Spectacole cu casa închisã la operã
https://www.ziarulmetropolis.ro/spectacole-cu-casa-inchisa-la-opera/

Opera Naţională Română Iaşi anunţă că s-au epuizat biletele la cele trei reprezentaţii din prima lună a anului 2013, respectiv:   20 ianuarie 2013, opereta Liliacul, Johann Strauss fiul, regia Anda Tăbăcaru Hogea. Interpretează soliştii, orchestra, corul şi ansamblul de balet O.N.R.I. sub bagheta dirijorului Mircea Holiartoc (Teatrul MuzicalNae Leonard Galaţi). Liliacul – libretul de Karl Haffner şi Richard […]

Un articol de Andrada Văsii|16 ianuarie 2013

Opera Națională Română Iași anunță că s-au epuizat biletele la cele trei reprezentații din prima lună a anului 2013, respectiv:

 

20 ianuarie 2013, opereta Liliacul, Johann Strauss fiul, regia Anda Tăbăcaru Hogea.

Interpretează soliștii, orchestra, corul și ansamblul de balet O.N.R.I. sub bagheta dirijorului Mircea Holiartoc (Teatrul MuzicalNae Leonard Galați).

Liliacul – libretul de Karl Haffner și Richard Genée, după nuvela Le Reveillon de Henri Melhac și Ludovic Halévy, a avut premiera la Viena, la Theater an der Wien, la data de 5 aprilie 1874. În România, prima reprezentație a avut loc la 20 martie 1891, la Teatrul Național din București, sub conducerea artistică a lui George Stephănescu. De atunci opereta a fost pusă în scenă de principalele companii artistice din România.

 

24 ianuarie 2013, opera Les Indes galantes, Jean Philippe Rameau, regia Andrei Șerban.

Opera barocă a avut premiera în luna noiembrie a anului trecut, fiind montată pentru prima dată în România de renumitul regizor Andrei Șerban. „Indiile Galante” a fost desemnat spectacolul anului la secțiunea Opera, în cadrul Galei Premiilor VIP. De asemenea, regizorul Andrei Șerban a fost premiat pentru concepția artistică a spectacolului.

 

27 ianuarie 2013, Troienele, după Euripide, regia Andrei Șerban.

Compozitor – Liz Swados (S.U.A.), regizor secund – Daniela Dima, costume – Doina Levintza, orchestrație și îndrumare muzicală – Lucian Maxim.

Din distribuție fac parte artiștii (soliști și membri ai corului, orchestrei și baletului) Operei Naționale Române Iași, 21 de actori și 8 copii din corul „Juniorii Operei”. 

Spectacolele au loc în Sala Mare a Teatrului Național Iași, de la ora 18.30.

 

06
/11
/23

În 2023 se aniversează 190 de ani de la nașterea unuia dintre cei mai mari compozitori: JOHANNES BRAHMS. Născut la Hamburg, pe 7 mai 1833, Brahms este considerat, alături de Bach și Beethoven, unul dintre cei trei mari „B” ai muzicii clasice: „Cred în Bach – Tatăl, Beethoven – Fiul și Brahms – Duhul Sfânt al muzicii” – spunea marele dirijor german Hans von Bülow.

03
/11
/23

Fundația Culturală „Camil Petrescu” (FCCP) continuă să construiască contexte pentru un dialog profesional bogat în mediul teatral autohtom, lansând, astăzi, 3 noiembrie 2023, un nou proiect – un podcast realizat de Zomir Dimovici.

03
/11
/23

În perioada 6-19 noiembrie 2023, la sediul ICR Londra va putea fi vizitată expoziția documentară „Circular Catalysts“, program al British Council România, realizat în parteneriat cu Institutul Cultural Român.

03
/11
/23

În luna noiembrie, compania independentă de teatru Vanner Collective își aduce pe scenă spectacolele atât în spațiile consacrate, cât și în cadrul proiectului „Deschis - microstagiune de spectacole invitate”, de la Teatrul Masca din București, și în programul Festivalului Caleido, care se va desfășura în 2023 la Timișoara.

02
/11
/23

La începutul lunii noiembrie, MNAC deschide noul sezon expozițional, Art Safari Stars Edition continuă să atragă iubitorii artelor vizuale pe Lipscani cu două noi expoziții, iar la MNAR sezonul de toamnă s-a lansat cu un important eveniment dedicat sculpturii.

02
/11
/23

Nu pierdeți expoziția de final a celei de-a doua ediții a proiectului ATELIERE DE PRACTICI COLABORATIVE, program de educație non-formală prin artă co-finanțat de Primăria Sectorului 6, prin Centrul Cultural European Sector 6, în cadrul Programului Cultura 2023!