„La Iunion, birjar!“, după 11 schiţe ale lui Caragiale, la Teatrul Regina Maria
https://www.ziarulmetropolis.ro/spectacol-in-premiera-la-iunion-birjar-dupa-11-schite-ale-lui-caragiale-la-teatrul-regina-maria/

O nouă premieră a Stagiunii 2012/2013, „La Iunion, birjar!“, va avea loc duminică, 12 mai de la ora 19.00, în Sala Mare a Teatrului Regina Maria din Oradea.

Un articol de Andrada Văsii|10 mai 2013

O nouă premieră a Stagiunii 2012/2013, „La Iunion, birjar!“, va avea loc duminică, 12 mai, de la ora 19.00, în Sala Mare a Teatrului Regina Maria din Oradea.

Pentru a fi în ton cu  „Anul Caragiale“ – anul trecut împlinindu-se 160 de ani de la naşterea lui Caragiale şi 100 de ani de la moartea lui – spectacolul ,,La Iunion, birjar!“, propus de Daniel Vulcu, încearcă să aducă în prim plan atmosfera anilor 1900, prin textele nemuritorului scriitor. Atmosfera de la terasa „Iunion“, cu muzica şi dansurile acelor vremuri se va regăsi într-un spectacol de cabaret vesel, pigmentat cu muzică live şi numere de magie, care nu poate fi decât pe gustul tuturor.

11 schițe într-un singur spectacol

Cu un zâmbet dulce-amar constatăm de fiecare dată luciditatea scriitorului, prin atemporalitatea operei lui. Aceeaşi lume, aceleaşi frământări, manifestate doar sub o altă apariţie fac din Caragiale un scriitor nemuritor, iar colajul de 11 schiţe vine să susţină această afirmaţie „O seară furtunoasă“, „Articolul 214“, „CFR“, „Mofturi“, „Infamie“, „La poştă”, „Cum vorbesc ţăranii“, „Gazometrul“, „Five o’clock“, „Amici“, „Proces verbal“.

Cântăreaţa Ana Maria Georgescu

Spectacol cu magicieni și soliști

Din distribuţie fac parte actori ai trupei Iosif Vulcan: Andreea Gabor, Georgia Căprărin, Dania Ținca, Denisa Vlad, Corina Cernea, Ion Abrudan, Alina Leonte, Mirela Lupu, Alexandru Rusu.

Spectacolul se bucură totodată de participarea extraordinară a soliştilor Ana Maria Georgescu, Dorin Griguţă (Teatrul de Revistă Baia Mare) şi Marcel Mârza (Teatrul de Revistă Baia Mare) și a magicienilor Eduard şi Bianca.

Info:

Regia artistică poartă semnătura lui Daniel Vulcu, iar spectacolul este realizat după schiţe de I.L. Caragiale. Scenografia îi aparţine Vioarei Bara, iar coregrafia lui Baczó Tünde.

Biletele s-au pus deja în vânzare, atât la agenţia de bilete, cât şi online pe site-ul www.biletmaster.ro.  Preţul unui bilet este de 35 lei pentru lojile centrale, 30 lei lojile laterale, 25 lei Sală şi 20 lei Balcon.

Foto credit: Remus Toderici, Teatrul Regina Maria

20
/03
/24

Denisa Nicolae are multe nesiguranțe și incertitudini. Râde zgomotos și plânge cu sughițuri. Iubește. Lumea ei e mare și jucăușă, din când în când o prinde cu tandrețe, să nu fugă, și o face vizibilă, puțin câte puțin.

20
/03
/24

Sue Giles, președintele ASSITEJ, transmite mesajul de Ziua Internațională a Teatrului pentru Copii și Tineret. Scopul acestei campanii este de a facilita accesul la teatru și la spectacole pentru copii și tineri.

19
/03
/24

Nominalizat în acest an la Women's Prize for Fiction, romanul „Cele opt vieți ale unui trickster de-o vârstă cu veacul” de Mirinae Lee, o coreeancă mutată în SUA, spune povestea teribilă a unei femei evadate din Coreea de Nord.

18
/03
/24

Proiectul „Întâlnirile Teatrul azi la Masca” iniţiat de revista Teatrul azi, în parteneriat cu Teatrul Masca din Bucureşti şi cu susţinerea UNITER, continuă seria de discuții profesionale cu a doua masă rotundă dedicată, de această dată, dramaturgiei românești.

18
/03
/24

În contextul celebrării a 20 de ani de existență, Centrul Național al Dansului București (CNDB) extinde Ziua Internațională a Dansului pe durata întregii luni aprilie.

15
/03
/24

Cea de-a cincea ediție a Festivalului Filmului Palestinian, organizată de Centrul Cultural Mahmoud Darwish, sub patronajul Ministerului Culturii din Palestina și al Ambasadei Statului Palestina în România, se va desfășura între 18 și 21 aprilie la București și pe 28 aprilie la Cluj-Napoca, cu o nouă direcție artistică și o prezentare a cinematografiei palestiniene ca un Cinema of Existence.

14
/03
/24

Unul dintre cei mai importanți regizori europeni, cunoscut pentru abordarea sa contemporană a pieselor clasice și montările provocatoare din punct de vedere politic și social, Thomas Ostermeier montează pentru prima dată un spectacol în România.