Sclipitorul violinist Emmanuel Tjeknavorian la București!
https://www.ziarulmetropolis.ro/sclipitorul-violinist-emmanuel-tjeknavorian-la-bucuresti/

‘’Emmanuel Tjeknavorian a prezentat un program solo de o viruozitate care te face să lăcrimezi’’ (New York Times). Considerat de critica muzicală şi în egală măsură de public un star în devenire al muzicii clasice, violonistul Emmanuel Tjeknavorian vine la Bucureşti!

Un articol de Petre Ivan|30 aprilie 2018

La invitația Filarmonicii George Enescu,  tânărul și carismaticul interpret va fi prezent pe scena  Ateneului Român, pe 3 si 4 mai 2018, când va fi solistul Concertului pentru vioară și orchestră de Sibelius,  sub bagheta lui Horia Andreescu.

Tjeknavorian a obținut la cea mai recentă ediţie a Concursului Internaţional  Jean Sibelius din Helsinki, premiul pentru cea mai bună interpretare a acestui concert.

Un accent de heavy- metal:  dincolo de cît de bine sună, te uluiește pur și simplu, nemaivorbind de execuția sa sclipitoare (Spiegel online)

Tot pe scena Ateneului va susține un recital, pe 5 mai 2018, împreună cu pianista Cătălina Butcaru, cu sonate de Janacek, Brahms si Strauss.

După prezența la București, anul acesta Emmanuel Tjeknavorian  este invitat să cânte cu Deutsche Symphonie Orchester Berlin, cu Filarmonica din Sankt Petersburg şi cu Filarmonica della Scala.

Pentru stagiunea 2017-2018, a fost ales să participe în seria de concerte Rising Stars  al  European Concert Hall Organisation. De asemenea, a primit premiul Lotto Förderpreis al Rheingau Musik Festival 2018.

Emmanuel Tjeknavorian cântă pe o vioară Antonio Stradivari, Cremona, 1698.

Foto: Emmanuel Tjeknavorian – facebook

 

18
/06
/15

Străzile orașului vor fi inundate de sunete și culori în ultimele zile ale Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu. În zona pietonală Nicolae Bălcescu, în Piața Mică și Piața Mare, dar și la Muzeul Astra, spectacole de pe trei continente vin în fața publicului cu statui vivante, baloane zburătoare cu apă, dansuri amerindiene și muzică indiană.

18
/06
/15

Pe lângӑ un lineup de excepţie curatoriat de pianistul şi compozitorul de jazz Lucian Ban, a patra ediţie a Bucharest Jazz Festival continuӑ seria de evenimente conexe inauguratӑ anul trecut la Hanul Gabroveni. Startul Bucharest Jazz Festival 2015 este dat de vernisajul expoziţiei Now’s the Time – Romanian Jazz Photographers de la Hanul Gabroveni, în seara zilei de 30 iunie.

16
/06
/15

Cea de-a noua ediţie a evenimentului Noaptea Institutelor Culturale are loc în Bucureşti vineri, începând cu ora 16.00, şi va aduce publicului un program variat, cu filme, muzică, teatru, spectacole de dans, ateliere de creaţie, degustări de preparate tradiţionale şi târguri de produse hand-made.

15
/06
/15

 Salonul de carte Bookfest Estival, Biblioteca Deschisă a British Council și Zilele Porților Deschise la Facultatea de Pictură a Universității de Artă și Design din Cluj sunt proiectele culturale complementare muzicii propuse pentru cea de-a treia ediție Jazz in the Park, care se va desfășura în perioada 29 iunie – 5 iulie la Cluj-Napoca.

15
/06
/15

VLADIMIR LUNGU, dirijor şi director muzical al Operei de Stat din Mersin (Turcia), violoncelistul RĂZVAN SUMA, recent aplaudat în cea de-a II-a ediţie a turneului său naţional „Vă place tango?” şi un „trio” de mari compozitori – MOZART, HAYDN şi CEAIKOVSKI – compun împreună „afişul” concertului desfăşurat la Sala Radio, vineri, 19 iunie (19.00), eveniment ce punctează închiderea stagiunii ORCHESTREI NAŢIONALE RADIO.

13
/06
/15

 Bucharest Music Film Festival va sărbători anul acesta cea de-a X-a ediţie, aducând, în perioada 19 - 28 iunie, în Piaţa "George Enescu" din Bucureşti, concerte live susţinute de artişti precum Virgil Ianţu şi Bucharest Jazz Orchestra, Monica Anghel, Luminiţa Anghel, Nico şi Pasărea Rock.

11
/06
/15

Violoncelistul Adrian Naidin prezintă sâmbătă, 13 iunie, de la ora 19.00, la Teatrul Odeon, în premieră, proiectul muzical “Pân la Rai”, un proiect de world music ce poate deveni revelația acestui an.