Sophia Loren, carte de memorii şi expoziţie, la împlinirea vârstei de 80 de ani!
https://www.ziarulmetropolis.ro/sophia-loren-carte-de-memorii-si-expozitie-la-implinirea-varstei-de-80-de-ani/

Actriţa italiană Sophia Loren, care va împlini 80 de ani pe 20 septembrie, a lansat o carte de memorii şi a inaugurat, joi, în Ciudad de Mexico, o expoziţie cu fotografii şi obiecte care îi aparţin, pentru a-şi sărbători cariera de peste 60 de ani în cinematografie.

Un articol de Petre Ivan|19 septembrie 2014

Sophia Loren a inaugurat joi, în Ciudad de Mexico, la muzeul Soumaya al magnatului Carlos Slim, o expoziţie consacrată celei de-a 80-a aniversări a sa.

„Nu este o celebrare a trecutului, este prologul unei vieţi frumoase, care mi-a dăruit atât de mult. Am încă nevoie să lucrez, mă trezesc în fiecare zi cu o grămadă de idei”, a declarat Sophia Loren, potrivit AFP, la o conferintă de presă în prezenţa fiului său, Carlo Ponti, şi a magnatului mexican din domeniul telecomunicaţiilor Carlos Slim.

Expoziţia, care include obiecte vestimentare, bijuterii, fotografii, trofee şi diplome, dar şi proiecţii ale unor imagini în care vedeta apare alături de Marcello Mastroianni, Cary Grant şi Marlon Brando, va fi deschisă vizitatorilor din 22 septembrie.

Pe de altă parte, diva italiană a lansat de curând un volum autobiografic intitulat „Yesterday, Today and Tomorrow – My Life”, în care vorbeşte despre începuturile carierei sale, relaţia cu producătorul de cinema care a descoperit-o şi care i-a devenit soţ, dar şi cea cu alte personalităţi ale cinematografiei mondiale, mai ales din perioada anilor 1960 – 1970.

Pentru a scrie cele 300 de pagini ale volumului autobiografic, actriţa simbol a cinematografiei italiene a apelat la ceea ce ea însăşi a numit „cufărul cu amintiri”, pentru a face publice fotografii vechi, scrisori şi bileţele din partea unor vedete ca Cary Grant, Frank Sinatra, Audrey Hepburn şi Richard Burton, pe lângă „sufletul pereche”, italianul Marcello Mastroianni, notează Mediafax.

Sophia Loren & Marlon Brando

Sophia Loren & Marlon Brando

Rezultatul include o mulţime de povestioare care vor face deliciul publicului, cum ar fi modul în care a reuşit să îl facă pe Marlon Brando să înceteze în a-i mai face avansuri sexuale cu o singură privire serioasă şi intensă şi faptul că Cary Grant i-a sugerat că ar trebui să se roage pentru a lua decizia corectă în perioada când cei doi filmau şi simţeau că se îndrăgostesc unul de celălalt.

Cartea pare să fie un fel de enciclopedie a cinematografiei mondiale din ultimii 60 de ani, redând pasaje din viaţa unei femei simple din sudul Italiei care avea să devină una dintre vedetele cele mai strălucitoare ale cinema-ului.

Titlul volumului, „Yesterday, Today and Tomorrow – My Life”, este inspirat de comedia antologică în trei părţi, din 1963, regizată de Vittorio De Sica, în care Loren a jucat trei personaje diferite.

Cel mai recent film al Sophiei Loren, o adaptare după „Vocea umană” de Jean Cocteau, a fost lansat anul acesta.

Foto: Sophia Loren, Yesterday, Today and Tomorrow – My Life – Cinemagia

 

Citiţi şi:
13
/01
/21

Publicată pentru prima dată în Franța în 2020, cartea scrisă de Simone de Beauvoir în 1954, anul în care i se decerna Premiul Goncourt, și dedicată prietenei sale Zaza Lacoin, este disponibilă și în limba română, la Editura Litera. „Inseparabilele” este o nuvelă memorabilă despre prietenie și condiția femeii de-a lungul timpului.

13
/01
/21

Aflată în pregătire în colecția „musai” a Editurii Art, în traducerea lui Virgil Stanciu, „Anul fugarilor” semnată de britanicul Sunjeev Sahota este o carte despre migrație și lumea în care trăim, distinsă cu Premiul Uniunii Europene pentru Literatură și finalistă Booker Prize.

12
/01
/21

Scriitorul japonez Haruki Murakami s-a născut pe 12 ianuarie 1949, la Kyoto. Cartea sa pe care v-o propunem astăzi spre lectură este volumul de eseuri „Meseria de romanicer” (Editura Polirom, traducere din limba japoneză şi note de Andreea Sion).

11
/01
/21

Una dintre cele mai atrăgătoare noutăți propuse de Editura Humanitas Fiction în acest început de an este volumul „Dimineți la Café Rostand” de Ismail Kadare, în pregătire în colecția „Raftul Denisei”.

11
/01
/21

Pentru 2021, Editura Nemira pregătește noutăți editoriale și surprize de neratat – romane premiate, colecții noi, continuări de serii de autor, cât și reeditări mult așteptate.

07
/01
/21

CARTEA DE CINEMA Dialogul dintre literatură și cinema e vechi cât istoria filmului, însă nu a fost niciodată studiat pe cât ar fi meritat. O contribuție importantă la înțelegerea complexității acestei relații este volumul nou apărut „Adaptarea cinematografică a operelor literare”, de Anda Ionaș.

04
/01
/21

Albumul bilingv „Azur de Lisabona”/ „Azul de Lisboa”, realizat de Ambasada României în Republica Portugheză și Institutul Cultural Român de la Lisabona, cu sprijinul Fundației Bonte, a avut prezentarea oficială în ultima lună a anului.

30
/12
/20

2020 a fost un altfel de an, cu provocări complet diferite, dar ne bucurăm că, deși a fost greu pentru toată lumea, iubitorii de lectură, mari și mici, au ales să călătorească în cărți și s-au putut delecta cu aventuri magice. Pentru ei, Grupul Editorial Corint are în pregătire pentru anul viitor o listă bogată de cărți de ficţiune şi non-ficţiune pentru toate vârstele și toate gusturile. Dintre acestea, vă prezentăm cele mai așteptate 21 de titluri care cu siguranță vor influenţa modul de gândire în 2021.