Specacolul vine la GALERIA
https://www.ziarulmetropolis.ro/specacolul-vine-la-galeria/

 E spectacol la GALERIA!  Teatru pentru părinţi….dar şi pentru copii. Miercuri, 19 decembrie, la orele 20.00 o seară specială de teatru în care se vor juca un spectacol excelent pentru adulţi – AUTOBAHN  dar şi o frumoasă adaptare a Scufiţei Roşii pentru cei mici. În timp ce în sala de evenimente „Galeria” adulţii se vor distra […]

Un articol de Andrada Văsii|14 decembrie 2012

 E spectacol la GALERIA!

 Teatru pentru părinți….dar și pentru copii.

Miercuri, 19 decembrie, la orele 20.00 o seară specială de teatru în care se vor juca un spectacol excelent pentru adulți – AUTOBAHN  dar și o frumoasă adaptare a Scufiței Roșii pentru cei mici.

În timp ce în sala de evenimente „Galeria” adulții se vor distra cu personajele și comicul de limbaj al piesei AUTOBAHN, producție Unteatru, cei mici vor trăi emoțiile Scufiței Roșii la spectacolul susținut de compania Hai Hui în sala dedicată evenimentelor pentru copii.
Acesta este conceptul pe care vi-l propunem: Teatru pentru adulți !
Dacă vreți să mergeți la teatru, aduceți și copiii. Sau dacă copiii merg la teatru nu sunteți obligați să vizionați spectacolele pentru copii. Aveti alternativă!

AUTOBAHN dupa Neil LaBute
 Coordonatori: Andrei și Andreea Grosu 
Cu: Corina Moise, Bogdan Cotlet, Alexandra Murarus, Liviu Pintileasa, Iulia-Diana Samson, Alexandru Gatstramb 

Spectacolul Autobahn este tabloul unor povesti reunite pe acceasi scena, toate propunand acelasi spatiu: Masina. Prin definitie masina este un spatiu limitativ, claustrat care obliga calatorii la o pozitie verticala, privirea inainte, stare alerta ,atentie permanenta si vizualizarea lumii prin parbriz si oglinzi retrovizoare. Oamenii captivi in acvariile mobile sunt martorii spectacolului care se deruleaza in fata ochilor la viteza stabilita de conducatorul vehiculului. Cuvintele rostite intr-o masina nu pot scapa neauzite, ele se lovesc de metal si geamuri si se intorc la noi cu ecou. Intr-un spatiu mic si inchis nu poti sa cresti o minciuna. Aici adevarul este o conditie. Contactul vizual este unilateral, iar trairile si reactiile sunt amplificate de imposibilitatea unei comunicari nemijlocite. Regulile jocului din masina fiind spuse, va invitam la drum! Textul lui Neil LaBute inoveaza prin propunerea unui spatiu neconventional pentru teatru: masina.

SCUFIȚA ROȘIE –  adaptare dupa Charles Perrault 
Scenariul si Regia: Daniel Stanciu
cu: Georgeta Dragan, Daniel Stanciu

Este un spectacol antrenant, interactiv, cu marionete siciliene in castelet. In poveste apar foarte multe personaje nostime indragite de copii. Tarantelele siciliene, care alcatuiesc fundalul sonor, induc spectacolului o atmosfera ludica deosebita.

 

 

17
/11
/23

Jessie J, Róisín Murphy, Katie Melua, Delia, Emma, José González, unii dintre cei mai în vogă și apreciați artiști ai momentului, ale căror comunități de fani și urmăritori însumează doar pe YouTube peste 12.000.000 de persoane din întreaga lume și care sunt ascultați de peste 25.000.000 de persoane lunar pe platforma Spotify, vin în premieră la Timișoara, în luna decembrie, pe scena evenimentului „Timișoara 2023 la nesfârșit”

16
/11
/23

Marți, 21 noiembrie, de la ora 19:00, la Sala Radio din București, violoniștii Simina Croitoru și Gabriel Croitoru, acompaniați de pianistul Horia Mihail, vor susține concertul de încheiere a ediției din acest an a Turneului ”Vioara lui Enescu”.

16
/11
/23

Lanțul de cinematografe HAPPY CINEMA, prezent în București, Focșani, Alexandria, Buzău, Vaslui, Botoșani, Bacău și Bistrița, se extinde cu 4 cinematografe noi în țară (București și Slobozia) și unul în Republica Moldova, Chișinău. HAPPY CINEMA, brand cu capital 100% românesc, își consolidează poziția de top ca acoperire în țară.

14
/11
/23

"În lunile octombrie şi noiembrie am stat o lună la Timișoara ca bursier: am primit o bursă de creație Taifas în colaborare cu librăria La Două Bufnițe" - scriitorul Vasile Ernu îşi împărtăşeşte impresiile despre prima ediţie a unui nou festival timişorean.

14
/11
/23

Începând de vineri spectatorii sunt așteptați undeva în (v)estul sălbatic, în România anului 1944 când cel De-al Doilea Război Mondial se apropie de final. WARBOY spune povestea plină de emoție a unui adolescent care, încercând să salveze cei doi cai ai familiei, pornește într-o călătorie inițiatică, traversând peisajul sălbatic al Munților Apuseni.

14
/11
/23

Editura Humanitas Fiction vă așteaptă miercuri, 15 noiembrie, ora 19.00 la Librăria Humanitas de la Cișmigiu (Bd. Regina Elisabeta nr.38) la lansarea romanului Eu cânt și muntele dansează de Irene Solà, recent apărut în colecția „Raftul Denisei“ coordonată de Denisa Comănescu, în traducerea Janei Balacciu Matei, carte distinsă cu Premiul pentru Literatură al Uniunii Europene 2020.

14
/11
/23

Documentarul-portret „𝑫𝒆 𝒄𝒆 𝒎𝒂̆ 𝒄𝒉𝒆𝒂𝒎𝒂̆ 𝑵𝒐𝒓𝒂, 𝒄𝒂̂𝒏𝒅 𝒄𝒆𝒓𝒖𝒍 𝒎𝒆𝒖 𝒆 𝒔𝒆𝒏𝒊𝒏” (regie: Carla-Maria Teaha), care o aduce în prim-plan pe una dintre cele mai iubite scriitoare din România, se vede, începând de astăzi, în cinematografele din România, distribuit de Bad Unicorn.