Se inaugurează noul sediu al Librăriei „Mihail Sadoveanu”
https://www.ziarulmetropolis.ro/se-inaugureaza-nou-sediu-al-librariei-mihail-sadoveanu/

Vineri, 12 februarie, începând cu ora 17.00, va avea loc inaugurarea noului sediul al Librăriei „Mihail Sadoveanu”, în prezenţa criticilor literari Alex. Ştefănescu şi Daniel Cristea-Enache. Librăria „Mihail Sadoveanu” a rămas fără sediul istoric luna trecută din cauza restituirii acestui spaţiu proprietarilor. Pentru a nu întrerupe istoria de peste 65 de ani a cunoscutei librării, Compania de Librării Bucureşti a decis ca Librăria 88, de pe strada Edgar Quinet să preia numele Librăria „Mihail Sadoveanu”.

Un articol de Petre Ivan|11 februarie 2016

„Librăria «Mihail Sadoveanu» nu e numai un magazin de cărți, e o instituție de cultură. De-a lungul timpului, în spațiul ei generos și-au lansat noile volume scriitori de prim-plan ai literaturii române, îndrăgiți de cititori: Marin Preda, Nichita Stănescu, Ana Blandiana, Nicolae Breban, Nicolae Manolescu, Fănuș Neagu, Eugen Simion, Marin Sorescu, Adrian Păunescu, Mircea Dinescu și mulți, mulți alții. „, a mărturisit criticul literar Alex. Ștefănescu.

Alex Stefanescu

Alex Stefanescu

Compania de Librării Bucureşti este cea mai importantă rețea de librării fondată înainte de ’ ’89, care a supraviețuit cu succes după Revoluție: în prezent, Compania de Librării București (CLB) numără 44 de librarii, răspândite unitar în toate cele 6 sectoare ale capitalei.

Sper că Librăria «Mihail Sadoveanu» va fi la înălțime și la noua ei adresă, care prezintă și avantajul de a se afla în vecinătatea Universității. Mă înclin în fața tuturor lucrătoarelor acestei instituții, a lucrătorilor ei, ca și a tuturor iubitorilor de carte care o vor frecventa. În ediția a II-a a lucrării mele, Istoria literaturii române contemporane, voi rezerva un capitol Librăriei «Mihail Sadoveanu» -*  Alex. Ștefănescu.

În cadrul reţeţei CLB, Librăria „Mihail Sadoveanu” de pe Bulevardul Magheru avea un statut special, prin lansările de carte, fiind frecventată de iubitorii de carte din capitală, neîntrerupt, de trei generații încoace.

Foto: Libraria Mihail Sadoveanu – facebook

05
/04
/23

Scriitorul turc Orhan Pamuk, laureat al Premiului Nobel pentru literatură, a fost invitat la Timișoara, în cadrul seriei „La UVT, Cultura este Capitală!”. Scriitorul căruia îi puteți găsi cărțile la editura Polirom a participat la două evenimente organizate de Universitatea de Vest din Timișoara, în cadrul programului cultural „Timișoara 2023 – Capitală Europeană a Culturii”.

24
/03
/23

Editura Nemira a lansat recent volumul biografic „The Beatles: O istorie”, semnat de Craig Brown, pe care vă invităm să îl descoperiți în aceste zile. Vă propunem, așadar, o fermecătoare incursiune în atmosfera anilor ‘60, dominată de muzica și imaginea unei trupe iconice.

23
/03
/23

Duminică, 26 martie 2023, de la ora 17.00, la Sala Studio va avea loc evenimentul Scenografi români contemporani @ ODEON, care marchează lansarea volumului Scenografi români contemporani de Horațiu Mihaiu, titlu editat de către Fundația Culturală „Camil Petrescu" ca supliment al revistei Teatrul Azi (2022), cu sprijinul AFCN.

22
/03
/23

Tim Ferriss, antreprenor de succes, angel investor și autor de bestsellere New York Times, vine în România la BRAND MINDS (2-3 iunie 2023). Volumele sale au fost traduse în peste 30 de limbi, iar podcastul său intitulat „The Tim Ferriss Show” a depășit 100.000.000 de descărcări.