Simona Halep și Traian Berbeceanu – ediţii speciale Garantat 100%, la TVR 1
https://www.ziarulmetropolis.ro/simona-halep-si-traian-berbeceanu-editii-speciale-garantat-100-la-tvr-1/

În miez de vară, realizatorul Cătălin Ştefănescu ne propune două ediţii speciale ale emisiunii Garantat 100%, una cu Simona Halep, campioana de la Wimbledon, cealaltă cu fostul ofiţer al Poliţiei Române, Traian Berbeceanu.

Un articol de Petre Ivan|14 august 2019

Pe 17 august, la TVR 1, Cătălin stă de vorbă cu fostul comisar-şef Traian Berbeceanu, care a scris o carte spectaculoasă şi tulburătoare, despre corupţie, justiţie, încredere în instituţiile statului, puterea de a crede în comunitate şi în valorile ei.

O zi mai tarziu, duminică, 18 august, de la ora 21.00, câştigătoarea din acest an a Turneului de tenis de la Wimbledon, românca Simona Halep, povesteşte, tot la TVR 1, despre provocări personale pe care le-a depăşit cu succes, despre câştigarea turneului de la Wimbledon şi despre dorinţa ei de a merge mai departe.

„De ce două ediţii speciale înaintea începerii sezonului de toamnă al emisiunii Garantat 100%? Foarte simplu. Pentru că sunt subiecte de actualitate care, sperăm noi, prezintă interes pentru publicul din România, acum, chiar în aceste zile. În mijlocul unei stări de spirit în care domină emoţia şi neliniştea, pe fondul unor evenimente politice şi sociale care produc revoltă şi dezamăgire, credem că prind bine câteva întâlniri cu compatrioţi care ne inspiră, ne insuflă speranţă şi încredere în viitor”, explică gazda şi realizatorul emisiunii, Cătălin Ştefănescu, demersul său.

„Sunt două poveşti de viaţă, nelipsite de confesiuni şi pline de relatări ale unor momente de depăşire a unor obstacole foarte dificile. Sunt două întâlniri cu oameni care ne vorbesc despre speranţă şi despre forţa asumării demnităţii. Am convingerea că a urmări aceste întâlniri, acum, nu abate atenţia de la ceea ce se întâmplă în jurul nostru ci, dimpotrivă, ne poate face să privim şi din alte perspective momentul pe care societatea românească îl traversează. Faptul că suntem în vacanţă nu înseamnă că ne luăm liber şi de la preocuparea faţă de lumea în care trăim”, a adăugat Cătălin.

„Radiografia unei mârşăvii judiciare”, cu Traian Berbeceanu, la Garantat 100%

Aşadar, sâmbătă, 17 august, ora 21.00, la TVR 1, Cătălin Ştefănescu stă de vorbă cu fostul ofiţer al Poliţiei Române, Traian Berbeceanu, cel care a condus Brigada de Combatere a Criminalităţii Organizate Alba Iulia între anii 2005 şi 2013, până la punerea sa sub învinuire.
Traian Berbeceanu a publicat o carte profund tulburătoare, cu titlul Radiografia unei mârşăvii judiciare. Un profesionist din elita Poliţiei Române (în 2007 a primit distincţia de poliţist al anului în România), la apogeul carierei sale – după cazuri grele rezolvate, destructurări de bande de traficanţi, operaţiuni la fel de spectaculoase precum cele pe care le vedem în filme –

Catalin Stefanescu si Traian Berbeceanu_Garantat_TVR 1

se trezeşte, într-o dimineaţă, reţinut şi apoi arestat. O carieră ce se dovedea excepţională se prăbuşeşte instantaneu, o familie şi un grup de prieteni trec prin câţiva ani de calvar.

