„Soldații. Poveste din Ferentari” și „Marița”, în selecția oficială Filmfest Hamburg 2017
https://www.ziarulmetropolis.ro/soldatii-poveste-din-ferentari-si-marita-in-selectia-oficiala-filmfest-hamburg-2017/

„Soldaţii. Poveste din Ferentari” şi „Mariţa”, producţii Hi Film, fac parte din selecţia oficială a celei de-a 25-a ediţii a Filmfest Hamburg, care va avea loc în perioada 5 – 14 octombrie 2017.

Un articol de Petre Ivan|25 septembrie 2017

Debutul în lungmetraj al regizoarei Ivana Mladenovic, „Soldații. Poveste din Ferentari”, va fi prezentat în festival pe 8 și 14 octombrie. La prima proiecție vor participa Ivana Mladenovic și producătoarea Ada Solomon.

Lungmetrajul, cu Adrian Schiop și Vasile Pavel Digudai în rolurile principale, este nominalizat pentru Sichtwechsel Film Award, în valoare de 10.000 de euro. Pentru același trofeu concurează filme din țări precum Polonia, Franța, Germania, Argentina și Statele Unite.

Filmul Ivanei Mladenovic a avut premiera mondială la Festivalul de la Toronto și a fost selectat şi în competiţia oficială a Festivalului de la San Sebastián 2017, care va avea loc între 22 şi 30 septembrie.

În cinematografele din România, el va fi lansat pe 2 februarie 2018. „Soldaţii. Poveste din Ferentari” este distribuit la nivel internaţional de Beta Cinema, iar în România de microFILM.

„Marița”, debutul în lungmetraj al lui Cristi Iftime, cu Adrian Titieni și Alexandru Potocean în distribuție, va fi prezentat la Hamburg pe 9 octombrie.

Pelicula, care a fost recompensată anul acesta cu premiul juriului FEDEORA pentru cel mai bun film din competiţia „East of the West” a Festivalului Internaţional de la Karlovy Vary și cu trofeul Anonimul, va rula în prezența regizorului și a producătorului Ada Solomon.

Filmul, care va avea premiera în cinematografele românești pe 1 decembrie, se află în cursa pentru NDR Young Talent Award, în valoare de 5.000 de euro, alături de producții din țări ca Brazilia, Taiwan, Iran, Rusia și Israel.

 

Foto: „Soldații. Poveste din Ferentari” și „Marița” – facebook
05
/02
/15

Șase proiecții pentru public și presa internațională vor aduce povestea procurorului Cristian Panait, cea care a inspirat scenariul filmului De ce eu?, în regia lui Tudor Giurgiu, peste hotare, la Festivalul Internațional de Film de la Berlin. Evenimentul începe astăzi, 5 februarie, și se va încheia pe 15 februarie, cel de-al treilea lungmetraj al lui Tudor Giurgiu fiind inclus în secțiunea Panorama Special.

04
/02
/15

Realizat după întâmplări reale şi având opt nominalizări la Premiile Oscar, „The Imitation Game” (Jocul Codurilor) prezintă povestea lui Alan Turing (Benedict Cumberbatch), matematician, criptanalist şi erou de război, pionier al tehnologiei moderne a calculatoarelor. Alături de un grup restrâns de specialişti, el a reuşit spargerea unui cod aşa-numit „de nespart” al maşinăriei Enigma a Germaniei, în al Doilea Război Mondial. 

03
/02
/15

Deși pare un scenariu apocaliptic, de fapt este vorba despre premiera filmului “Orașul câinilor”/ “White God”, câștigătorul Marelui Premiu al secțiunii Un Certain Regard la Cannes și propunerea Ungariei la Premiile Oscar 2015, în regia lui Kornél Mundruczó.

02
/02
/15

Lucian Boicu, un român stabilit în Canada, a lucrat la efectele vizuale ale filmului "American Sniper", de Clint Eastwood, un lungmetraj nominalizat la şase premii Oscar şi inspirat din povestea adevărată a lunetistului Chris Kyle.

02
/02
/15

Filmul românesc de scurtmetraj este prezent și anul acesta la Festivalul de Film de la Clermont-Ferrand (30 ianuarie – 7 februarie 2015) prin intermediul Asociației ESTE’N’EST, care organizează pentru a șaptea oară consecutiv standul românesc din cadrul marketului festivalului, cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei.

02
/02
/15

În filmul "Chuck Norris vs. Communism", de Ilinca Călugăreanu, peliculă selectată în secţiunea competiţională World Cinema Documentary, la cea de-a 31-a ediţie a Festivalului Sundance, o generaţie întreagă se îndrăgosteşte de film, în epoca Războului Rece, scrie prestigioasa publicaţie IndieWire.

30
/01
/15

MARI FILME ROMÂNEŞTI UITATE „O lacrimă de fată” (1980), regizat de Iosif Demian, este unul dintre cele mai originale filme româneşti realizate în timpul comunismului, polemizând prin stilul său modern şi energic cu falsitatea care caracteriza cinematografia oficială a vremii.

29
/01
/15

Tenorul spaniol Placido Domingo va interpreta rolul principal în opera "Gianni Schicchi", de Giacomo Puccini, care va fi montată de Woody Allen pentru a marca, în această toamnă, cea de-a 30-a aniversare a Operei din Los Angeles.