Săptămâna Gina Patrichi la Teatrul „Bulandra”!
https://www.ziarulmetropolis.ro/saptamana-gina-patrichi-la-teatrul-bulandra/

Teatrul „Bulandra” înseamnă istorie, valoare şi dorinţa continuă de a se perfecţiona, cu ajutorul trupei şi al oamenilor de valoare din cadrul şi din jurul ei. Pentru Teatrul „Bulandra”, au fost şi sunt importanţi artiştii care prin dăruirea lor i-au scris istoria.

Un articol de Petre Ivan|1 iunie 2020

În acest context, Teatrul Municipal „Lucia Sturdza Bulandra” dedică săptămâna 1-7 iunie 2020 celei care a fost actrița de neuitat Gina Patrichi. Astfel, în perioada menționată se vor posta pe pagina oficială de facebook fotografii și cronici ale spectacolelor în care a jucat Gina Patrichi, actriță a Teatrului Bulandra în perioada 1964 – 1994.

Așa cum i-a obișnuit pe cei aproape două milioane de spectatori români care au urmărit de pretutindeni transmisiile sale, Teatrul Municipal „Lucia Sturdza Bulandra” continuă difuzarea spectacolelor online, pe pagina oficială de facebook și pe site-urile www.bulandra.ro, www.smartradio.ro și transmite vineri, 5 iunie, ora 19.00, Dimineața pierdută, după Gabriela Adameșteanu, dramatizarea și regia Cătălina Buzoianu, producție obținută prin bunăvoința Societății Române de Televiziune.

Despre ființa fragilă și în același timp plină de forță a Ginei Patrichi s-a scris mult. La fel și despre felul în care cucerea sala, despre profunzimea interpretării sale care rămânea imprimată pe inimă și retină. Gina Patrichi este una dintre actrițele care au dat acel suflu unic pe care doar Teatrul „Bulandra” îl are, suflul dăruirii și al teatrului de calitate. Gina Patrichi este un nume important al spectacologiei românești, o personalitate care s-a identificat timp de 30 de ani cu Teatrul „Bulandra”.

Spectacolul Dimineața pierdută, după Gabriela Adameșteanu, care se va transmite vineri, 5 iunie, ora 19.00, a avut premiera în anul 1986, iar din distribuţie făceau parte actorii: Gina Patrichi, Tamara Buciuceanu, Victor Rebengiuc, Valentin Uritescu, Ion Besoiu, Rodica Tapalagă, Tora Vasilescu, Irina Petrescu, Mihai Constantin, Lucia Mara, Ina Apostol, Răzvan Ionescu, Eugenia Balaure.

Premiera tv a dramatizării acestui roman, premiat în 1984 de Uniunea Scriitorilor din România, a avut loc în 20 februarie 1990, adaptarea şi regia tv fiind semnate de Dan Necşulea.

”În meseria noastră, dacă nu ești în stare să o iei mereu de la capăt, ești pierdut. Încerc, pe cât se poate, să alerg spre o nouă tinerețe… în teatru. Sper să o găsesc, pentru că, în unele cazuri — spun eu — niciodată nu-i prea târziu. Și pentru că nimeni, niciodată, nu este, nu poate fi, pe de-a-ntregul adult!”. Gina Patrichi

Să ne bucurăm, așadar, spectatori de pretutindeni, de această săptămână dedicată teatrului și actoriei de calitate marca „Bulandra”!

Vă așteptăm la Teatrul „Bulandra” online!

02
/10
/23

Artă, experiențe multisenzoriale marca Madrigal, povești de noapte ale Bucureștiului și primul design show în colaborare cu V&A din Londra, în perioada 29 septembrie - 14 ianuarie, la Palatul Dacia-România de pe Lipscani, în cadrul Art Safari Stars Edition.

29
/09
/23

Acum un secol, preoţi scandalizaţi de un film - "Păcat" (1924) de Jean Mihail - cereau interzicerea acestuia. O sută de ani mai târziu, un nou apel al unor clerici ortodocşi pentru oprirea de la difuzare a unui film, documentarul "Arsenie. Viaţa de apoi" (2023) de Alexandru Solomon. Amuzantă şi revelatoare paralelă.

29
/09
/23

Atelierele de autocunoaștere prin scris Casa din mine vin în întâmpinarea adolescenților bucureșteni, membri ai trupei de teatru Brainstorming, elevi ai Colegiului Național Bilingv „George Coșbuc”, Colegiul Național „Sfântul Sava”, Colegiul Național „Mihai Viteazul”, Colegiul Național „Gheorghe Lazăr”, Liceul Teoretic Internațional de Informatică (ICHB) și Liceul Teoretic „Alexandru Vlahuță” din București.