Invitatul lui Cătălin Ştefănescu vorbeşte în ediţia specială a emisiunii Garantat 100% de sâmbătă, 17 august, despre lucruri care ne frământă şi ne privesc pe toţi: percepţia asupra corupţiei, a instituţiilor statului, a siguranţei cetăţeanului, nevoia de informare corectă şi datoria fiecăruia dintre noi de a lupta pentru aflarea adevărului şi pentru demnitate. Fostul ofiţer al Poliţiei Române povesteşte pe larg despre încercările grele prin care a trecut, dar şi despre credinţa sa în faptul că, în cele din urmă, justiţia funcţionează. Care este preţul acestei lupte pentru păstrarea demnităţii şi aflarea adevărului? Câteva dintre aceste lucruri se pot afla în ediţia specială a emisiunii Garantat 100%, iar cele mai multe se regăsesc în cartea pe care Traian Berbeceanu a scris-o. Un volum lansat la începutul lunii august şi ale cărui ecouri încă se propagă în spaţiul public de la noi.

Singurul interviu al câştigătoarei de la Wimbledon 2019 – la TVR 1, în emisiunea Garantat 100%

Duminică, 18 august, de la ora 21.00, la TVR 1, campioana Simona Halep povesteşte despre trăirile pe care le-a traversat în timpul turneului de la Wimbledon, pe care şi l-a adjudecat în premieră şi de-a lungul căruia a pierdut un singur set, în faţa Mihaelei Buzărnescu.

Lucruri mai puţin văzute, detalii ale competiţiei, strategii ale adversarelor, dar mai ales despre felul în care s-a mobilizat Simona în acest turneu aflăm în ediţia specială Garantat 100% de la TVR

Simona Halep si Catalin Stefanescu, Garantat, TVR 1

1. „Procesele interioare, ambiţia, dorinţa de performanţă, dar şi o anumită formă de seninătate, descoperirea plăcerii autentice de a te bucura de ceea ce faci sunt provocări despre care Simona vorbeşte pe larg şi în care ne putem regăsi cu toţii. Marea noastră campioană vorbeşte despre echipa din jurul ei, despre partea nevăzută a antrenamentelor şi etapelor de pregătire a turneelor în care joacă. Nu în ultimul rând, cu generozitate, Simona Halep deschide şi o cale prin care ne lasă să vedem o bună parte din viața ei personală. O viaţă personală şi o intimitate la care şi ea, la rândul ei, are tot dreptul, la fel ca fiecare dintre noi” – Cătălin Ştefănescu, realizator Garantat 100%, la TVR 1.

Despre Garantat 100%

Ajunsă la cel de-al 39-lea sezon, emisiunea „Garantat 100%” ne-a oferit întâlniri memorabile cu mari personalităţi ale României şi ale lumii, de la actori şi muzicieni celebri, la scriitori de talie mondială, oameni de cultură sau ştiinţă, militanţi ai societăţii civile, sportivi cu care ne mândrim etc. De-a lungul celor aproape 20 de ani de „Garantat 100%”, printre interlocutorii lui Cătălin Ştefănescu s-au numărat: Ethan Hawke, Robert Wilson, Armand Assante, Amos Oz, Ana Blandiana, Mircea Cărtărescu, Marcel Iureş, Gică Hagi, Simona Halep, Cristina Neagu etc.

Foto: Simona Halep, Traian Berbeceanu si Catalin Stefanescu – tvr.ro

19
/12
/16

Romfilatelia a editat o nouă emisiune de mărci poştale tematice în cadrul proiectului „Stele de aur ale scenei şi ecranului”. Cele şase timbre ale acestui proiect filatelic au aceeaşi valoare nominală, de 4,50 lei, şi prezintă Stele de Aur ale scenei româneşti, în imagini de colecţie: Adela Mărculescu, Florina Cercel, Ilinca Tomoroveanu, Alexandru Arşinel, Ion Caramitru, Costel Constantin.

15
/12
/16

Ateneul Român găzduiește instalația documentară itinerantă dedicată pianistei Clara Haskil. Informațiile documentare sunt însoțite de fotografii și documente inedite, din Arhiva Muzicală a Bibliotecii Cantonale Universitare din Lausanne și a Fundației Clara Haskil din Elveția.

