Se dã startul Festivalului Internaṭional al Artelor Spectacolului Muzical ,, Viaṭa e frumoasã !’’
https://www.ziarulmetropolis.ro/se-da-startul-festivalului-interna%e1%b9%adional-al-artelor-spectacolului-muzical-via%e1%b9%ada-e-frumoasa/

Începe cea de-a cincea ediṭie a festivalului Internaṭional al Artelor Spectacolului Muzical ,,Viaṭa e frumoasã !’’ programatã pentru a se desfãşura în perioada 8-18 noiembrie. Primul eveniment al deschiderii constã în expoziṭia de litografii ,, Spectacol în alb şi negru’’, realizatã de cãtre ROXandSAN, începând cu ora 18 :00 în Foaierul Sãlii Studio.  Cu toate acestea, evenimentul […]

Un articol de Andrada Văsii|8 noiembrie 2012

Începe cea de-a cincea ediṭie a festivalului Internaṭional al Artelor Spectacolului Muzical ,,Viaṭa e frumoasã !’’ programatã pentru a se desfãşura în perioada 8-18 noiembrie. Primul eveniment al deschiderii constã în expoziṭia de litografii ,, Spectacol în alb şi negru’’, realizatã de cãtre ROXandSAN, începând cu ora 18 :00 în Foaierul Sãlii Studio.  Cu toate acestea, evenimentul principal al serii constã în Gata Internaṭionalã de Musical şi Operetã, de la Teatrul Odeon ; aceasta va începe de la ora 19:00. Pentru a marca închiderea primei zile de festival, începând cu ora 23.00 la Radio România Cultural se va difuza un program de ragtime dedicat trupei Old Fish Jazzband, unul dintre invitaṭiii speciali ai Festivalului.

 

Tot astãzi, începând cu ora 14 :00, la Centrul Şcolar nr. 3 pentru copii hipoacuzici, va avea loc Atelierul Viaṭa e frumoasã !. Aceastã activitate este realizatã în parteneriat cu Asociaṭia Pro Educaṭie, Culturã şi Tehnologie.  In cadrul acestui atelier, copii vor avea ocazia sã înveṭe sã realizeze pãpuşi simple, bi-ba-bo, din textile, nasturi şi multe alte materiale. Astfel, creativitatea şi fantezia lor va fi stimulatã prin intermediul unor activitãṭi plãcute şi interesante.

02
/02
/15

Lucian Boicu, un român stabilit în Canada, a lucrat la efectele vizuale ale filmului "American Sniper", de Clint Eastwood, un lungmetraj nominalizat la şase premii Oscar şi inspirat din povestea adevărată a lunetistului Chris Kyle.

02
/02
/15

Joi, 5 februarie, ora 19.00, odată cu premiera spectacolului Parapanghelos (un cabaret după “Cânticelele comice” ale lui Vasile Alecsandri) va avea loc și inaugurarea unui nou design al Sălii Lecoq, transformată acum în CAFÉ-TEATRU MASCA. 

02
/02
/15

Filmul românesc de scurtmetraj este prezent și anul acesta la Festivalul de Film de la Clermont-Ferrand (30 ianuarie – 7 februarie 2015) prin intermediul Asociației ESTE’N’EST, care organizează pentru a șaptea oară consecutiv standul românesc din cadrul marketului festivalului, cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei.

02
/02
/15

Am trăit s-o vedem şi pe asta, ar spune melomanii urbei lui Marius Manole. Ieşenii care îşi plătesc la timp facturile la întreţinere pot câştiga premii oferite de către administratorul de imobile al Primăriei, respectiv Termo-Service, printre premii figurând şi două bilete la concertul lui Andre Rieu, din luna iunie, de la Bucureşti.

02
/02
/15

În filmul "Chuck Norris vs. Communism", de Ilinca Călugăreanu, peliculă selectată în secţiunea competiţională World Cinema Documentary, la cea de-a 31-a ediţie a Festivalului Sundance, o generaţie întreagă se îndrăgosteşte de film, în epoca Războului Rece, scrie prestigioasa publicaţie IndieWire.

01
/02
/15

Luni, 2 februarie, de la ora 20.30, la TVR 2, „Vocea Patriotului Naționale – Restituiri I.L. Caragiale” (premiera tv: 1992)  aduce din Arhiva de Aur a Televiziunii Române momente teatrale unice realizate după schițele: „Jertfe patriotice”, „Situațiunea”, „Tempora”, „Cum devine cineva revoluționar și om politic”, „Atmosferă încărcată” și „Diplomație”.

31
/01
/15

O zi întunecată de ianuarie, pe o stradă cu nume de compozitor francez. Un apartament într-un bloc de două etaje, o sufragerie cu sobă de teracotă verde; când scaunele și masa de plastic sunt date la o parte, se transformă într-un ministudio, în care Miriam Răducanu dansează din 1956.

30
/01
/15

MARI FILME ROMÂNEŞTI UITATE „O lacrimă de fată” (1980), regizat de Iosif Demian, este unul dintre cele mai originale filme româneşti realizate în timpul comunismului, polemizând prin stilul său modern şi energic cu falsitatea care caracteriza cinematografia oficială a vremii.