Spectacole de teatru la TIFF UNLIMITED
https://www.ziarulmetropolis.ro/spectacole-de-teatru-la-tiff-unlimited/

Pentru serile în care ai chef de teatru, TIFF Unlimited adună o colecţie de spectacole care te scot din ritm. De săptămâna asta, pot fi văzute „Calul Alb”, un one woman show creat de Ioana Păun, care reface traseul unui personaj controversat, Ioan Ficior, iar de mâine, 7 mai, de la 20.00, „În viitorul apropiat” al lui Cristian Ban vine cu o mulţime de întrebări despre ce ne aşteaptă.

Un articol de Liliana Matei|7 mai 2020

De asemenea, pot fi cumpărate în continuare bilete, de oriunde din lume, pentru „Birdville”, „Colibri”, „153 de secunde”, „Calul alb”.

Iar programul continuă:

O profesoară trece prin cea mai dificilă experiență din viața ei în „Limite” (premiera: 12 mai), în schimb pentru gay-ii din Transilvania, viața e „Bucurie și fericire” (premiera: 14 mai), cât timp tac și nu se arată.

Rămâi conectat la scena independentă din România, de oriunde din lume, și sprijină-i pe artiștii independenți explorând, în vremuri de distanțare socială, noi moduri de „a te duce” la teatru. Un bilet costă 30 de lei (afișat în $) și poate fi cumpărat în avans accesând fiecare titlu în parte pe unlimited.tiff.ro.

Program

Joi, 7 mai, 20.00

„În viitorul apropiat”

Regia: Cristian Ban

Cu: Carina Bunea, Zsolt Csepei, Cătălin Filip, Timea Udvari

Ce vei face mâine?

Ce vei face după ce pleci de aici?

Cum ai vrea să își amintească oamenii de tine?

Cum vezi viitorul apropiat?

Imposibilitatea de a prevedea ce urmează se traduce printr-o joacă absurdă, de preferat confruntării serioase.

O producție Reactor de creație și experiment, în parteneriat cu Váróterem Projekt.

 

Marți, 12 mai, 20.00

„Limite”

Regie: Radu Apostol

Text: Mihaela Michailov & Radu Apostol

Versuri: Bobi Dumitraș (Fără Zahăr)

Cu: Mihaela Rădescu

Un one-woman show comic și acid despre școala românească.

O profesoară a trăit cea mai cruntă experiență profesională și umană din viața ei, întâmplare care nu a ajuns știre și care s-a consumat în tăcere, lăsând cicatrici multiple. Spectacolul pornește de la acest caz real și extinde analiza acestuia asupra sistemului educațional din România, cu multiplele lui divergențe, discrepanțe și încercări de reformare.

O producție a Centrului de Teatru Educațional Replika.

 

Joi, 14 mai, 20.00

„Bucurie și fericire”

Regie: Ándi Gherghe

Text: Székely Csaba

Cu:  Fodor Piroska, Benedek Botond, Orbán Levente, Kovács Károly, Nagy István, Badics Petra şi Szász Réka

Un subiect sensibil: situaţia comunităţii gay din Transilvania. Dar, de fapt, nu e deloc un subiect sensibil, deoarece societatea acceptă homosexualii. Trebuie doar să nu se arate şi să tacă. Şi să pretindă că nu sunt ceea ce sunt. Şi atunci toată lumea este fericită. Spectacolul are subtitrare în limba română.

Un proiect Teatru 3G, cofinanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional şi Municipiul Târgu Mureş.

 

29
/03
/24

Una din trei femei se confruntă cu pierderea sarcinii de-a lungul vieții. Una din șase femei se confruntă cu infertilitatea. Una din două femei trece prin depresie și/sau anxietate, în urma pierderii unei sarcini, sau în contextul problemelor de infertilitate. În pofida frecvenței lor, aceste experiențe sunt totuși unele dintre cele mai stigmatizante și izolante din societate.

28
/03
/24

O nouă lună într-un șir aparent nesfârșit plasat sub semnul „vremurilor interesante” este o nouă invitație la oglindire prin artă. De la criza de mediu la traume transmise de-a lungul generațiilor, de la apăsarea cu care ne zdrobesc rolurile de gen în societate, la dificultățile în comunicare, spectacolele Vanner Collective vorbesc despre probleme cu care ne confruntăm zi de zi, conștienți sau nu, abordate cu empatie și cu inteligență, cu un amestec dezarmant de onestitate și teatralitate.

26
/03
/24

Cum se poate găsi un echilibru între stăpânirea strategiilor de comunicare, acumularea cunoștințelor de SEO și duelul cu algoritmii opaci ai tuturor platformelor de social media, de la Instagram la Facebook, de la Tik-Tok la Reddit, toate acestea fiind necesare pentru a ajunge la public, și activitatea propriu-zisă de a crea un concept sau un produs?

22
/03
/24

În contextul celebrării a 20 de ani de existență, Centrul Național al Dansului București (CNDB) extinde Ziua Internațională a Dansului pe durata întregii luni aprilie. Astfel, spectatorii vor avea ocazia să vizioneze spectacole de dans internaționale prezentate în premieră în România, producții coregrafice naționale, dar și să participe la discuții cu artiștii.

22
/03
/24

Pe 23 martie 2021, la 93 de ani, după aproape un secol petrecut printre lumini, umbre și culori, a părăsit această lume, lăsând în urmă o istorie a costumului, zeci de volume, nenumărate expoziții, o mulțime de obiecte adunate într-o colecție de o valoare greu de estimat, care, poate, își va găsi în timp un spațiu pentru ca muzeul visat de ea să existe.

22
/03
/24

Cum poate râsul să fie terapeutic? Cum poate cufundarea în natură să ne aline? Cum ne poate ajuta arta mișcării să avem o relație mai bună, mai creativă cu procesul de înaintare în vârstă? În căutarea răspunsurilor la aceste întrebări, Asociația Developing Art lansează proiectul de cercetare artistică All Sorts of Care: o serie de rezidențe artistice dedicate explorării legăturilor complexe dintre corp și minte, în contextul râsului, al îmbătrânirii și al prezenței umane, ca un martor tăcut ce face parte din natură, toate privite prin filtrul ideii de grijă.

21
/03
/24

Cele mai noi filme cu Mads Mikkelsen și Sir Anthony Hopkins în rolurile principale și multipremiatul „All of Us Strangers” (foto) (r. Andrew Haigh) sunt doar câteva dintre titlurile incluse în programul celei de-a 23-a ediții a Festivalului Internațional de Film Transilvania, care va avea loc la Cluj-Napoca între 14 și 24 iunie.

21
/03
/24

Joi, 28 martie, de la ora 19.00, va avea loc la sediul Teatrului Masca (Bd. Uverturii, nr. 14) a șasea întâlnire din seria dezbaterilor performative moderate de Alex Tocilescu. Tema ediției este „Ăștia o să ne plătească nouă pensia?!”