Scandal festiv, la Teatrul Nottara
https://www.ziarulmetropolis.ro/scandal-festiv-la-teatrul-nottara/

În cadrul programului De Sărbători, la Nottara, Teatrul de pe Bulevardul Magheru întâmpină venirea iernii cu trei evenimente speciale: concertul Crăciunul altfel (regia: Alin Horia Mânzat), aniversarea celei de a 110-a reprezentaţii a spectacolului Scandal la Operă! de Ken Ludwig (regia: Petre Bokor), cu Mircea Diaconu în rolul principal, şi un moment festiv dedicat partenerilor, celor mai apropiaţi colaboratori şi angajaţilor teatrului.

Un articol de Liliana Matei|20 decembrie 2014

Spectacolul Crăciunul altfel, o fantezie muzicală pentru solişti, pian, vioară, violoncel şi… All’s Choirs-a jucat ieri, 19 decembrie este.

Mâine, 21 decembrie, de la ora 19.00, cunoscutul actor Mircea Diaconu vine de la Bruxelles, de pe marea scenă politică a Uniunii Europene, la Bucureṣti, pe marea scenă a Teatrului Nottara, pentru a interpreta a 110-a oară rolul principal în spectacolul Scandal la Operă! de Ken Ludwig, în regia lui Petre Bokor.

Spectatorii vor avea parte de o seară specială, bucurându-se nu doar de o comedie spumoasă, ci ṣi de o surpriză marca Nottara.

Un scandal se aprinde uṣor, mai ales când în joc sunt 1.000 de bilete vândute la Opera din Cleveland, 25 de kilograme de crabi pregătiṭi pentru recepṭie ṣi… un tenor mult-aṣteptat care, când să urce în scenă, nu poate fi urnit de la cabină, căci zace mort (de băutură). Prilejul perfect pentru un cântăreṭ amator să culeagă el aclamaṭiile publicului. Numai că cinicul impresar care salvează astfel spectacolul, trebuie să facă faṭă ṣi încurcăturilor amoroase din culise, iscate de trezirea tenorului invitat.
Scandal la Operă! este o comedie pe măsura marilor farse clasice, cu un ritm ameṭitor al situaṭiilor pline de umor.

La premieră, regretatul regizor Petre Bokor a ṭinut să mulṭumească Teatrului Nottara, în stilul ṣugubăṭ al producṭiei pe care a semnat-o: ,,mulţumesc […] în numele meu personal, în numele tuturor celorlalţi: tenori, soprane, baritoni, alto, solişti de vază, sau debutanţi; în numele lui Puccini, Verdi, Rossini, Bizet, Mascagni şi al Liftierului […] Sperăm ca spectacolul nostru să vă facă tot atâta plăcere, cât ne-a făcut nouă munca de a-l pregăti!”

29
/03
/24

Romanian Design Week, un festival multidisciplinar dedicat industriilor creative ce promovează designul, arhitectura, creativitatea și inovația, lansează în colaborare cu UniCredit Bank un concurs destinat tinerilor ilustratori și designeri grafici din România, cu vârste cuprinse între 18 și 25 de ani. Scopul competiției este crearea colecției oficiale de obiecte de merchandising pentru festival, având ca temă "Unlock the City".

29
/03
/24

Una din trei femei se confruntă cu pierderea sarcinii de-a lungul vieții. Una din șase femei se confruntă cu infertilitatea. Una din două femei trece prin depresie și/sau anxietate, în urma pierderii unei sarcini, sau în contextul problemelor de infertilitate. În pofida frecvenței lor, aceste experiențe sunt totuși unele dintre cele mai stigmatizante și izolante din societate.

28
/03
/24

O nouă lună într-un șir aparent nesfârșit plasat sub semnul „vremurilor interesante” este o nouă invitație la oglindire prin artă. De la criza de mediu la traume transmise de-a lungul generațiilor, de la apăsarea cu care ne zdrobesc rolurile de gen în societate, la dificultățile în comunicare, spectacolele Vanner Collective vorbesc despre probleme cu care ne confruntăm zi de zi, conștienți sau nu, abordate cu empatie și cu inteligență, cu un amestec dezarmant de onestitate și teatralitate.

26
/03
/24

Cum se poate găsi un echilibru între stăpânirea strategiilor de comunicare, acumularea cunoștințelor de SEO și duelul cu algoritmii opaci ai tuturor platformelor de social media, de la Instagram la Facebook, de la Tik-Tok la Reddit, toate acestea fiind necesare pentru a ajunge la public, și activitatea propriu-zisă de a crea un concept sau un produs?

22
/03
/24

În contextul celebrării a 20 de ani de existență, Centrul Național al Dansului București (CNDB) extinde Ziua Internațională a Dansului pe durata întregii luni aprilie. Astfel, spectatorii vor avea ocazia să vizioneze spectacole de dans internaționale prezentate în premieră în România, producții coregrafice naționale, dar și să participe la discuții cu artiștii.

22
/03
/24

Pe 23 martie 2021, la 93 de ani, după aproape un secol petrecut printre lumini, umbre și culori, a părăsit această lume, lăsând în urmă o istorie a costumului, zeci de volume, nenumărate expoziții, o mulțime de obiecte adunate într-o colecție de o valoare greu de estimat, care, poate, își va găsi în timp un spațiu pentru ca muzeul visat de ea să existe.