14
/12
/16

O schiță anterior necunoscută a lui Leonardo da Vinci a fost evaluată la suma de 15,8 milioane de dolari, după ce a fost adusă la o casă de licitații franceză de către un medic pensionar. Casa de licitație Tajan a precizat că desenul, unul dintre cele opt făcute de artistul renascentist Sfântului martir Sebastian, este o "descoperire extraordinară".

08
/12
/16

Considerată o revelație a cinematografiei europene, actrița Ada Condeescu, starul din “Eu când vreau să fluier, fluier”, “Loverboy” sau “Dincolo de calea ferată”, debutează cu un prim proiect fotografic, expoziția “Colentina”, care va fi vernisată joi, 15 decembrie, de la ora 18.30, la Galeria Rotenberg-Uzunov din București.

08
/12
/16

Un tablou al pictorului belgian James Ensor, "Squelette arrętant masques" ("Schelet oprind măștile"), a fost achiziționat, miercuri, pentru suma de 7,4 milioane de euro, un record mondial pentru o lucrare a artistului, în cadrul unei vânzări organizate de casa de licitații Sotheby's la Paris

07
/12
/16

Proiecția filmului „Biserici de lemn din România – un documentar”, va avea loc joi, 15 decembrie, de la ora 12, la Cinemateca Eforie din București. Filmul se proiectează în cadrul celei de-a XI-a ediții a IPIFF – „Festivalul Indie al Producătorilor de Film Independenți”.

06
/12
/16

Pentru a celebra aniversarea a 60 de ani de existenţă, Comisia Naţională a României pentru UNESCO organizează proiectul „Porţi deschise la CNR UNESCO”. În cadrul acestuia, se vor desfăşura, la sediul din str. Anton Cehov nr. 8, până pe 15 decembrie, o serie de evenimente care să aducă în atenţia publicului rolul UNESCO în promovarea colaborării între naţiuni prin cultură, educaţie, ştiinţă, comunicare şi informare.

04
/12
/16

Începând cu data de 8 decembrie 2016, la Teatrul Național „I.L.Caragiale” din București va fi deschisă publicului expoziţia „Andy Warhol și Slovacia” - eveniment de amplă rezonanță culturală ce marchează încheierea președinției rotative a Slovaciei în cadrul Consiliului Uniunii Europene (iulie-decembrie 2016).

12
/11
/16

Muzeul Național de Artă al României ne invită, începând cu 16 noiembrie, la o expoziție-medalion, dedicată lui Ștefan Luchian (1868 - 1916), de la moartea căruia se împlinesc o sută de ani. „Punte între două lumi – Florile lui Luchian” deschide programul medalioanelor tematice care vor fi incluse periodic în expozițiile permanente ale MNAR.

03
/11
/16

În seara în care am văzut Dorian am vrut să-i cer iertare tehnologiei pentru dățile în care am hulit-o, din conservatorism, și pentru acelea în care am profitat de ea în scopuri pur egoiste. Am reevaluat tehnologia, fie și pentru o oră, cea în care dansul și teatrul s-au unit într-un altfel de spectacol, pe scena de la UNTEATRU.

19
/10
/16

Într-un context în care dansul contemporan are din ce în ce mai multă vizibilitate în peisajul artistic din România, Asociaţia Culturală Control N anunţă un nou spectacol: Dorian, creat de Oana Răsuceanu în jurul unui singur actor-dansator (George Albert Costea), prin îmbinarea dansului contemporan cu proiecţii multimedia. Dorian va fi itinerat în patru spaţii de joc, din patru oraşe diferite: Bucureşti, Timişoara, Craiova şi Ploieşti.

10
/10
/16

Tabloul “Nickelodeon”, realizat de artistul român Adrian Ghenie, a fost vândut pentru suma de 9 milioane de dolari în cadrul unei licitaţii organizate săptămâna trecută la Londra, de casa de licitaţii Christie’s, fiind vorba de un record absolut pentru pictorul român. Tabloul ictat în 2008 a fost expus şi anul trecut la Muzeul Naţional de Artă Contemporană din Bucureşti.