Festivalului NARATIV organizat de Asociația Curtea Veche i-a transformat pe cei mici în mari cititori
https://www.ziarulmetropolis.ro/festivalului-narativ-organizat-de-asociatia-curtea-veche-i-a-transformat-pe-cei-mici-in-mari-cititori/

Peste 1.300 de elevi au participat în perioada 25-26 martie la NARATIV – Festivalul de Lectură pentru Copii organizat de Asociaţia Curtea Veche. Evenimentul, dedicat copiilor între 7-14 ani cât şi părinţilor, s-a desfăşurat anul acesta în Colegiului Naţional „Școala Centrală” din Bucureşti.

Un articol de Petre Ivan|30 martie 2023

De-a lungul celor două zile, pedagogii Narativ i-au ajutat pe participanți să descopere plăcerea lecturii printr-o abordare interactivă în cadrul celor 80 de ateliere cu participare gratuită. Printre pedagii veniți la festival au fost istoricul Adrian Cioroianu, autorii Adrian Asoltanie și Péter Demény și mulți alți profesori apreciați. Buna desfășurare a fost asigurată de peste 60 de voluntari implicați.

Istoria se învață cel mai bine povestind-o. În spatele anilor, în spatele numelor, se află niște oameni, iar poveștile ne aduc mai aproape de aceștia. (istoricul Adrian Cioroianu, coordonator al atelierelor „Regii și reginele noastre”)

Nu doar copiii au fost fascinați de lumile descoperite, ci și părinții care au fost o parte activă a festivalului.

„A fost o adevărată plăcere să ne încântați cu activitățile dumneavoastră. Felicitări”. (Michaela M.)

„Fetița mea și prietenii ei au fost încântați de activitățile propuse la ateliere.” (Camelia N.)

„Un regal! Sincere felicitări!” (Mihai Copăceanu)

Părinții au fost invitați să participe la o serie de conferințe în cadrul cărora au aflat de la experţii în educaţie şi parenting metode prin care pot face ca cititul să fie distractiv şi acasă. De la practicarea exemplului personal, la introducerea lecturii încă de la vârstele mici, părinții au primit sfaturi concrete de la specialiști precum Nora Neghină, cunoscut psiholog, psihoterapeut și expert mindsight, sau Georgiana Gerea Filimon, trainer și coach acreditat în domeniul învățării accelerate (CNFPA).

18
/11
/24

DESCOPERIRE Printre puținele volumele publicate în România despre propriii ei creatori de anvergură, noua carte a Ancăi Hațiegan se remarcă printr-o serie de calități pe care cititorul le va descoperi încă de la primele pagini. Ea îl invită în lumea unui om de teatru unic, despre care rămân multe de spus.

11
/11
/24

Duminică, 17 noiembrie, la ora 16.00, Muzeul Național al Literaturii Române organizează, la sediul său din strada Nicolae Crețulescu nr.8, evenimentul intitulat „Jurnale de călătorie în literatura română: de la Dinicu Golescu până astăzi”, la care vor participa cunoscuții oameni de litere și scriitori Ioan Cristescu, Paul Cernat și Cosmin Ciotloș. La 200 de ani de […]

29
/10
/24

Institutul Cultural Român a acordat duminică, 27 octombrie, în cadrul celei de-a XII-a ediții aFestivalului Internațional de Literatură și Traducere de la Iași – FILIT, pentru al treilea an consecutiv, Premiul pentru cea mai bună traducere a unei cărți din limba română, inițiativă a Institutului Cultural Român care urmărește recunoașterea impactului literaturii române în lume, prin efortul exemplar al traducătorilor, excelenți ambasadori ai cărților românești în afara granițelor țării.

21
/10
/24

Marți, 29 octombrie, ora 19.00, Editura Litera organizează la Institutul Cervantes din București o întâlnire cu scriitorul Toshikazu Kawaguchi, una din cele mai îndrăgite voci ale literaturii japoneze contemporane.

18
/10
/24

Sâmbătă, 19 octombrie 2024, la ora 18.00, la librăria independentă La Două Bufnițe din Timișoara are loc lansarea, în premieră națională, a celui mai recent roman al scriitorului și traducătorului Marin Mălaicu-Hondrari, „Clandestin”, apărut recent la Editura Trei.

13
/09
/24

„Patriot.Memorii” de Aleksei Navalnîi, memoriile tulburătoare ale celui mai proeminent disident de la începutul secolului XXI, este cea mai așteptată carte a anului la nivel internațional.