Tim Ferriss vine la Brand Minds 2023
https://www.ziarulmetropolis.ro/tim-ferriss-vine-la-brand-minds-2023/

Tim Ferriss, antreprenor de succes, angel investor şi autor de bestsellere New York Times, vine în România la BRAND MINDS (2-3 iunie 2023). Volumele sale au fost traduse în peste 30 de limbi, iar podcastul său intitulat „The Tim Ferriss Show” a depăşit 100.000.000 de descărcări.

Un articol de Petre Ivan|22 martie 2023

The Observer l-a numit pe Tim „The Oprah of audio” datorită influenței podcastului The Tim Ferriss Show, care este primul podcast de afaceri care a depășit 100 de milioane de descărcări. Autorul are un CV impresionant, fiind totodată lector în cadrul Universității Princeton, primul american din istorie deținător al recordului mondial Guinness la tango, consultant pentru peste 30 de deținători de recorduri mondiale în sporturi de performanță și olimpice, precum și campion național la kickboxing chinezesc.

Iată o selecție de titluri de top din portofoliul Editurii ap! (ACT și Politon), semnate de Tim Ferriss, lecturi în care vei găsi îndrumarea și motivația pentru a „învăța orice și a duce o viață bună” în 2023.

ap! (ACT și Politon) crede în dezvoltarea continuă și aduce cititorilor români titluri care acoperă o gamă variată de subiecte din sfere precum: dezvoltare personală și profesională, antreprenoriat, spiritualitate și wellbeing, oferind iubitorilor de carte posibilitatea de a citi sau a asculta cărți, de a le folosi pe post de profesori sau sfătuitori și de a transforma clipele de relaxare într-un timp calitativ.

„Tribul Mentorilor: Scurte sfaturi de viață de la cei mai buni din lume/ Tribe of Mentors: Short Life Advice from the Best in the World” este o carte pe care autorul a scris-o dintr-o nevoie proprie: aceea de a culege sfaturi înțelepte de viață de la maeștrii lumii. În anul 2017, când a apărut cartea, Tim Ferriss a avut nevoie de ele întrucât traversa o perioadă dificilă în care mai mulți apropiați de-ai săi și-au pierdut viața la intervale scurte de timp.

„Instrumentele titanilor: tacticile, rutinele și obiceiurile miliardarilor, figurilor publice și artiștilor de talie mondială/ Tools of Titans: The Tactics, Routines, and Habits of Billionaires, Icons, and World-Class Performers” reprezintă o lectură excelentă pentru toți cei care sunt în căutare de altceva. O lectură adânc înrădăcinată în realitate, foarte actuală și cu o capacitate fantastică de a inspira. În ciuda dimensiunilor intimidante ale cărții, peste 700 de pagini, curiozitatea îți va fi menținută cu ușurință de numele mari care au avut bunăvoința să împărtășească cu Tim Ferriss o parte din secretele succesului lor: Paulo Coelho, Kevin Costner, Jamie Foxx, Bryan Johnson, Edward Norton, Tony Robbins, Arnold Schwarzenegger, Chris Young sau Andrew Zimmern, ca să amintim doar câteva.

„4 ore – Corpul/ The 4 – hour body” este mai degrabă un tratat, decât o simplă carte despre slăbit. Are și dimensiunile unui tratat: 574 de pagini, din care vei afla cum să slăbești rapid, cum să faci sex incredibil sau… cum să devii un supraom, îmbunătățindu-ți performanțele sportive. În plus, pentru a te mobiliza cu adevărat pe acest drum, autorul îți vorbește despre necesitatea unui Moment Harajuku (o motivație interioară puternică) și despre „dușul rece” pe care trebuie să îl faci la început de drum, în timpul căruia să conștientizezi cât de urât arată toată grăsimea și toate kilogramele în plus pe corpul tău.

„4 Ore – Săptămâna de lucru/ The 4 Hour Workweek” este un fenomen internațional care a schimbat viața multor oameni. Autorul îți oferă prin intermediul acestei cărți, devenită bestseller și ajunsă pe primul loc în topul New York Times, designul unui stil de viață ideal. Adică, o viață în care să ai timp liber suficient, să poți călători și face ceea ce îți place, dar, în care să și muncești și să câștigi mai mulți bani decât pe vremea când jobul constituia principala ta preocupare.

„4 ore – chef: Cea mai simplă cale spre a găti ca un profesionist, a învăța orice și a duce o viață bună/ The 4-Hour Chef: The Simple Path to Cooking Like a Pro, Learning Anything, and Living the Good Life” este o carte despre învățare, care folosește ca metodă gătitul. Din acest motiv, volumul de față nu se adresează doar pasionaților de gătit, ci tuturor celor care vor să învețe cum să învețe mai ușor orice sau aproape orice. Din cele peste 700 de pagini ale cărții, vei învăța să dobândești orice abilitate; să mănânci cu adevărat; să slăbești; să impresionezi prin prepararea unui fel de mâncare special; să îți găsești mai ușor un partener, dar și să te distrezi. Pentru că… da, cartea oferă nenumărate anecdote cu tâlc, pline de haz, culese de prin bucătăriile lumii.

