Scriitorul australian Bryce Courtenay a murit
https://www.ziarulmetropolis.ro/scriitorul-australian-bryce-courtenay-a-murit/

Scriitorul australian de origine sud-africană Bryce Courtenay, ale cărui romane s-au vândut în peste 20 de milioane de exemplare în lumea întreagă, a murit la vârsta de 79 de ani, au anunţat, vineri, membrii familiei sale. Născut la Johannesburg, în 1933, şi stabilit în Australia în anii 1950, Bryce Courtenay a murit din cauza unui […]

Un articol de Andrada Văsii|23 noiembrie 2012

Scriitorul australian de origine sud-africană Bryce Courtenay, ale cărui romane s-au vândut în peste 20 de milioane de exemplare în lumea întreagă, a murit la vârsta de 79 de ani, au anunţat, vineri, membrii familiei sale.

Născut la Johannesburg, în 1933, şi stabilit în Australia în anii 1950, Bryce Courtenay a murit din cauza unui cancer la stomac. Romancierul a murit în locuinţa sa din Canberra, în cursul zilei de joi.

Bryce Courtenay „a scris ultimul capitol din existenţa sa extraordinară”, a anunţat soţia sa, Christine, pe Facebook.

Romancierul a cunoscut succesul destul de târziu, la vârsta de 55 de ani, odată cu publicarea romanului său de debut, „”The Power of One”, care prezintă povestea unui tânăr englez în Africa de Sud din epoca apartheid-ului.

Acest roman s-a vândut în peste 8 milioane de exemplare şi a fost adaptată pentru marele ecran de John Avildsen, într-un film în care rolurile principale au fost interpretate de Stephen Dorff, Morgan Freeman şi Daniel Craig.

Autor al unor romane bine primite de critici şi de cititori, precum „April Fool’s Day”, „Recipe for Dreaming”, „The Potato Factory”, „Jessica” şi „The Persimmon Tree”, Bryce Courtenay este considerat romancierul australian cu cel mai mare succes comercial din ultimii ani.

Ultimul său roman, intitulat „Jack of Diamonds”, a fost lansat în această lună.

 

 

Sursa: Mediafax

06
/11
/23

În 2023 se aniversează 190 de ani de la nașterea unuia dintre cei mai mari compozitori: JOHANNES BRAHMS. Născut la Hamburg, pe 7 mai 1833, Brahms este considerat, alături de Bach și Beethoven, unul dintre cei trei mari „B” ai muzicii clasice: „Cred în Bach – Tatăl, Beethoven – Fiul și Brahms – Duhul Sfânt al muzicii” – spunea marele dirijor german Hans von Bülow.

03
/11
/23

Fundația Culturală „Camil Petrescu” (FCCP) continuă să construiască contexte pentru un dialog profesional bogat în mediul teatral autohtom, lansând, astăzi, 3 noiembrie 2023, un nou proiect – un podcast realizat de Zomir Dimovici.