Seară de comedie, în cadrul maratonului teatral de la Sibiu
https://www.ziarulmetropolis.ro/seara-de-comedie-in-cadrul-maratonului-teatral-de-la-sibiu/

Festivalul “Sibiul respiră teatru”, aflat anul acesta la a patra ediţie, se desfăşoară în perioada 5-6 aprilie în 12 locaţii diferite din Sibiu, sub egida asociaţiei culturale BIS. Ineditul festivalului decurge chiar din conceptul de maraton teatral: 25 de ore neîntrerupt actori din şase oraşe vor juca teatru pentru publicul sibian, consumator de cultură.

Un articol de Ziarul Metropolis|3 aprilie 2014

Duminică, 6 aprilie, când festivalul se apropie de final, BIS vă invită să ,,gâdiliți necazul și să savurați hazul la seara de comedie”. Trei comedii savuroase, jucate de actori tineri, energici si entuziaști vor avea loc simultan într-un tur de forță de-a râsu’-plânsu’ în Welt Kultur, Aviator și Bohemian Flow.

În Aviator, ieșenii Alexandru Dobinciuc și Vlad Volf joacă „Nu de gât”  (foto jos) – o comedie despre ipocrizia noastră cea de toate zilele şi despre rezistenţa prieteniei la proba sincerităţii.

DSC_0064

În același timp, la două numere de casă depărtare, în Bohemian Flow, tânărul actor sibian,  Ioan Paraschiv, desemnat Cel mai bun actor la Gala HOP 2013, reflectă cu umor si ironie asupra marii întrebări de a fi sau a nu fi „Bufon.”

Simultan cu spectacolul ieșean și cel sibian, in Weltkultur un one-man show cu George Constantinescu, având la bază pamfletele lui Constantin Tănase mângâie cu actualitate si umor dulce-amărui poziția cetățeanului de rând vizavi de clasa politică corigentă, contingentă și complet netransparentă.

Seara de comedie nu e doar o celebrare a dramaturgiei umoristice. Seara de comedie e un maraton de voie bună, o provocare la râs pe săturate, o invitație să râdem în același timp cât mai mulți, cât mai mult, cât mai bine si mai răsunător până gâdilim Sibiul cu teatru, cu talent si cu umor sa râda in rând cu noi.

Programul poate fi accesat pe site-ul festivalului şi pe pagina de Facebook.

Foto: Bogdan Burcă

14
/11
/23

"În lunile octombrie şi noiembrie am stat o lună la Timișoara ca bursier: am primit o bursă de creație Taifas în colaborare cu librăria La Două Bufnițe" - scriitorul Vasile Ernu îşi împărtăşeşte impresiile despre prima ediţie a unui nou festival timişorean.

14
/11
/23

Începând de vineri spectatorii sunt așteptați undeva în (v)estul sălbatic, în România anului 1944 când cel De-al Doilea Război Mondial se apropie de final. WARBOY spune povestea plină de emoție a unui adolescent care, încercând să salveze cei doi cai ai familiei, pornește într-o călătorie inițiatică, traversând peisajul sălbatic al Munților Apuseni.

14
/11
/23

Editura Humanitas Fiction vă așteaptă miercuri, 15 noiembrie, ora 19.00 la Librăria Humanitas de la Cișmigiu (Bd. Regina Elisabeta nr.38) la lansarea romanului Eu cânt și muntele dansează de Irene Solà, recent apărut în colecția „Raftul Denisei“ coordonată de Denisa Comănescu, în traducerea Janei Balacciu Matei, carte distinsă cu Premiul pentru Literatură al Uniunii Europene 2020.

14
/11
/23

Documentarul-portret „𝑫𝒆 𝒄𝒆 𝒎𝒂̆ 𝒄𝒉𝒆𝒂𝒎𝒂̆ 𝑵𝒐𝒓𝒂, 𝒄𝒂̂𝒏𝒅 𝒄𝒆𝒓𝒖𝒍 𝒎𝒆𝒖 𝒆 𝒔𝒆𝒏𝒊𝒏” (regie: Carla-Maria Teaha), care o aduce în prim-plan pe una dintre cele mai iubite scriitoare din România, se vede, începând de astăzi, în cinematografele din România, distribuit de Bad Unicorn.

13
/11
/23

CRONICĂ DE FILM Aflată la debutul în regie, Carla Teaha propune “De ce mă cheamă Nora, când cerul meu e senin” (2023), un documentar portret, plin de deferenţă, despre o scriitoare îndrăgită şi nonconformistă, Nora Iuga. Din 17 noiembrie, în cinematografe.

13
/11
/23

Gabriel Croitoru și Simina Croitoru, tată şi fiică, merg înainte cu ediția din acest an a Turneului Național Vioara lui Enescu la sate, în comuna Petriș, județul Arad (17 noiembrie, ora 12.30), la Deva, pe scena Sălii Pro Arte (17 noiembrie, ora 19), la Braşov, la Sala Patria (18 noiembrie, ora 19), cu finalul turneului la Bucureşti, la Sala Radio (21 noiembrie, ora 19).

13
/11
/23

Bucharest Best Comedy Film Festival și-a ales filmul câștigător dintre cele 10 participante în competiție. Marele câștigător este o comedie venită direct din Peru pe marile ecrane din România. Surori vitrege a fost ales în unanimitate de către juriul festivalului, cucerind imediat și publicul participant la Gala de închidere, când a fost anunțat drept marele câștigător.