Shakespeare asiatic, text rusesc în maghiară și circ la FITS 2017!
https://www.ziarulmetropolis.ro/shakespeare-asiatic-text-rusesc-in-maghiara-si-circ-la-fits-2017/

În această ediţie a Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu, clasicul găseşte combinaţii surprinzătoare, puse în scenă în maniere contemporane ce se pliază pe sufletul uman şi inspiră prin creaţii originale.

Un articol de Petre Ivan|5 mai 2017

Astfel, din Taiwan și Japonia, Our Theatre & Ryuzanji Company ne prezintă, în regia Ryuzanji Show, un spectacol ce îl aduce pe Shakespeare într-un cadru asiatic contemporan. „Doar cu negru pictează Macbeth” se deschide cu un monolog anti-război și se încheiesugerând cultivarea speranței în fața luptei veșnice pentru putere.

„Unul dintre cele mai importante spectacole descoperite în Asia, revelația marilor festivaluri din Taiwan, Taipei, Shanghai, Singapore, Tokyo și Australia, Doar cu negru pictează Macbeth, este o producție chinezo-japonezo-taiwaneză,actualmente curtată de toate marile festivaluri din lume. Grăbiți-văsăvăgăsiți unloc la celedouăreprezentațiipe care compania, cu un efortfoarte mare, le susțineînziua de 14 iunie la Fabrica de Cultură, sala Eugenio Barba”, a declarat Constantin Chiriac.

„În adâncuri” de Maxim Gorki, în regia lui Yuri Kordonsky

„În adâncuri” de Maxim Gorki, în regia lui Yuri Kordonsky

Teatrul Maghiar de Stat Cluj vine la FITS cu spectacolul „În adâncuri” de Maxim Gorki, în regia binecunoscutului Yuri Kordonsky. Piesa înfăţişează, aproape literalmente, o lume aflată în pragul prăbuşirii. În adâncuri Dumnezeu nu este prezent cu adevărat, el există pentru unele personaje, dar până şi ele se zbat, pun întrebări la care nu primesc răspuns aproape niciodată. Întrebarea este: până unde mai poate merge omenirea înainte de a înceta să existe?

„Înadâncuri este unuldintrecele mai importante spectacolecreateînRomâniaînultimiiani, curoluriexcelente,nominalizate la multepremii de interpretareși o scenografieîn care DragoșBuhagiar se întrecepe sine. Mâna de maestru a lui Yuri Kordonsky, actualmenteprofesor la Yale University, creator de mari spectacole la TeatrulBulandrași la TeatrulNaționaldin Sibiu, discipol al lui Lev Dodin,dătușa de mare maestru al acestuispectacol de neratat!”, a continuatpreședintele FITS.

„Perfecțiunea imperfecțiunii”, în regia Yaron Lifschitz

„Perfecțiunea imperfecțiunii”, în regia Yaron Lifschitz

Tot în acest an, tocmai din Australia, ajunge la Sibiu Circa Contemporary Circus, ce prezintă „Perfecțiunea imperfecțiunii”, în regia Yaron Lifschitz.

Zece acrobați ne duc într-o călătorie agitată a ceea ce înseamnă să fim umani și modul în care corpurile noastre, în legătură cu aspirațiile pe care le avem, sunt parte din cine suntem. Cu putere incredibilă și cu integritate, ei conectează fiecare moment într-un spectacol ce ține publicul cu sufletul la gură. Constantin Chiriac recomandă această trupă, susținând că este „una din cele mai mari companii de teatru, circ și acrobație din lume, ce deține nenumărate premii internaționale. Trupa australiană Circa,răsfățata marilor scene din America, Europa și Asia,revine, în cadrul unui mare turneu European,la Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu, unde a avut de fiecare dată spectacole sold-out.”

Bilete pentru reprezentațiile FITS pot fi achiziționate de la Agenția Teatrală, str. Nicolae Bălcescu nr. 17, din rețeaua națională a magazinelor Germanos, Orange și Vodafone, librăriile Humanitas și Cărturești și online, prin portalul www.evenim.ro. Prețul unui bilet variază între 10 și 40 de lei. Vă așteptăm la festival să fiți parte din poveste!

Foto: FITS 2017 – facebook.com/FITSibiu/

20
/03
/24

Denisa Nicolae are multe nesiguranțe și incertitudini. Râde zgomotos și plânge cu sughițuri. Iubește. Lumea ei e mare și jucăușă, din când în când o prinde cu tandrețe, să nu fugă, și o face vizibilă, puțin câte puțin.

20
/03
/24

Sue Giles, președintele ASSITEJ, transmite mesajul de Ziua Internațională a Teatrului pentru Copii și Tineret. Scopul acestei campanii este de a facilita accesul la teatru și la spectacole pentru copii și tineri.

19
/03
/24

Nominalizat în acest an la Women's Prize for Fiction, romanul „Cele opt vieți ale unui trickster de-o vârstă cu veacul” de Mirinae Lee, o coreeancă mutată în SUA, spune povestea teribilă a unei femei evadate din Coreea de Nord.

18
/03
/24

Proiectul „Întâlnirile Teatrul azi la Masca” iniţiat de revista Teatrul azi, în parteneriat cu Teatrul Masca din Bucureşti şi cu susţinerea UNITER, continuă seria de discuții profesionale cu a doua masă rotundă dedicată, de această dată, dramaturgiei românești.

18
/03
/24

În contextul celebrării a 20 de ani de existență, Centrul Național al Dansului București (CNDB) extinde Ziua Internațională a Dansului pe durata întregii luni aprilie.

15
/03
/24

Cea de-a cincea ediție a Festivalului Filmului Palestinian, organizată de Centrul Cultural Mahmoud Darwish, sub patronajul Ministerului Culturii din Palestina și al Ambasadei Statului Palestina în România, se va desfășura între 18 și 21 aprilie la București și pe 28 aprilie la Cluj-Napoca, cu o nouă direcție artistică și o prezentare a cinematografiei palestiniene ca un Cinema of Existence.

14
/03
/24

Unul dintre cei mai importanți regizori europeni, cunoscut pentru abordarea sa contemporană a pieselor clasice și montările provocatoare din punct de vedere politic și social, Thomas Ostermeier montează pentru prima dată un spectacol în România.