Sicriul cu trupul neînsuflețit al Reginei Ana, depus la Castelul Peleș
https://www.ziarulmetropolis.ro/sicriul-cu-trupul-neinsufletit-al-reginei-ana-depus-la-castelul-peles/

Astăzi, 9 august, de la ora 15.15, sicriul cu trupul neînsufleţit al Reginei Ana va fi adus în ţară, urmând să fie depus, apoi, la Castelul Peleş. Evenimentul se va desfăşura în prezenţa Alteţei Sale Regale Principesa Moştenitoare Margareta şi a Familiei Regale, a reprezentanţilor instituţiilor statului şi a membrilor Casei Regale. De marţi, ora 17,00, până miercuri, ora 18,30, sicriul cu trupul neînsufleţit al Reginei Ana va fi aşezat în Holul de Onoare al Castelului Peleş.

Un articol de Petre Ivan|9 august 2016

Regele Mihai nu va participa la funeraliile Reginei Ana, un colegiu alcătuit din cinci medici curanți ai acestuia, de diverse specialități, făcând „recomandări împotriva participării Majestății Sale la funeralii”, după cum a anunțat luni Casa Regală.

Custodele Coroanei, principesa Margareta, și Familia Regală vor fi prezenți la Sinaia.

Miercuri sunt așteptate la Castelul Peleș oficialitățile pentru a transmite condoleanțe: reprezentanții Corpului Diplomatic, ai Uniunii Europene, NATO și ai organizațiilor internaționale, reprezentanți ai instituțiilor statului, din partea Instituției Prezidențiale, a Președinției Republicii Moldova, membri ai Guvernului României și Guvernului Republicii Moldova, membri ai parlamentelor celor două țări. Sunt așteptați de asemenea reprezentanți ai

Regele Mihai si Regina Ana

Regele Mihai si Regina Ana

Academiei Române și ai Academiei de Stat a Republicii Moldova, ai Bisericii Ortodoxe, ai Bisericii Catolice și din partea altor culte.

În seara de miercuri, sicriul va fi transportat de la Castelul Peleș la Sala Tronului din Palatul Regal de pe Calea Victoriei.

Joi şi vineri se pot depune coroane de flori la catafalcul Reginei Ana

Toți cei care vor dori să depună flori și să se închine la catafalcul Reginei Ana vor putea veni, joi și vineri, de la ora 8,00 la ora 22,00, la Sala Tronului de la Palatul Regal.

Sâmbătă, la ora 10,55, sicriul cu trupul neînsuflețit al Reginei Ana va fi pus pe un catafalc în Piața Palatului Regal.

Acolo va avea loc o ceremonie religioasă. La ora 11,30, sicriul va fi așezat în mașina mortuară. Apoi, cortegiul funerar va merge, cu viteză redusă, pe traseul Piața Palatului Regal — bulevardul Magheru
— Piața Romană — Piața Victoriei — bulevardul Aviatorilor — Piața Charles de Gaulle — Arcul de Triumf. De la Arcul de Triumf, cortegiul funerar va continua traseul către Curtea de Argeș. Cortegiul funerar nu se va opri de-a lungul călătoriei, dar va încetini viteza în localități.

Slujba de înmormântare, sâmbătă, de la ora 15,00regina ana

Slujba de înmormântare a Reginei Ana este programată pentru sâmbătă, la ora 15,00, în Pronaosul Noii Catedrale de la Curtea de Argeș. Ceremonia înmormântării va fi privată, în prezența F
amiliei Regale a României și a membrilor Familiilor Regale străine prezente.

Regina Ana a României a murit pe 1 august, la ora 13,45, la Spitalul din Morges, în Elveția. Începând din data de 2 august, cărți de condoleanțe au fost deschise simultan la Castelul Peleș, la Palatul Regal din Calea Victoriei și la Palatul Elisabeta.

Guvernul a declarat ziua de 13 august, când va fi înmormântată Regina Ana, zi de doliu național pe teritoriul României.

Foto: Castelul Peles, Regina Ana, Regele Mihai – facebook, wikipedia

28
/11
/15

MEMORIA CULTURALĂ Cine-şi mai aminteşte de „Răzbunarea haiducilor”, „Răpirea fecioarelor”, „Zestrea domniţei Ralu” sau de serialul de televiziune „Toate pânzele sus!”? În peste 40 de ani de film românesc, Colea Răutu a creat roluri memorabile. S-a născut pe 28 noiembrie 1912.

