Se pot întâmpla multe într-un timp atât de scurt. Filminute 2016
https://www.ziarulmetropolis.ro/se-pot-intampla-multe-intr-un-timp-atat-de-scurt-filminute-2016/

De la incisive la joviale, cele 25 de filme selecţionate în competiţia Filminute 2016 aduc o gamă de perspective şi poveşti captivante din 17 ţări. Cea de-a 11-a ediţie a FILMINUTE, festivalul internaţional de filme de un minut, debutează în această săptămână cu o colecţie a celor mai bune filme ultrascurte din lume, fiecare împachetând o poveste completă în fix un minut.

Un articol de Petre Ivan|5 octombrie 2016

 Filminute 2016. ”Selecția de anul acesta a filmelor din competiție este cât se poate de variată ca poveste și cinematografie”, spune co-fondatorul Filminute și Președintele Juriului, John Ketchum. ”Emoțiile veritabile pe care le trezesc filmele acestea și rezonanța lor dincolo de ultimul cadru sunt întotdeauna în vizorul comisiei de selecție.

Multe dintre aceste scurtmetraje ar putea fi gândite cu mare ușurință ca mediu sau chiar lungmetraje captivante.” O mare parte din calitatea selecției din acest an se datorează unui număr de peste 1800 de filme înscrise în competiție, din care au fost alese cele 25 de finaliste.

Cele 17 țări prezente în selecție anul acesta sunt Canada, Franța (2), Germania (2), India, Iran (2), Irlanda, Israel, Italia, Japonia, România, Africa de Sud, Spania (5), Elveția, Marea Britanie, Ucraina, Uruguay și Statele Unite (3).

Premiul ”Best Filminute” și cele 5 mențiuni vor fi acordate de juriul Filminute.

Publicul este invitat să vizioneze, să comenteze, să împărtășească și să acorde note celor 25 de filme. Fiecare are dreptul la un singur vot pentru filmul care consideră că merită Premiul Publicului.

Votul este deschis până în data de 25 Octombrie. Câștigătorii și premiile vor fi anunțate pe 28 Octombrie.

TO RING OR NOT TO RING (Romania), Filminute 2016
(Regiza, scenariul si montajul: Razvan Du)

Foto: Filminute 2016 – www.filminute.com

04
/10
/22

Clasicul film "Manasse" (1925), de Jean Mihail, poate fi redescoperit acum în versiune restaurată 4k, ceea ce înseamnă că imaginea are un aspect cât mai apropiat de cel al peliculei originale. Filmul poate fi văzut la Cinemateca Eforie.

27
/09
/22

O nouă generație de cineaști scandinavi face valuri, păşind pe urmele lui Ingmar Bergman, Lars von Trier și a mișcării Dogma. În acest an, trei regizori complet diferiţi, dar cu viziuni la fel de puternice, au participat în competiția de la Cannes.

26
/09
/22

Cea de-a VIII-a ediție a „Premiilor Constantin Chiriac” a avut loc în 23 septembrie 2022, în Prisăcani, satul natal al lui Constantin Chiriac, directorul general al Teatrului Național „Radu Stanca” Sibiu și președintele Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu, inițiator al acestei competiții prin care elevii sunt recompensați pentru creațiile lor literare.

23
/09
/22

Javier Bardem, unul dintre cei mai cunoscuți actori ai momentului, câștigător al premiilor Oscar, Globul de Aur, Goya și Bafta, revine pe marile ecrane din România în rolul principal din “Cel mai Tare Șef”, cea mai nouă comedie a multi-premiatului regizor spaniol Fernando Leon de Aranoa. Filmul intră în cinematografele din țară pe 4 noiembrie.

22
/09
/22

Delta Bucureștiului, în regia Evei Pervolovici, va putea fi văzut de vineri, 23 septembrie, în cinematografele din București (Cinema Elvire Popesco, Cinema Eforie, Cinema Muzeul Țăranului, Union), Arad (Cinema Arta), Bistrița (Cinema Dacia), Cluj (Cinema Arta, Cinema Victoria), Iași (Cinema Ateneu), Timișoara (Cinema Timiș), însă urmează să fie programat și la Brașov, Bârlad și Sibiu.

21
/09
/22

„Garantat 100%” începe noul sezon cu o ediţie eveniment. Hiromi Uehara, una dintre cele mai mari compozitoare şi pianiste de jazz ale momentului, este invitata lui Cătălin Ştefănescu în prima ediţie a noului sezon „Garantat 100%”. Urmărim ediţia pe 25 septembrie, ora 19.00, la TVR 1.

21
/09
/22

În luna octombrie, la History Channel puteți urmări un documentar despre aurul dacilor, un nou sezon din emisiunea „Așii amanetului”, un film despre viciile pe care le împărtășim și o istorie a armelor.