Sigur Ros, în premieră în România
https://www.ziarulmetropolis.ro/sigur-ros-in-premiera-in-romania/

Trupa Sigur Ros, care nu a mai susţinut spectacole din anul 2007, va concerta, în premieră în România, la Festivalul Electric Castle 2016 de la Bonţida, judeţul Cluj, muzica islandezilor figurând pe coloana sonoră a peste zece filme şi seriale

Un articol de Petre Ivan|4 decembrie 2015

Directorul artistic al Electric Castle, Teodor Negrea, a declarat că la ediţia de anul viitor estimează un număr de 120.000 de participanţi, în total, în cele patru zile de festival.

Festivalul Electric Castle se va desfăşura în anul 2016 în perioada 14 – 17 iulie, mai spre mijlocul verii, pentru a nu se suprapune cu sesiunea studenţilor sau cu examenul de bacalaureat. Printre trupele care vor cânta anul viitor şi care au confirmat se numără Sigur Ros din Islanda, care nu a mai concertat din 2007, şi care va susţine un spectacol prima oară în România. Muzica lor care figurează pe coloana sonoră a peste zece filme şi seriale, membrii Sigur Ros apărând în rol de muzicieni într-un episod recent al serialului «Game of Thrones». La ediţia de anul viitor estimăm un număr total de 120.000 de participanţi în cele patru zile de festival, după ce în 2015 am avut aproape 100.000. – Teodor Negrea

Alte trupe care vor cânta la Festivalul Electric Castle în 2016 sunt britanicii de la Gorgon City, de asemenea, o premieră pentru România, apoi Camo & Krooked, Dynamite MC, Loadstar şi Icicle, Art Department, dar şi God Is an Astronaut şi Worakls.

Pe scenele de la Bonţida vor mai urca şi General Levy şi Macka B., dar şi N’to, Axel Boman, precum şi artiştii români Mihai Popoviciu şi The Model.

Abonamentele la Electric Castle 2016 au fost puse, de joi, în vânzare, până în 17 decembrie, preţul unuia fiind de 279 de lei. După 17 decembrie, abonamentele nu vor mai fi disponibile, iar vânzarea lor va continua la o dată ce va fi anunţată ulterior.

Ediţia a IV-a a Electric Castle Festival va avea loc între 14 şi 17 iulie, la Castelul Banffy din comuna clujeană Bonţida.

Foto: Sigur Ros – facebook

10
/09
/20

OAMENII MUZICII Compozitorul avangardist și teoreticianul american John Cage (1912-1992) a fost unul dintre marii inovatori și experimentatori ai secolului XX. Un pionier al folosirii neconvenționale a instrumentelor muzicale precum și al muzicii electroacustice, Cage este și astăzi o piatră de poticnire ce ridică sprâncenele melomanilor, dar rămâne indiscutabil și un deschizător de orizonturi în muzica, dansul și arta secolului XX.

08
/09
/20

În perioada 14-20 septembrie, la Ateneul Popular Mr. Gh. Pastia din Focşani, va avea loc un nou proiect dedicat tinerilor interpreţi de muzică clasică, realizat cu cofinanțarea AFCN – #classicforteens #cofinantatdeAFCN –, un proiect pe care, după douăzeci de ani și după o bogată și intensă activitate culturală în Italia, organizatorii îl propun orașului natal.

07
/09
/20

TAMTAM Festival, eveniment aflat la a doua ediție are loc în Brașov, între 11 și 12 septembrie 2020. Festivalul își propune vitalizarea spațiului urban prin artă, transformând orașul, cu spațiile sale publice, într-o amplă scenă culturală. Fiecare oraș trăiește prin oamenii săi. Desi există o serie de limitări, în acest context diferit, ele devin oportunități de reîntâlnire în spațiul urban.

31
/08
/20

Anul acesta, începutul de toamnă la Piatra-Neamţ va aduce un proiect inedit al Centrului pentru Cultură şi Arte „Carmen Saeculare” Neamţ – NEAMŢ ART FESTIVAL, care se va desfăşura între 3 și 6 septembrie. 

31
/08
/20

H3 Garden before detach() este un proiect multidisciplinar creat de studioul de artă și tehnologie H3 în colaborare cu Teatrul Odeon. Selectat pentru participare la cel mai mare festival din lume de artă, tehnologie și societate, Ars Electronica, evenimentul va avea loc între 9-13 septembrie, pe strada Popa Nan 82, într-un complex de clădiri care va fi demolat în toamna acestui an.

25
/08
/20

Timp de trei zile Sibiul s-a transformat în capitala jazzului. Atât la nivel de orchestrație cât și de compoziție, pe lângă artiștii consacrați ai scenei jazz din România, Sorin Zlat, FiRMA și Vița de Vie au adus un sound inovator dincolo de granița convențională dintre jazz și rock.