Scurtmetraje hispanice de top, la Institutul Cervantes
https://www.ziarulmetropolis.ro/scurtmetraje-hispanice-de-top-la-institutul-cervantes/

Institutul Cervantes din Bucureşti, cu sprijinul Societăţii Culturale NexT, organizează joi, 27 februarie, de la ora 19.00, Seara de scurtmetraje. Joi va rula o primă parte a selecţiei „Cortos en el mapa” / „Scurtmetraje pe harta Spaniei”, filme realizate în Insulele Canare şi prezentate în cadrul programului „Canarias en Corto”.

Un articol de Petre Ivan|25 februarie 2014

Institutul Cervantes din București, cu sprijinul Societății Culturale NexT, organizează joi, 27 februarie, de la ora 19.00, Seara de scurtmetraje. Joi va rula o primă parte a selecţiei „Cortos en el mapa” /  „Scurtmetraje pe harta Spaniei”, filme realizate în Insulele Canare și prezentate în cadrul programului „Canarias en Corto”.

Începând cu luna ianuarie 2014, Institutul Cervantes din București prezintă lunar o selecție a celor mai bune scurtmetraje spaniole și sud-americane din ultimii ani. Proiecțiile vor avea loc în ultima zi de joi din lună, alternând lunar un program oferit de NexT cu un program oferit de Institutul Cervantes.

Pentru luna februarie, programul este oferit de Institutul Cervantes, filmele provenind dintr-o selecție mai amplă, denumită „Cortos en el mapa” /  „Scurtmetraje pe harta Spaniei”, care prezintă scurtmetraje produse în diferitele comunități autonome ale Spaniei și care au fost prezentate în festivalurile spaniole de gen.

Joi, 27 februarie, va rula o primă parte a acestei selecție, filme realizate în Insulele Canare și prezentate în cadrul programului „Canarias en Corto”.

Biletele sunt în vânzare la Institutul Cervantes din București în ziua proiecției. Prețul unui bilet e 7 lei.

scurtmetraje

COSAS QUE OLVIDAMOS (Spania, 2011, 29 minute) – Scurtmetraje hispanice de top, la Institutul Cervantes

Regizor: Iván López. Prezentare: Lorna se întâlnește cu un fost coleg la o reuniune de facultate. Va fi pusă în fața unei decizii care îi va schimba viața.

EL CIRCÚLO  (Spania, 2012, 20 minute)

Regizor: Eugenia Arteaga. Prezentare: Carlos este surd și lucrează ca educator la Centrul de Asistență Hellen Keller al Fundației pentru Surzi din Canare. Marta lucrează la Serviciul de Interpretare al Limbajului Semnelor. Cei doi se cunosc de mici iar acum, când au ajuns să formeze un cuplu, relația lor traversează o perioadă de criză. Este posibil ca soluția pentru problemele lor să se găsească într-un simplu joc.

EN UN MOMENTO  (Spania, 2012, 16 minute)

Regizor: Vasni J. Ramos. Prezentare: Planurile, speranțele, motivările, sentimentele… pe scurt, „viața”. Ceva mare, foarte mare… numai că nu conștientizăm cât de fragilă este aceasta până nu suntem puși în fața unei situații care poate schimba totul… Se poate întâmpla ceva în orice moment.

LA CAJA DE MEDEA  (Spania, 2012, 17 minute)

Regizor: Samuel Alarcón y José Cabrera Bentacort. Prezentare: Cutia Medeei ascunde amintiri. Aceste amintiri se întind până la prezentul în care Nadia caută răspunsuri; încearcă să afle cum să repare greșeala îngrozitoare care a marcat viața ei și a iubitului său.

Foto cu Scurtmetraje , Cosas que olvidamos- Institutul Cervantes

27
/10
/22

În cele 4 zile de festival au fost peste 300 de oameni în public, în cele 3 locații: la Cinema Victoria, Faber și Facultatea de Arte și Design. Festivalul a fost deschis cu “Pentru minte tu ești Ceaușescu“, în regia lui Sebastian Mihăilescu, care a avut asociat și primul Q&A al festivalului, și s-a încheiat la Faber, cu proiecția filmului „Alb pe Alb”, în regia lui Viera Čákanyová.

26
/10
/22

În luna noiembrie, la History Channel puteţi urmări un documentar despre istoria Colosseumului (cea mai celebră arenă din toate timpurile), cum este viața trăită în munți, ce știa omenirea în antichitate despre extratereștrii și cum s-au păstrat până astăzi legendele faraonilor.

25
/10
/22

După un turneu sold out al echipei în mai multe orașe din țară, filmul Capra cu Trei Iezi intră oficial în cinematografe pe 28 octombrie, în weekendul de Halloween. Bazat pe povestea lui Ion Creangă, filmul a fost primit de public cu surprindere și nostalgie: scenariul respectă basmul lui Creangă, care este, în fond, o poveste de groază, nu neapărat una de adormit copiii. În rolurile principale joacă Maia Morgenstern și Marius Bodochi, iar regia este semnată de Victor Canache.

21
/10
/22

Duminică, 23 octobrie, de la 18.30, la Cinema Astra va avea loc proiecția filmului documentar dedicat Brașovului, realizat de tinerii care au participat la cursurile „Be-Brașov: retrocedarea emoțiilor I memoria orașului”. Participanții la eveniment vor asista și la o reprezentație de tip teatru verbatim și la o expoziție cu fotografii din Brașov.

20
/10
/22

„Oameni de treabă” / „Men of Deeds”, noul film al regizorului Paul Negoescu, cu Iulian Postelnicu, Vasile Muraru, Anghel Damian și Crina Semciuc în distribuție, va avea o avanpremieră specială în cadrul Les Films de Cannes à Bucarest, sâmbătă, 22 octombrie.

19
/10
/22

CRONICĂ DE FILM După câteva încercări nereuşite de-a lungul anilor de-a face un horror românesc inspirat din literatură sau folclor (de la moroi la vampiri), iată în sfârşit un film căruia nu îi este ruşine să scoată capul în lume - „Capra cu trei iezi”, un debut independent realizat de Victor Canache, care acum câţiva ani lansa şi un scurtmetraj cu acelaşi titlu.