Seară de comedie, în cadrul maratonului teatral de la Sibiu
https://www.ziarulmetropolis.ro/seara-de-comedie-in-cadrul-maratonului-teatral-de-la-sibiu/

Festivalul “Sibiul respiră teatru”, aflat anul acesta la a patra ediţie, se desfăşoară în perioada 5-6 aprilie în 12 locaţii diferite din Sibiu, sub egida asociaţiei culturale BIS. Ineditul festivalului decurge chiar din conceptul de maraton teatral: 25 de ore neîntrerupt actori din şase oraşe vor juca teatru pentru publicul sibian, consumator de cultură.

Un articol de Ziarul Metropolis|3 aprilie 2014

Duminică, 6 aprilie, când festivalul se apropie de final, BIS vă invită să ,,gâdiliți necazul și să savurați hazul la seara de comedie”. Trei comedii savuroase, jucate de actori tineri, energici si entuziaști vor avea loc simultan într-un tur de forță de-a râsu’-plânsu’ în Welt Kultur, Aviator și Bohemian Flow.

În Aviator, ieșenii Alexandru Dobinciuc și Vlad Volf joacă „Nu de gât”  (foto jos) – o comedie despre ipocrizia noastră cea de toate zilele şi despre rezistenţa prieteniei la proba sincerităţii.

DSC_0064

În același timp, la două numere de casă depărtare, în Bohemian Flow, tânărul actor sibian,  Ioan Paraschiv, desemnat Cel mai bun actor la Gala HOP 2013, reflectă cu umor si ironie asupra marii întrebări de a fi sau a nu fi „Bufon.”

Simultan cu spectacolul ieșean și cel sibian, in Weltkultur un one-man show cu George Constantinescu, având la bază pamfletele lui Constantin Tănase mângâie cu actualitate si umor dulce-amărui poziția cetățeanului de rând vizavi de clasa politică corigentă, contingentă și complet netransparentă.

Seara de comedie nu e doar o celebrare a dramaturgiei umoristice. Seara de comedie e un maraton de voie bună, o provocare la râs pe săturate, o invitație să râdem în același timp cât mai mulți, cât mai mult, cât mai bine si mai răsunător până gâdilim Sibiul cu teatru, cu talent si cu umor sa râda in rând cu noi.

Programul poate fi accesat pe site-ul festivalului şi pe pagina de Facebook.

Foto: Bogdan Burcă

02
/06
/17

În fiecare an, Festivalul Internaţional de Film NexT îşi propune să descopere și să sprijine evoluţia tinerilor cineaști aflați la început de drum, voci importante pentru generația lor și pentru cinematograful de mâine, exponenți ai unei comunități create în cei deja unsprezece ani de festival.

02
/06
/17

Un spectacol de circ, muzică, foc şi elemente pirotehnice al unei companii franceze va deschide seria spectacolelor de stradă de la Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu (FITS). Este vorba despre compania franceză de teatru ”Cie Remue Menage”, cea care va da startul spectacolelor outdoor de la cea de-a XXIV-a ediţie a manifestării, cu piesa ”Incursiune în abis”.

02
/06
/17

Prima întâlnire a elitei industriei muzicale europene în România, East European Music Conference, un eveniment organizat de ARTmania cu sprijinul Consiliului Local și al Primăriei Municipiului Sibiu, reunește, în perioada 27-29 iulie, directori ai celor mai mari festivaluri, organizatori de spectacole, specialiști internaționali în securitate, avocați sau experți în sistemul internațional de taxe.

02
/06
/17

"Limitările financiare pot fi luate ca un imbold creativ, dar numai dacă integrezi constrângerile bugetare de la început în procesul creativ", afirmă Antoine Le Bos, consultant de scenariu în cadrul "Less is More", o platformă europeană de dezvoltare a filmelor cu buget limitat, care va desfăşura la TIFF un workshop.

01
/06
/17

"Poziţia copilului" este acum disponibil pe platforma Cinepub. Prilej pentru o scurtă rememorare a rolurilor esenţiale de cinema ale unei mari actriţe, Luminiţa Gheorghiu: de la "Moromeţii" şi până la acest film al lui Călin Peter Netzer, laureat cu Ursul de Aur la Berlin în 2013.

01
/06
/17

Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu susține și promovează și în cadrul ediției din acest an unele dintre cele mai importante spectacole de teatru de pe scena românească. Montări clasice sau cu abordări moderne, rupte din cotidian sau spunând povești cu tâlc, spectacolele create de instituții teatrale din România invită publicul la redescoperirea viziunilor regizorale de la noi din țară.

01
/06
/17

Aventurile lui Sacha în Castelul Fermecat, cartea pentru copii scrisă de Iulian Tănase și ilustrată de Alexia Udriște, care a fost bestseller-ul editurii Nemi la Bookfest 2017, ajunge mai aproape de copiii din Timișoara, Iași, Brașov, București și Sibiu.

01
/06
/17

Parcuri din toate sectoarele Capitalei gazduiesc astazi, Ziua Copilului,i evenimente dedicate zilei de 1 Iunie. De asemenea, de ziua lor, copiii vor beneficia de acces gratuit la Grădina Zoologică și vor avea oportunitatea de a vizita Muzeul Național Cotroceni sau sediul Televiziunii Române.

01
/06
/17

PREVIEW Începe a 16-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film Transilvania (TIFF) de la Cluj-Napoca (2-11 iunie). Pentru că la un eveniment cinematografic atât de mare este esenţial să ştii ce filme vrei să vezi sau merită văzute, Ziarul Metropolis vă propune un ghid.

31
/05
/17

Nouă povestioare în câte două sau trei personaje (plus un prolog și un epilog de grup), despre căutările, nesiguranțele și ratările iubirii, dar și despre micile ei mari victorii.

31
/05
/17

„Când doi oameni se iubesc, se iubesc şi atât. Este importantă arderea sentimentului, nu timpul sau spaţiul în care se întâmplă.” - Nicu Alifantis. Îndrăgitul muzician, poet şi actor împlinește, astăzi, 63 de ani.

31
/05
/17

De 10 ani vă oferim spectacole și evenimente culturale de cea mai bună calitate. Cultura și toate lucrurile frumoase se pot savura, însă, cel mai bine, atunci când suntem sănătoși. Aflând despre criza de sânge care se acutizează în fiecare an pe perioada verii, ne-am hotărât să susținem această cauză extrem de importantă prin ceea ce facem cel mai bine, adică prin teatru.

31
/05
/17

Vineri, 2 iunie 2017, de la ora 19, Sala Eforie (Jean Georgescu) a Cinematecii Române din Bucureşti (Str. Eforie nr. 2) găzduieşte cea de-a 16-a ediţie a Cineclubului FILM, în cadrul căreia va fi proiectat, de pe peliculă (35mm), un alt titlu notabil al istoriei filmului românesc, DINCOLO DE BARIERĂ (1965) de Francisc Munteanu, o adaptare a piesei de teatru „Domnişoara Nastasia” de George Mihail Zamfirescu.