Spargatorul de nuci, pe gheaţa Sălii Palatului, via Sankt Petersburg
https://www.ziarulmetropolis.ro/spargatorul-de-nuci-pe-gheata-salii-palatului-via-sankt-petersburg/

Ansamblul de Balet pe Gheaţă din Sankt Petersburg aduce la Bucureşti „Spărgătorul de nuci”, pe 17 februarie, la Sala Palatului. Muzica poveştii din „Spărgătorul de nuci” a fost scrisă de Piotr Ilici Ceaikovski în ianuarie 1892.

Un articol de Petre Ivan|18 decembrie 2015

Începând din anul 1995, baletul pe gheață din Sankt Petersburg aduce în fața publicului din lumea întreagă fascinantele spectacole clasice de balet transpuse pe gheață: „Frumoasa din pădurea adormită”, „Lacul lebedelor” și „Spărgătorul de nuci” sau „Cenușăreasa”.

Majoritatea patinatorilor actuali ai Ansamblului de Balet pe Gheață din Sankt Petersburg provin din perechile de patinatori care au câștigat concursuri naționale și internaționale. Mulți dintre aceștia au absolvit faimoase școli de patinaj artistic din Rusia.

Coregraful principal al spectacolului care va fi prezentat la București este Konstantin Rassadin. Biletele pentru „Spărgătorul de nuci” au prețuri între 100 și 350 de lei.

Foto: Spargatorul de nuci – facebook

11
/05
/22

Miercuri, 18 mai 2022 (de la 19.00), ORCHESTRA DE CAMERĂ RADIO prezintă un concert 100% MOZART, derulat sub bagheta dirijorului de origine libaneză TOUFIC MAATOUK. În 2015, acesta a debutat ca dirijor într-una dintre cele mai cunoscute săli de concerte din lume - Carnegie Hall, New York - cu Messa di Gloria de Puccini, moment urmat de debutul (în 2016) la Teatro San Carlo din Napoli cu Recviemul lui Mozart.

10
/05
/22

Joi, 12 mai și vineri, 13 mai 2022, Orchestra simfonică a Filarmonicii „George Enescu”, condusă de dirijorul Valentin Doni, prezintă publicului În lumina evocării-George Enescu de Ulpiu Vlad, Fantezia scoţiană, în mi bemol major, pentru vioară şi orchestră, op. 46 de Max Bruch, cu violonistul Gabriel Croitoru în ipostază solistică, și Variaţiunile Enigma, op. 36 de Edward Elgar.

05
/05
/22

Peste 100 de tineri muzicieni din 32 de țări s-au înscris la a XVIII-a ediție a Concursului Internațional George Enescu la cele patru secțiuni dedicate: violoncel, vioară, pian și compoziție. Concurenții declarați eligibili prin respectarea condițiilor impuse de regulament vor participa la etapa online. Pentru prima oară în istoria Concursului, concurenții înscriși la vioară, violoncel și pian care vor trece de etapa online vor ajunge direct în Semifinală.