Sorin Miron, actor: „Teatrul Metropolis, încă un teatru scos din circuit“
https://www.ziarulmetropolis.ro/sorin-miron-actor-teatrul-metropolis-inca-un-teatru-scos-din-circuit/

„Care este diferenţa între a dărâma un teatru sau a-l obliga să îşi întrerupă activitatea subfinanţându-l?“, întreabă actorul Sorin Miron, pe pagina lui de Facebook.

Un articol de Ziarul Metropolis|8 aprilie 2022

„Poate o să răspundă primarul general al capitalei, sau adunătura de consilieri pe cultură ai domniei sale. Sau șleahta de angajați ai primăriei din comisiile de evaluare. Poate chiar doamna care nu știa care este diferența dintre un regizor tehnic și unul artistic, în timp ce evalua activitatea unui director de teatru. Sper că pot cu toții să doarmă liniștiți știind că reușesc închiderea sau blocarea unui teatru.

Propun extinderea acestor măsuri și înspre alte domenii. Propun să dăm foc pensulelor tuturor pictorilor din București și din localitățile învecinate. Poate reușim să încălzim două zile sediul primăriei generale. Apoi să trecem imediat la închiderea tuturor bibliotecilor din oraș.
Vă dați seama cât praf strâng cărțile alea? Și noi ne mai mirăm că strazile din București sunt atât de murdare. De acolo vine praful fraților!

Postarea mea pare un pamflet grotesc, dar în acest moment începe să sune mai degrabă a realitate. Una urâtă. Rușinoasă. Grețoasă.

Să obligi un teatru în București să se închidă sau pur și simplu să nu poată să funcționeze (este unul și același lucru!!!!) este o mizerie rușinoasă.

Felicitări sincere tuturor celor implicați în acest demers. Încă un teatru scos din circuit!

Ce proști și aroganți toți cei care credeau că ei sunt cei mai tari închizând cinematografe. Arădenii credeau că numai ei pot încerca să închidă o filarmonică. Ce naivi provinciali! Și NOI putem să facem dintr-astea dragii noștri!!

Adio. Pa. Gata, că deja mă simt în plus“, scrie Sorin Miron.

Citiți și: Lia Bugnar: „La Teatrul Metropolis nu vor mai fi actori pe scenă și spectatori în sală

Citiți și: Scrisoare deschisă a echipei Teatrului Tineretului „Metropolis” către publicul spectator

Citiți și: Maria Obretin, actriță: „Teatrul Metropolis nu mai are bani sa programeze spectacolele“

Citiți și: Oana Pellea, Victor Ioan Frunză și Lia Bugnar, despre evaluarea managerului George Ivașcu

Citiți și: Mihaela Velicu, actriță: „Mă îngrozește că se pune lacăt pe acest teatru de proiect din București, Teatrul Metropolis“

Citiți și: Vlad Logigan, actor: Teatrele din București au cea mai mică finanțare din ultimii 20 de ani

27
/05
/22

Premiera oficială a spectacolului „Cancún” de Jordi Galceran, în traducerea Luminiței Voina-Răuț, cea mai recentă montare a regizorului Felix Alexa. Va avea loc vineri, 3 iunie, și sâmbătă, 4 iunie, de la ora 19:30, la Sala „George Constantin”.

27
/05
/22

Marți 12 aprilie 2022, ora 12.12, a avut loc lansarea Antologiei lirice „Orașul. Amintire și uitare” (Editura Neuma) a Filialei București-Poezie a Uniunii Scriitorilor, la Muzeul Național al Literaturii Române din București.

25
/05
/22

Începând cu acest an, MiniCloud, ediția pentru copii și adolescenți a Festivalului de Teatru Independent UNDERCLOUD, aflat la cea de-a XV-a ediție, capătă amploare și își deschide porțile zilnic pentru zeci de copii, în perioada 13–19 iunie, în București, pe Calea Griviței.

25
/05
/22

Mult-așteptata premieră a spectacolului „Richard al III-lea” după William Shakespeare, în regia lui László Bocsárdi, cu Sorin Leoveanu în rolul principal, va avea loc la finalul celei de a XIII-a ediții a Festivalului Internațional Shakespeare de la Craiova, fiind o coproducție a Teatrului Național „Marin Sorescu” din Craiova și a Festivalului Internațional Shakespeare.

25
/05
/22

În această primăvară se aniversează 31 ani de la înfiinţarea a trei instituții de teatru... Teatrul Masca, Teatrul Excelsior și Teatrul Urmuz.... actualul Teatrul Metropolis.

25
/05
/22

La doar un an de la redeschiderea cinematografelor din țară (post pandemie), lanțul de cinematografe Cineplexx face anunțul primei investiții importante: First Class Cinema – serviciul premium de la Cineplexx Băneasa. Deschisă publicului cinefil din 25 mai, locația VIP reprezintă o reconfirmare a angajamentului pe care compania și l-a luat pentru dezvoltarea industriei naționale și menținerea experienței de cinema în topul preferințelor românilor.

25
/05
/22

Leo Hussain, dirijor-principal invitat al Filarmonicii „George Enescu”, rămâne la pupitrul Orchestrei simfonice a Filarmonicii „George Enescu” , în zilele de joi și vineri, 2 și 3 iunie 2022.