Săptămâna Shakespeare, sărbătorită la Teatrul Metropolis
https://www.ziarulmetropolis.ro/saptamana-shakespeare-sarbatorita-la-teatrul-metropolis/

În perioada 19 aprilie – 23 aprilie 2016, Teatrul Metropolis vă aşteaptă la Săptămâna Shakespeare, săptămână dedicată spectacolelor marelui dramaturg William Shakespeare.

Un articol de Petre Ivan|28 martie 2016

Teatrul Metropolis dorește să se alăture evenimentelor ce marchează, în întreaga lume, 400 de ani de la moartea lui William Shakespeare, 400 de ani în care marele dramaturg s-a dovedit nemuritor prin opera lăsată moştenire, astfel, la iniţiativa directorului George Ivaşcu, prezintă în luna aprilie Săptămâna Shakespeare:

A douăsprezecea noapte – marţi 19, vineri 22, sâmbătă 23 aprilie, ora 19.00

Romeo şi Julieta – miercuri 20 aprilie, ora 19.00

Visul unei nopţi de vară – joi 21 aprilie, ora 19.00

Spectacolele Teatrului Metropolis sunt cuprinse și în Calendarul cultural „Shakespeare Lives” al British Council România.

Victor Ioan Frunză

Victor Ioan Frunză

Nu am intenționat să fac montări comemorative. Pur și simplu m-am gândit la acest triptic, „Visul unei nopți de vară”, „A douăsprezecea noapte” și „Romeo și Julieta”, montate la Teatrul Metropolis, un triptic în care se vorbește despre iubire și pierdere. În „Visul unei nopți de vară” avem de-a face cu o dezorganizare completă a simțurilor, o transformare abruptă a identităților. Este piesa cea mai apropiată de timpurile noastre, în care suntem foarte preocupați de identitățile sexuale. „A douăsprezecea noapte” este o comedie a genurilor, tot o temă extrem de actuală. Într-o zodie a feminismului, această piesă vine cu o pondere comică pe o temă atât de importantă. Iar „Romeo și Julieta” este o comedie cu final tragic, în care eroul principal este ura. Se întâmplă asta și în Europa, în lumea noastră, dar, la Shakespeare, ura aneantizează iubirea. Mi s-a părut important să existe aceste trei texte într-o suită a unui repertoriu. – Victor Ioan Frunză

Rezervari bilete la tel: *7707 si 021 210 51 08

Cumpara bilete on-line: www.teatrulmetropolis.ro

Foto: Săptămâna Shakespeare – www.teatrulmetropolis.ro

29
/02
/24

Noua producție a Fundației Culturale „Camil Petrescu”, podcastul TEATRUL (DE) AZI, continuă seria dialogurilor cu directorul de imagine și producătorul Zomir Dimovici despre felul în care vedem, citim și percepem teatrul astăzi.

29
/02
/24

Teatrul Masca și grupul de creație sonoră „Immersonic” vă invită la sediul din Bd. Uverturii Nr. 14, la primul eveniment din seria de „sinestesis live / incursiuni în sinele total”, o întâlnire de creație spontană între scriitori (poeți și prozatori) activi pe scena literară românească și artiști sau performeri din domeniul sunetului.

29
/02
/24

Teatrul de Balet Sibiu a programat la începutul lunii martie, la Sala Mare a Centrului Cultural „Ion Besoiu” Sibiu, spectacolul de teatru-dans „Despre noi-About us”, scenariul și regia Beatrice Rancea, coregrafia Dragoș Roșu și Beatrice Rancea. Inspirat de destinul companiei sibiene de balet, spectacolul „Despre noi- About us” se dansează la Teatrul de Balet Sibiu, în data de 02 martie 2024, ora 19:00, și îi are ca invitați speciali pe actorii Naționalului bucureștean, Iuliana Moise și Claudiu Bleonț.

28
/02
/24

Filmul documentar AMAR, regizat de Diana Gavra, va avea putea fi văzut în premieră în cinematografe din 8 martie, iar până atunci spectatorii se vor putea întâlni cu regizoarea și parte din echipa filmului în două evenimente speciale:

28
/02
/24

Romanian Design Week, festivalul multidisciplinar dedicat industriilor creative, organizat de The Institute și prezentat de UniCredit Bank, lansează apelul de înscrieri în circuitul RDW Design GO!.

28
/02
/24

Diana Vasile, PhD, psihoterapeut și Președinte al Institutului pentru Studiul și Tratamentul Traumei (ISTT), lansează astăzi cartea Anatomia traumei. Cum să ai o viață mai bună când sufletul te doare, publicată la editura Bookzone. Rezultatul a peste 25 de ani de studiu, practică și cercetare în domeniul psihotraumatologiei, cartea oferă o perspectivă completă asupra impactului traumei în viețile noastre, dar și asupra modalităților de recuperare post-traumatică.