02
/04
/24

Institutul Cultural Român participă în premieră, prin ICR Bruxelles și Centrul Național al Cărții, cu un stand propriu la „Foire du livre de Bruxelles / Târgul Internațional de Carte de la Bruxelles”, care se va desfășura în perioada 4-7 aprilie 2024, la Centrul de expoziții Tour et Taxis din capitala Belgiei.

12
/03
/24

O nouă traducere din opera Elenei Ferrante a fost publicată de curând în colecția „Anansi. World Fiction” de la Editura Trei. Elena Ferrante e o scriitoare îndrăgită de cititorii din lumea întreagă începând de la publicarea bestsellerurilor internaționale ce alcătuiesc Tetralogia Napolitană.

28
/02
/24

Diana Vasile, PhD, psihoterapeut și Președinte al Institutului pentru Studiul și Tratamentul Traumei (ISTT), lansează astăzi cartea Anatomia traumei. Cum să ai o viață mai bună când sufletul te doare, publicată la editura Bookzone. Rezultatul a peste 25 de ani de studiu, practică și cercetare în domeniul psihotraumatologiei, cartea oferă o perspectivă completă asupra impactului traumei în viețile noastre, dar și asupra modalităților de recuperare post-traumatică.

28
/02
/24

Editura Humanitas Fiction vă așteaptă miercuri, 28 februarie, ora 19.00 la Librăria Humanitas de la Cișmigiu (Bd. Regina Elisabeta nr.38) la lansarea romanului Numărul 2 de David Foenkinos – recent apărut în colecția „Raftul Denisei“ coordonată de Denisa Comănescu, în traducerea Iulianei Glăvan – ce aduce în prim-plan povestea unui destin atipic, a celui care a pierdut rolul lui Harry Potter în una dintre cele mai celebre ecranizări din toate timpurile. Este posibil ca un eșec să devină o sursă de putere? Romanul scriitorului francez oferă în locul unui răspuns o minunată parabolă despre virtuțile reconstruirii sinelui.

19
/02
/24

Crime Scene Press vă propune o lectură perfectă pentru luna februarie: romanul proaspăt ieșit de sub tipar Stăpânul Muntelui, de Anders de la Motte (trad. Daniela Ionescu), unul dintre cei mai îndrăgiți scriitori suedezi de crime. Acest mistery care dă dependență, cu o atmosferă care te va bântui, te prinde de la prima pagină, urmărind o detectivă talentată care investighează una dintre cele mai întunecate laturi ale psihicului omenesc.

14
/02
/24

Joi, 15 februarie, începând cu ora 14:00, Biblioteca Metropolitană București, prin Direcţia Cultură, Învăţământ, Turism a Primăriei Municipiului Bucureşti, va organiza, la Sediul Central „Mihail Sadoveanu” din str. Tache Ionescu nr. 4 are loc o DEZBATERE EVENIMENT, dedicată Zilei Naționale a Lecturii.

09
/02
/24

CARTEA DE CINEMA Într-o scurtă carte apărută în 2022 şi bazată pe câteva dialoguri inedite iniţiate de Ioan-Pavel Azap şi derulate între 2009 şi 2011, Tudor Caranfil vorbeşte despre parcursul său şi critica de film. Un moment esenţial au fost "Serile prietenilor filmului", un eveniment pe care l-a creat în 1962 şi al cărui succes avea să ducă la formarea Cinematecii - o poveste demnă însăşi de un scenariu.

07
/02
/24

Editura Humanitas vă invită marți, 13 februarie, de la ora 19.00, la Librăria Humanitas de la Cișmigiu (bd. Regina Elisabeta nr. 38), la o întâlnire cu istoricul Marc David Baer, profesor la London School of Economics and Political Science, istoricul Marian Coman și scriitoarea Sabina Fati despre volumul Otomanii: Hani, cezari și califi, o fascinantă nouă abordare a istoriei Imperiului Otoman.

05
/02
/24

Editura Humanitas Fiction vă așteaptă marți, 6 februarie, ora 19.00 la Librăria Humanitas de la Cișmigiu (Bd. Regina Elisabeta nr.38) la lansarea romanului Borges și eu de Jay Parini, recent apărut în colecția „Raftul Denisei“ coordonată de Denisa Comănescu, în traducerea lui Mihnea Gafița, un road novel care emană o nesfârșită admirație pentru unul dintre cei mai îndrăgiți scriitori ai secolului XX, un roman ce are la bază întâmplări petrecute în primăvara anului 1971.

31
/01
/24

RECOMANDĂRI Ziarul Metropolis vă recomandă, în prima lună din an, o întoarcere în fabuloasa lume a cărților. Biblioteci, obsesii, mistere, personaje și o pasiune salvatoare, în 3 cărți despre cărți, care fac deliciul oricărui iubitor de literatură.