ora 18:00

TVR HD: luni, 18 iulie, ora 20:10

Foto: Salonul nr. 6 – tvr.ro

29
/02
/24

Noua producție a Fundației Culturale „Camil Petrescu”, podcastul TEATRUL (DE) AZI, continuă seria dialogurilor cu directorul de imagine și producătorul Zomir Dimovici despre felul în care vedem, citim și percepem teatrul astăzi.

29
/02
/24

Teatrul Masca și grupul de creație sonoră „Immersonic” vă invită la sediul din Bd. Uverturii Nr. 14, la primul eveniment din seria de „sinestesis live / incursiuni în sinele total”, o întâlnire de creație spontană între scriitori (poeți și prozatori) activi pe scena literară românească și artiști sau performeri din domeniul sunetului.

29
/02
/24

Teatrul de Balet Sibiu a programat la începutul lunii martie, la Sala Mare a Centrului Cultural „Ion Besoiu” Sibiu, spectacolul de teatru-dans „Despre noi-About us”, scenariul și regia Beatrice Rancea, coregrafia Dragoș Roșu și Beatrice Rancea. Inspirat de destinul companiei sibiene de balet, spectacolul „Despre noi- About us” se dansează la Teatrul de Balet Sibiu, în data de 02 martie 2024, ora 19:00, și îi are ca invitați speciali pe actorii Naționalului bucureștean, Iuliana Moise și Claudiu Bleonț.

28
/02
/24

Filmul documentar AMAR, regizat de Diana Gavra, va avea putea fi văzut în premieră în cinematografe din 8 martie, iar până atunci spectatorii se vor putea întâlni cu regizoarea și parte din echipa filmului în două evenimente speciale:

28
/02
/24

Romanian Design Week, festivalul multidisciplinar dedicat industriilor creative, organizat de The Institute și prezentat de UniCredit Bank, lansează apelul de înscrieri în circuitul RDW Design GO!.

28
/02
/24

Diana Vasile, PhD, psihoterapeut și Președinte al Institutului pentru Studiul și Tratamentul Traumei (ISTT), lansează astăzi cartea Anatomia traumei. Cum să ai o viață mai bună când sufletul te doare, publicată la editura Bookzone. Rezultatul a peste 25 de ani de studiu, practică și cercetare în domeniul psihotraumatologiei, cartea oferă o perspectivă completă asupra impactului traumei în viețile noastre, dar și asupra modalităților de recuperare post-traumatică.