Soțul tău rămâne-al meu, la Centrul Cultural Nicolae Bălcescu
https://www.ziarulmetropolis.ro/sotul-tau-ramane-al-meu-la-centrul-cultural-nicolae-balcescu/

Vineri, 24 noiembrie şi sâmbătă, 25 noiembrie 2017, de la ora 19.00, la Centrul Cultural pentru UNESCO „Nicolae Bălcescu”, va avea loc premiera spectacolului „Soţul tău rămâne-al meu”, adaptare scenică după textul “Nu-nţeleg ce se-ntâmplă” de Mihai Ignat.

Un articol de Petre Ivan|23 noiembrie 2017

Conceptul regizoral îi aparține lui Daniel Iordan, iar distribuția este formată din actrițele Gabriela Hamzescu și Dana Piroiu.

Spectacolul este o producție a Asociației Energizart, finanțat din Fondul Timbrului Teatral al UNITER și realizat în parteneriat cu Centrul Cultural European pentru UNESCO Nicolae Bălcescu”, beneficiind de sprijinul Comisiei Naționale a României pentru UNESCO și Kangoo Club România. Partener media: Chic-Elite

Textul dramaturgului Mihai Ignat (câștigător al Concursului de creaţie dramatică din cadrul Festivalului de Teatru Scurt, Oradea, 2011) incită prin conflictul puternic al celor două femei (Tânăra și Femeia) care își dispută iubirea față de același bărbat. Deși s-au scris foarte multe texte plecând de la clasicul triunghi conjugal și inevitabila confruntare dintre soție și amantă, textul în cauză se diferențiază prin replica scurtă, intensitatea mesajului conținut al replicilor și răsturnările neașteptate de poziție ale celor două personaje aflate în conflict.

“Spectacolul este o încercare de explorare a zonei insalubre din mintea noastră” spune regizorul Daniel Iordan care a imaginat desfășurarea conflictului dintre cele două femei în “subsolul conștiinței umane”.

De departe, poate cel mai important mesaj al spectacolului, rămâne identificarea propriei ipocrizii. Ce anume ne-ar putea determina să facem acest lucru? Numai o oglindă care să reflecte cu precizie realitatea de care ne temem cel mai mult.

Miza spectacolului va fi ridicată și de atingerea subtilă a unei teme mai puțin discutată în peisajul cultural românesc, dar prezentă în realitatea internațională: inteligența artificială – un fenomen care va lua o amploare din ce în ce mai mare în anii care urmează și care ne face să ne întrebăm: ce dimensiune vor căpăta relațiile inter-umane în era virtuală și în prezența roboților casnici care nu cer nimic în schimbul serviciilor oferite? De ce s-ar mai confrunta cineva cu problemele unei relații reale când are la dispoziție o multitudine de “gadget-uri” gata să-i satisfacă orice plăcere?

Următoarea reprezentație va avea loc sâmbătă, 16 decembrie 2017, de la ora 19.00. Intrarea este liberă în limita locurilor disponibile și numai pe bază de rezervare!

 

Foto: Soțul tău rămâne-al meu – facebook

01
/03
/24

Scena Digitală, platforma online de teatru, film, muzică și dans a Teatrului Național „Radu Stanca” Sibiu (TNRS) vine cu o surpriză pentru public în luna martie. Iubitorii de teatru vor putea urmări online trei spectacole de excepție din cadrul Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu: „Arta de a povesti” de Alexis Michalik, „O catedrală plină cu orgi” – spectacolul de deschidere al FITS și „FAUST: tribut”.

01
/03
/24

Happy Cinema redifuzează filmul Oppenheimer, favorit la Oscar, în perioada 7-10 martie, în toate cinematografele din țară. Oppenheimer este un thriller epic filmat în IMAX® care aruncă publicul în paradoxul palpitant al omului enigmatic care trebuie să riște să distrugă lumea pentru a o salva. Pelicula spune povestea fizicianului J. Robert Oppenheimer și a rolului pe care l-a avut în dezvoltarea bombei atomice.

29
/02
/24

Noua producție a Fundației Culturale „Camil Petrescu”, podcastul TEATRUL (DE) AZI, continuă seria dialogurilor cu directorul de imagine și producătorul Zomir Dimovici despre felul în care vedem, citim și percepem teatrul astăzi.

29
/02
/24

Teatrul Masca și grupul de creație sonoră „Immersonic” vă invită la sediul din Bd. Uverturii Nr. 14, la primul eveniment din seria de „sinestesis live / incursiuni în sinele total”, o întâlnire de creație spontană între scriitori (poeți și prozatori) activi pe scena literară românească și artiști sau performeri din domeniul sunetului.

29
/02
/24

Teatrul de Balet Sibiu a programat la începutul lunii martie, la Sala Mare a Centrului Cultural „Ion Besoiu” Sibiu, spectacolul de teatru-dans „Despre noi-About us”, scenariul și regia Beatrice Rancea, coregrafia Dragoș Roșu și Beatrice Rancea. Inspirat de destinul companiei sibiene de balet, spectacolul „Despre noi- About us” se dansează la Teatrul de Balet Sibiu, în data de 02 martie 2024, ora 19:00, și îi are ca invitați speciali pe actorii Naționalului bucureștean, Iuliana Moise și Claudiu Bleonț.