Spargatorul de nuci, pe gheaţa Sălii Palatului, via Sankt Petersburg
https://www.ziarulmetropolis.ro/spargatorul-de-nuci-pe-gheata-salii-palatului-via-sankt-petersburg/

Ansamblul de Balet pe Gheaţă din Sankt Petersburg aduce la Bucureşti „Spărgătorul de nuci”, pe 17 februarie, la Sala Palatului. Muzica poveştii din „Spărgătorul de nuci” a fost scrisă de Piotr Ilici Ceaikovski în ianuarie 1892.

Un articol de Petre Ivan|18 decembrie 2015

Începând din anul 1995, baletul pe gheață din Sankt Petersburg aduce în fața publicului din lumea întreagă fascinantele spectacole clasice de balet transpuse pe gheață: „Frumoasa din pădurea adormită”, „Lacul lebedelor” și „Spărgătorul de nuci” sau „Cenușăreasa”.

Majoritatea patinatorilor actuali ai Ansamblului de Balet pe Gheață din Sankt Petersburg provin din perechile de patinatori care au câștigat concursuri naționale și internaționale. Mulți dintre aceștia au absolvit faimoase școli de patinaj artistic din Rusia.

Coregraful principal al spectacolului care va fi prezentat la București este Konstantin Rassadin. Biletele pentru „Spărgătorul de nuci” au prețuri între 100 și 350 de lei.

Foto: Spargatorul de nuci – facebook

28
/03
/22

Marţi, 5 aprilie, la ora 19:00, la Palatul Suţu, compozitorul și muzicologul Dan Dediu va deschide seria de concerte-conferinţă intitulată „Muzică pe pâine – despre frumuseţea muzicii clasice”, un proiect al Asociaţiei Culturale Kitharalogos, în parteneriat cu Muzeul Municipiului Bucureşti şi Fundaţia ACCUMM.

17
/03
/22

Miercuri, 23 martie 2022,  de la ora 19.00, Corul Filarmonicii „George Enescu”, condus de Iosif Ion Prunner, va susține un program dedicat apropiatei sărbători pascale: Missa In illo tempore de Claudio Monteverdi și câteva lucrări de Gavriil Musicescu: Imnele Sfintei Liturghii, Concertul coral nr. 1, op. 15 și Concertul coral nr. 2, op. 30. Concertul este realizat în parteneriat cu Trinitas TV.

15
/03
/22

Considerat unul dintre cei mai mari compozitori ai lumii, un creator romantic influențat puternic de stilul clasic, Johannes Brahms a fost așezat de celebrul dirijor și pianist Hans von Bülow pe un piedestal, alături de ceilalți doi mari „B” ai muzicii germane: Bach – Beethoven – Brahms.