27
/11
/15

Nicolae Iorga, omorât pe 27 noiembrie 1940, a fost istoric, enciclopedist, critic literar, documentarist, poet, memorialist, ministru, parlamentar, prim-ministru, profesor universitar, academician român. Păstorel Teodoreanu scria undeva că Iorga „scrie în fiecare zi câte o carte, duminica câte două”.

27
/11
/15

Într-o zi de 27 noiembrie (1940) se stingea din viaţă, în mod tragic, unul dintre titanii culturii româneşti interbelice. După o viaţă dusă pe culmile recunoaşterii universitare, ştiinţifice, sociale şi politice, reputatul om de ştiinţă, Iorga a sfârşit la marginea unei păduri, batjocorit şi împuşcat cu 9 gloanţe.

26
/11
/15

Bălţăţeanu, spunea actriţa Maria Filotti, „era un partener ideal, mai ales în sensul de a şti să se adapteze la jocul celuilalt, cu atâta supleţe, încât îi facilita jocul”. În 40 de ani de teatru, a avut noroc şi a jucat toate genurile, mergând din victorie în victorie. S-a născut pe 26 noiembrie 1893, la Drobeta-Turnu Severin.

20
/11
/15

Atentatele teroriste de la Paris au transformat "La Marseillaise", poate cel mai cunoscut şi admirat imn din lume, într-un imn al solidarităţii lumii civilizate împotriva terorismului. Marseieza a fost intonată de un înteg stadion, zilele trecute, la meciul amical Anglia - Franţa, de pe Wembley, şi va fi cântat înaintea tuturor meciurilor din prima ligă engleză din acest weekend. În Premier League evoluează un număr de 72 de jucători francezi.

16
/11
/15

Cornel Todea, de la a cărui naștere se împlinesc 80 de ani în 18 noiembrie, a abordat cu vervă și imaginație textul lui Paul Ioachim, în care dramaturgul amestecă viața de zi cu zi cu cea de pe scenă. Rolurile principale sunt interpretate de Damian Crâșmaru, Mircea Rusu, Ileana Cernat și Oana Ioachim. Spectacolul poate fi vizionat în această seară, de la ora 20.10, la TVR 2

16
/11
/15

În urmă cu mai bine de un secol, într-o zi de 16 noiembrie (1903) se năştea Dumitru Staniloae, autoritate proeminentă a teologiei europene și cel mai mare teolog român. Membru titular al Academiei Române, Părintele Staniloae a lucrat vreme de 45 de ani la traducerea lucrării "Filocalia sfintelor nevoințe ale desăvârșirii" (în douăsprezece volume).

19
/10
/15

Timp de șase decenii, pana lui Sadoveanu a dăruit lumii peste 100 de volume în care a cugetat despre oameni, despre viaţă, despre natură, într-o limbă viu colorată. „Neamul Şoimăreştilor”, „Hanul Ancuţei”, „Baltagul” sunt dovada unui fel de a povesti care rămâne etern. Scriitorul şi omul politic s-a născut pe 5 noiembrie 1880, la Paşcani, şi a decedat pe 19 octombrie 1961, la Vânători-Neamţ.

18
/10
/15

Cine nu-şi mai aminteşte de „Bădia”, actorul care a jucat în  “Drumul oaselor”,  „,Păcală se întoarce”, ”Dumbrava minunată” sau „Cireşarii” ? Actorul care a stat zece ani prin puşcării, a scris poezii, epigrame, o piesă de teatru şi a jucat în filme roluri memorabile?

13
/10
/15

Într-o zi de 13 octombrie (1921) se năştea, în Monsummano (Italia), Yvo Livi, cunoscut mai târziu ca Yves Montand, actorul şi cântăreţul adorat de francezi, considerat regele music hall-ului anilor '50.

01
/10
/15

ION STRATAN (1955-2005), unul dintre cei mai importanţi poeţi „optzecişti“, ar fi împlinit astăzi 60 de ani. Prieten cu Nichita Stănescu şi considerat drept cel mai important continuator al acestuia, Stratan a fost , de asemenea, “cel mai distins poet al Cenaclului de Luni la o vreme când ceilalți optzecisti încă își pregăteau ucenicia”.