Sarah Rommel, Tony Rymmer şi Hong Eun Sun, în finala de Violoncel a Concursului Enescu 2014
https://www.ziarulmetropolis.ro/sarah-rommel-tony-rymmer-si-hong-eun-sun-in-finala-de-violoncel-a-concursului-enescu-2014/

Sarah Rommel, Tony Rymmer şi Hong Eun Sun s-au calificat în finala de Violoncel a Concursului Internaţional „George Enescu” 2014 şi vor susţine concerte alături de Orchestra Filarmonicii „George Enescu”, câştigătorul urmând să fie anunţat duminică seară, pe scena Ateneului Român.

Un articol de Petre Ivan|20 septembrie 2014

Violonceliştii Sarah Rommel, Tony Rymmer, ambii din Statele Unite ale Americii, şi Hong Eun Sun, din Coreea de Sud, vor intra în competiţie pentru câştigarea premiului I la Concursul Enescu, secţiunea Violoncel, informează un comunicat remis MEDIAFAX.

Rezultatele secţiunii de Violoncel au fost anunţate de juriului de specialitate vineri seară. Semifinala Concursului Internaţional „George Enescu”, secţiunea Violoncel, s-a desfăşurat vineri, la Ateneul Român.

Cei trei artişti vor susţine concerte alături de Orchestra Filarmonicii „George Enescu” în finala secţiunii Violoncel care se va desfăşura duminică, de la ora 19.00, în Sala Mare a Ateneului Român.

Hong Eun Sun

Hong Eun Sun

În finală, Sarah Rommel (Statele Unite ale Americii) va interpreta „Concertul pentru Violoncel şi Orchestră în mi minor op.85”, de E. Elgar, Eun-Sun Hong (Coreea

de Sud) – „Concertul Nr. 1 pentru Violoncel şi Orchestră”, de D. Şostacovici, iar Tony Rymmer (Statele Unite ale Americii) va interpreta „Concertul în si minor pentru Violoncel şi Orchestră op.104”, de A. Dvořák. La pupitru se va afla Ovidiu Bălan, considerat unul dintre ce mai buni dirijori format în tradiţia est-europeană.

Accesul publicul în sala de concert este permis chiar şi fără rezervare, în limita locurilor disponibile. Pentru cei care ajung după începerea concertului, accesul se va putea face la prima pauză.

De asemenea, sunt disponibile 100 de locuri în aer liber pentru public în faţa Ateneului Român unde finala de Vioară a Concursului Enescu va fi transmisă live. Transmisii live vor fi asigurate şi pe TVR 2 şi pe site-ul www.festivalenescu.ro.

Foto Sarah Rommel, Hong Eun Sun – festivalenescu.ro

28
/09
/20

Muzica revine la Sala Radio, dupa cateva luni in care a ajuns la public doar pe calea undelor! Vineri, 2 octombrie (ora 19.00), debuteaza o noua stagiune (2020-2021) cu invitati speciali si evenimente de calitate, siguranta publicului fiind asigurata prin respectarea normelor in vigoare in contextul pandemiei.

28
/09
/20

Turneul naţional „Clasic la puterea a treia - Violoncellissimo” revine în octombrie pe scenele de concerte din România, propunând o incursiune sonoră în lumea violoncelului prin intermediul unui repertoriu divers şi spectaculos, de la clasic la contemporan, după avanpremiera în aer liber din septembrie, de la Râmnicu Vâlcea. Violoncelistul şi profesorul Marin Cazacu şi discipolii săi, pe scurt Violoncellissimo, vă invită să îi ascultaţi la revenirea în sălile de concert din România la Sibiu, Timişoara, Deva, Bucureşti şi Piteşti, între 9 şi 16 octombrie.

10
/09
/20

OAMENII MUZICII Compozitorul avangardist și teoreticianul american John Cage (1912-1992) a fost unul dintre marii inovatori și experimentatori ai secolului XX. Un pionier al folosirii neconvenționale a instrumentelor muzicale precum și al muzicii electroacustice, Cage este și astăzi o piatră de poticnire ce ridică sprâncenele melomanilor, dar rămâne indiscutabil și un deschizător de orizonturi în muzica, dansul și arta secolului XX.

08
/09
/20

În perioada 14-20 septembrie, la Ateneul Popular Mr. Gh. Pastia din Focşani, va avea loc un nou proiect dedicat tinerilor interpreţi de muzică clasică, realizat cu cofinanțarea AFCN – #classicforteens #cofinantatdeAFCN –, un proiect pe care, după douăzeci de ani și după o bogată și intensă activitate culturală în Italia, organizatorii îl propun orașului natal.

07
/09
/20

TAMTAM Festival, eveniment aflat la a doua ediție are loc în Brașov, între 11 și 12 septembrie 2020. Festivalul își propune vitalizarea spațiului urban prin artă, transformând orașul, cu spațiile sale publice, într-o amplă scenă culturală. Fiecare oraș trăiește prin oamenii săi. Desi există o serie de limitări, în acest context diferit, ele devin oportunități de reîntâlnire în spațiul urban.

31
/08
/20

Anul acesta, începutul de toamnă la Piatra-Neamţ va aduce un proiect inedit al Centrului pentru Cultură şi Arte „Carmen Saeculare” Neamţ – NEAMŢ ART FESTIVAL, care se va desfăşura între 3 și 6 septembrie. 

31
/08
/20

H3 Garden before detach() este un proiect multidisciplinar creat de studioul de artă și tehnologie H3 în colaborare cu Teatrul Odeon. Selectat pentru participare la cel mai mare festival din lume de artă, tehnologie și societate, Ars Electronica, evenimentul va avea loc între 9-13 septembrie, pe strada Popa Nan 82, într-un complex de clădiri care va fi demolat în toamna acestui an.