Serban Pavlu, 40. La mulţi ani!
https://www.ziarulmetropolis.ro/serban-pavlu-40-la-multi-ani/

Este unul dintre cei mai buni şi mediatizaţi actori din generaţia lui. Poate fi văzut în spectacole de teatru, în filme, în scurtmetraje (aproape în toate scurtmetrajele), ba chiar (foarte des) şi în reclame la televizor.

Un articol de Petre Ivan|29 iunie 2015

Recent a putut fi urmărit şi în cel mai amplu serial romanesc de televiziune realizat de HBO, unde a deţinut rolul principal.

Un actor care este angajat într-un teatru este uneori pus să facă niște roluri pentru că este angajat acolo. Acest lucru nu se întâmplă niciodată la film. Pentru că nu există actori angajați într-un loc unde se fac filme. Și atunci, orice actor, față de orice rol din film, poate spune nu. Dar asta e evident că se întâmplă rar, pentru că în primul și în primul rând la noi se fac puține filme. Acesta este argumentul numărul unu. Astfel, șansa unui actor de se lăsa filmat este foarte mică. Atunci, actorii care își doresc să joace în filme se văd puși în situația de a refuza cu dificultate un rol. – Şerban Pavlu

Actorul Şerban Pavlu împlineşte, astăzi, 40 de ani.

Citiţi şi Șerban Pavlu: „Niciodată nu poți judeca publicul“

Foto: Serban Pavlu – cinemagia

17
/05
/21

Așteptarea ia sfârșit! Filmele revin pe marile ecrane de la Cineplexx începând de vineri, 28 mai, în toate cele cinci cinematografe: Băneasa, Titan, Satu-Mare, Sibiu și Târgu-Mureș. Locațiile vor fi pregătite să găzduiască din nou spectatorii și fascinantul univers cinematografic, cu cele mai avansate tehnologii de imagine și sunet.

14
/05
/21

Până la 25 mai, cinci dintre documentarele de scurtmetraj din anii `30-`40 ale lui Jean Mihail, unul din pionierii cinematografiei române, pot fi vizionate gratuit pe platforma Cineclub Sahia Vintage, în cadrul Cineclubului One World Romania.

13
/05
/21

„Acasă” (r. Radu Ciorniciuc), „colectiv” (r. Alexander Nanau), „Ivana cea groaznică” (r. Ivana Mladenovic) și „Tipografic majuscul” (r. Radu Jude) sunt filmele care intră oficial în cursa pentru trofeul Gopo la categoria Cel mai bun film de lungmetraj.

06
/05
/21

Dintre zecile de filme româneşti disponibile Netflix, vă recomandăm trei documentare – poate mai puţin cunoscute, dar extrem de ofertante. Există mai multe filme de non-ficţiune româneşti pe platformă, însă cele trei propuneri sunt de neocolit.

22
/04
/21

CARTEA DE CINEMA A apărut recent, la Editura Universităţii din Bucureşti, o substanţială şi pasionantă carte: „Umorul între divertisment şi ideologie. O istorie culturală a filmelor de comedie din România comunistă (1948-1965)”. Volumul - lectură obligatorie - este teza de doctorat a tânărului istoric Eugen Ignat.