„La Iunion, birjar!“, după 11 schiţe ale lui Caragiale, la Teatrul Regina Maria
https://www.ziarulmetropolis.ro/spectacol-in-premiera-la-iunion-birjar-dupa-11-schite-ale-lui-caragiale-la-teatrul-regina-maria/

O nouă premieră a Stagiunii 2012/2013, „La Iunion, birjar!“, va avea loc duminică, 12 mai de la ora 19.00, în Sala Mare a Teatrului Regina Maria din Oradea.

Un articol de Andrada Văsii|10 mai 2013

O nouă premieră a Stagiunii 2012/2013, „La Iunion, birjar!“, va avea loc duminică, 12 mai, de la ora 19.00, în Sala Mare a Teatrului Regina Maria din Oradea.

Pentru a fi în ton cu  „Anul Caragiale“ – anul trecut împlinindu-se 160 de ani de la naşterea lui Caragiale şi 100 de ani de la moartea lui – spectacolul ,,La Iunion, birjar!“, propus de Daniel Vulcu, încearcă să aducă în prim plan atmosfera anilor 1900, prin textele nemuritorului scriitor. Atmosfera de la terasa „Iunion“, cu muzica şi dansurile acelor vremuri se va regăsi într-un spectacol de cabaret vesel, pigmentat cu muzică live şi numere de magie, care nu poate fi decât pe gustul tuturor.

11 schițe într-un singur spectacol

Cu un zâmbet dulce-amar constatăm de fiecare dată luciditatea scriitorului, prin atemporalitatea operei lui. Aceeaşi lume, aceleaşi frământări, manifestate doar sub o altă apariţie fac din Caragiale un scriitor nemuritor, iar colajul de 11 schiţe vine să susţină această afirmaţie „O seară furtunoasă“, „Articolul 214“, „CFR“, „Mofturi“, „Infamie“, „La poştă”, „Cum vorbesc ţăranii“, „Gazometrul“, „Five o’clock“, „Amici“, „Proces verbal“.

Cântăreaţa Ana Maria Georgescu

Spectacol cu magicieni și soliști

Din distribuţie fac parte actori ai trupei Iosif Vulcan: Andreea Gabor, Georgia Căprărin, Dania Ținca, Denisa Vlad, Corina Cernea, Ion Abrudan, Alina Leonte, Mirela Lupu, Alexandru Rusu.

Spectacolul se bucură totodată de participarea extraordinară a soliştilor Ana Maria Georgescu, Dorin Griguţă (Teatrul de Revistă Baia Mare) şi Marcel Mârza (Teatrul de Revistă Baia Mare) și a magicienilor Eduard şi Bianca.

Info:

Regia artistică poartă semnătura lui Daniel Vulcu, iar spectacolul este realizat după schiţe de I.L. Caragiale. Scenografia îi aparţine Vioarei Bara, iar coregrafia lui Baczó Tünde.

Biletele s-au pus deja în vânzare, atât la agenţia de bilete, cât şi online pe site-ul www.biletmaster.ro.  Preţul unui bilet este de 35 lei pentru lojile centrale, 30 lei lojile laterale, 25 lei Sală şi 20 lei Balcon.

Foto credit: Remus Toderici, Teatrul Regina Maria

05
/09
/17

Și a venit a doua zi de festival. Și a venit Joshua Bell la București. Fostul copil-minune al viorii, ajuns acum la 50 de ani, devenit între timp și dirijor, și director muzical al Academy of St. Martin in the Fields (din 2011), e cunoscut nu doar pentru calitatea intepretărilor sale, ci și pentru apetența pentru joacă și pentru explorare.

04
/09
/17

ROMÂNI CELEBRI ÎN STRĂINĂTATE Așa trebuie caracterizat Constantin Virgil Gheorghiu (1916-1992), scriitor român lansat cu deosebit succes după război în Franța.

04
/09
/17

Toamna bate la poartă și odată cu ea, Maratonul „25 de ore de teatru non-stop”. Organizatorii așteaptă să culeagă roadele muncii din această vară: aplauzele publicului. Cea de-a VII-a ediție este una specială, pentru că maratonul propriu-zis (9-10 septembrie 2017) va fi urmat de încă cinci zile de recuperare (11-15 septembrie), perioadă în care va fi prezentat câte un spectacol pe seară.

02
/09
/17

Ediția 2017 a Festivalului Internațional George Enescu (2-24 septembrie, București, România) aduce lucruri inedite prin mai multe premiere: muzica clasică face pact cu tehnologia în trei opere cu proiecții multimedia live, muzica contemporană devine vedeta ediției și 30 dintre cei mai bine cotați compozitori contemporani ai momentului din lume vin la București pentru un dialog fără precedent între public, artiști români și artiști străini de anvergură, în timp ce un număr record de 37 de lucrări de George Enescu sunt interpretate în Festival, iar relația dintre matematică și muzică este prezentată într-o expoziție în premieră în România.

01
/09
/17

Festivalul documentarului românesc anunță selecția competițională oficială și pregătește 6 zile de proiecții, întâlniri cu regizori, dezbateri și sesiuni de master class, în perioada 26 septembrie – 1 octombrie la Cinema Muzeul Țăranului (str. Monetăriei nr. 3), Sala ARCUB Lipscani și Știrbei Center (str. Știrbei Vodă nr. 104 - 106).

31
/08
/17

Se împlinesc, iată, 20 de ani de când Diana, prințesa de Wales, murea în urma unui controversat accident de mașină petrecut în Tunelul Alma din Paris, la primele ore ale zilei de 31 august 1997. Rândurile care urmează surprind tragedia acelei zile, dar și fragmente emoționante din viața celei mai iubite prințese din câte au existat.

31
/08
/17

În urmă cu 20 ani, pe 31 august, Prinţesa Diana își pierdea viața. Cea mai iubită prințesă britanică a murit la 36 de ani, într-un accident de mașină produs în pasajul de sub podul Alma, din Paris. Se afla în mașină cu prietenul ei, Dodi Al-Fayed, și cu șoferul, care au decedat și ei. Echipajele de salvare au ajuns în câteva minute, dar a fost nevoie de mai bine de o oră să taie carcasa mașinii ca să o scoată dintre fiarele contorsionate și să o transporte la spital.

30
/08
/17

Cochetele veacului al XVII-lea, cu pielea înroșită de la diverse mâncăruri picante sau vinuri rare, sau cu tenul devastat de varicelă și alte boli, aveau un adevărat arsenal de batiste, pomezi, ape angelice și creme parfumate pentru obținerea carnației ideale.

29
/08
/17

Pe 2 septembrie are loc prima ediție Walk & Shoot destinată începătorilor în fotografie. Fotograful coordonator va fi Alex Axon, iar echipa de povestitori va fi asigurată de Merg.În.România.