Simina și Gabriel Croitoru, la Sala Radio
https://www.ziarulmetropolis.ro/simina-si-gabriel-croitoru-la-sala-radio/

Miercuri, 4 iunie 2014, începând cu ora 19, publicul meloman va avea ocazia de a-i reîntâlni pe Gabriel şi Simina Croitoru nu numai interpretând, ca solişti, Mozart pe scena Studioului „Mihail Jora“, ci şi în calitate de invitaţi la evenimentul prilejuit de lansarea albumului W. A. MOZART, J. BRAHMS: SIMINA CROITORU; GABRIEL CROITORU, produs de Editura Casa Radio. Lansarea va avea loc în pauză concertului, în foaierul central al Sălii Radio, fiind urmată de o sesiune de autografe, la finalul concertului.

Un articol de Petre Ivan|4 iunie 2014

Albumul cuprinde înregistrări Radio România realizate în anul 2007: W.A. Mozart, Simfonia concertantă KV 364 în mi bemol major pentru vioară, violă şi orchestră în interpretarea Siminei Croitoru, a lui Gabriel Croitoru și a Orchestrei de Cameră Radio, dirijor Horia Andreescu și Johannes Brahms, Concertul op. 77 în re major pentru vioară şi orchestră în interpretarea lui Gabriel Croitoru și a Orchestrei Naționale Radio, dirijor fiind același Horia Andreescu. Prezentarea albumului aparține muzicologului Grigore Constantinescu.

La eveniment vor participa, alături de protagoniști, muzicologul Oltea Șerban-Pârâu și redactorul muzical Tiberiu Comandașu.

S. Croitoru, G. CroitoruGABRIEL CROITORU a obţinut, din anul 2008,prin concurs, dreptul de a cânta pe vioara de patrimoniu universal Guarneri, care a aparţinut lui George Enescu, instrument aflat în administrarea Muzeului Naţional „George Enescu”. 

Cu peste o mie de apariţii scenice, violonistul Gabriel Croitoru este un muzician cu o bogată prezenţă în viaţa muzicală: solist concertist al Orchestrelor şi Corurilor Radio România, al Filarmonicii din Ploieşti şi prim violonist al Cvartetului de Stat „Transilvan” al Filarmonicii din Cluj-Napoca.

SIMINA CROITORU este studentă la Master la Universitatea Naţională de Muzică Bucureşti, formarea sa în cadrul instituţiei fiind împletită cu atenta îndrumare a celor doi părinţi-violonişti (Ioana şi Gabriel Croitoru) şi cu experinţa unui an de studii la Academia de muzică Franz Liszt din Weimar, Germania.

Albumul W. A. MOZART, J. BRAHMS: SIMINA CROITORU, GABRIEL CROITORU este disponibil la librăria Editurii Casa Radio din str. Temişana nr. 31, sau prin comandă online pe site-ul editurii (www.edituracasaradio.ro), la preţul de 19 lei. De asemenea, poate fi achiziţionat de la partenerii de distribuţie, inclusiv din marile lanţuri de librării din Bucureşti şi din ţară.

Foto cu Simina și Gabriel Croitoru – facebook

21
/07
/22

Cea de-a IV-a ediție a Festivalului SoNoRo Musikland va avea loc în perioada 22-31 iulie 2022 și continuă să aducă în atenția publicului, ca destinații culturale, orașele Brașov și Sighișoara, dar și câteva sate pitorești din Transilvania, unele dintre ele aparținând patrimoniului universal celebrat la nivel internațional: Prejmer, Hălchiu, Criț, Meșendorf, Viscri și Prod.

20
/07
/22

În perioada 20-22 iulie, se va desfășura pe coasta dalmată un festival original organizat și girat artistic de celebrul tenor, dirijor și compozitor de origine argentiniană José Cura, cu aportul a numeroși muzicieni români, mai precis Orchestra Metropolitană București și Corul artiștilor Operei Naționale București.

18
/07
/22

Peste 272.000 de participanți au celebrat muzica pe domeniul Castelului Banffy, la cea mai mare ediție din istoria festivalului

07
/07
/22

Miercuri, 7 iulie, în Sala Mare a Ateneului s-a încheiat prima ediție a Athenaeum Summer Festival – un concept inovator și modern ce a avut ca scop atragerea unei noi categorii de public dar și fidelizarea celui deja existent printr-o serie de evenimente speciale care s-au bucurat un public numeros. Ultima seara de festival a adus în atenția spectatorilor un eveniment special – concertul Athenaeum Wind Orchestra, dirijată de Adrian Petrescu, alături de solistul Daniel Crespo – trompetă.