ShortsUP, pe 10 noiembrie în Bucureşti, la Turbohalle
https://www.ziarulmetropolis.ro/shortsup-pe-10-noiembrie-in-bucuresti-la-turbohalle/

Programul ShortsUP revine pe 10 noiembrie în Bucureşti, la Turbohalle, cu o serie de scurtmetraje grupate sub titlul „Cu viteza luminii”. Acesta este numele evenimentului ce va reuni scurtmetraje de top despre viaţa urbană în viteză şi un concert-eveniment al austriecilor de la Sofa Surfers, informează un comunicat al organizatorilor. Începutul de sezon aduce noutăţi […]

Un articol de |23 octombrie 2012

Programul ShortsUP revine pe 10 noiembrie în Bucureşti, la Turbohalle, cu o serie de scurtmetraje grupate sub titlul „Cu viteza luminii”.

Acesta este numele evenimentului ce va reuni scurtmetraje de top despre viaţa urbană în viteză şi un concert-eveniment al austriecilor de la Sofa Surfers, informează un comunicat al organizatorilor.

Începutul de sezon aduce noutăţi pentru ShortsUP şi pentru felul în care publicul va interacţiona cu cele mai valoroase scurtmetraje ale lumii. Dacă până acum focusul erau evenimentele lunare, din această toamnă acestea devin sezoniere, urmând ca prezenţa filmelor scurte să se intensifice pe alte medii de expunere.

Pe 10 noiembrie, la Turbohalle, startul ShortsUP se va da în ritmul filmelor scurte sub 10 minute, care au în comun personaje ce reacţionează la trepidaţia marilor oraşe. Atunci când ziua înaintează cu viteza luminii şi încurcăturile sunt pe măsură.

„Cum să-ţi păstrezi jobul de zi”(regia: Sean Frewer, Canada, 2012), un scurtmetraj care abia a intrat în circuitul festivalier, este un ghid ironic de urmat în viaţa profesională şi personală. Adaptare după povestirea de succes a Rebeccai Rosenblum, filmul descrie cu umor, dar şi căldură, cum este munca de la 9 la 5 într-un zgârie-nori. Rutina este, de fapt, pentru personajul feminin al poveştii, o adevărată junglă în mijlocul oraşului.

„Picătura” (regia: Léo Verrier, Franţa, 2011) este o animaţie câştigătoare de premii internaţionale printre care trofeul juriului la Anima Mundi Animation Festival şi premiul pentru cea mai bună animaţie la Cleveland International Film Festival. În prim-plan se află Jack, un personaj cel puţin ciudat, de vreme ce fură tablouri din muzee pentru a le mânca. Devoratorul de artă rămâne însă fără hrană, fiind nevoit să picteze el însuşi: o lecţie de viaţă fără predici, plină de învăţăminte şi haz.

„Pierdută şi regăsită” (regia: Sam Washington, Marea Britanie, 2011) completează, alături de alte două ore de filme, programul ShortsUP „Cu Viteza Luminii”. Comedie neagră despre o femeie care îşi pierde maşina în parcare, filmul a obţinut, între altele, premiul publicului la Palm Springs ShortFest, cel mai mare festival nord-american dedicat scurtmetrajului.

Filmele scurte sub 10 minute şi piesele Sofa Surfers de pe albumul „Superluminal” (2012), cel mai titrat album al trupei, cântate în premieră la Bucureşti, vor susţine ritmul evenimentului ShortsUP timp de patru ore. Albumul tratează aceeaşi temă ca şi filmele, a înstrăinării şi a nevoii regăsirii umanităţii într-o lume globalizată, tehnologizată, pe fugă, dominată de presiunea creşterii economice. Single-ul „World In A Matchbox”, difuzat şi de posturile româneşti de radio, a devenit deja foarte popular în Europa. Concertul va fi însoţit de spectacolul vizual al lui Timo Novotny, artistul care construieşte imaginea nonconformistă Sofa Surfers de mulţi ani.

Biletele pentru ShortsUP „Cu Viteza Luminii” se vor putea cumpăra prin MyTicket şi Eventim, la preţul de 40 de lei, sau la intrare, la preţul de 50 de lei.

ShortsUP este un proiect generat de Oricum în parteneriat cu Feeder.ro, care aduce în atenţie cele mai valoroase scurtmetraje din lume. ShortsUP îşi propune să reinventeze felul în care publicul interacţionează cu filmele de scurt metraj printr-o platformă de expunere unică, ce îmbină cinema-ul cu alte arte conexe.

Sursa: Mediafax

11
/03
/24

Artiștii selectați vor lucra timp de două luni la proiectelor lor, fiind găzduiți în Casa Albastră din satul Șona (jud. Brașov), casă restaurată în 2011 de către Fundația Ștefan Câlția. Proiect co-finanțat de AFCN, Șona AIR abordează modelul rezidențelor individuale, se adresează artiștilor din domenii culturale diverse, atât din România cât și internaționali, și susține […]

11
/03
/24

Un bărbat vrea să-și ajute un prieten aflat la închisoare. Se cunosc din tinerețe și crede că oricine merită o a doua șansă. De aceea, intervine pentru el la partenerul lui de afaceri, în speranța că va fi de acord să-i ofere un job.

07
/03
/24

Pe 8 martie va avea loc primul eveniment al primăverii organizat de Celula de Artă, vernisajul expoziției „Călătoriile Spiritului”, semnată de artista Sorana Scortea. Evenimentul va avea loc începând cu ora 19:00 iar lucrările vor putea fi văzute până pe 7 aprilie, în vitrina Pop Up de la Kulterra Gallery, pe strada Știrbei Vodă nr. 104-106.

05
/03
/24

Aăăă, Mihaela Trofimov este o actriță cu o mare foame pentru joacă, da, chiar așa, pentru joacă. Ăăă, o vedeți la Excelsior, la unteatru, la Brăila, pe scenă, puternică, talentată, expresivă. Ăăă ce voiam să zic? Citiți interviul în formă de alfabet și aflați cum o literă, Ă, descrie de cele mai multe ori starea ei de spirit.

05
/03
/24

Pe data de 5 martie se dă startul unui nou apel deschis în cadrul proiectului Share, Tag or Dye, inițiat și coordonat de către Asociația Fotografică Allkimik, în parteneriat cu Asociația Culturală Marginal. Această inițiativă oferă artiștilor din întreaga lume oportunitatea de a-și împărtăși creațiile și de a se implica într-o experiență colectivă de artă

01
/03
/24

Scena Digitală, platforma online de teatru, film, muzică și dans a Teatrului Național „Radu Stanca” Sibiu (TNRS) vine cu o surpriză pentru public în luna martie. Iubitorii de teatru vor putea urmări online trei spectacole de excepție din cadrul Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu: „Arta de a povesti” de Alexis Michalik, „O catedrală plină cu orgi” – spectacolul de deschidere al FITS și „FAUST: tribut”.

01
/03
/24

Happy Cinema redifuzează filmul Oppenheimer, favorit la Oscar, în perioada 7-10 martie, în toate cinematografele din țară. Oppenheimer este un thriller epic filmat în IMAX® care aruncă publicul în paradoxul palpitant al omului enigmatic care trebuie să riște să distrugă lumea pentru a o salva. Pelicula spune povestea fizicianului J. Robert Oppenheimer și a rolului pe care l-a avut în dezvoltarea bombei atomice.