Spectacole magice pentru copii la Teatrul GONG din Sibiu
https://www.ziarulmetropolis.ro/spectacole-magice-pentru-copii-la-teatrul-gong-din-sibiu/

Începutul lunii noiembrie aduce pe scena Teatrului pentru Copii şi Tineret „Gong” din Sibiu două dintre cele mai îndrăgite poveşti ale copilăriei: „Cipollino” după Gianni Rodari şi „Sarea-n bucate” după Petre Ispirescu.

Un articol de Petre Ivan|29 octombrie 2014

Actorii Teatrului „Gong” din Sibiu pregătesc o rețetă cu spectacole în care sarea și ceapa devin pretextul pentru un imaginar fabulos, în care cei mici sunt antrenați să descopere aventurile unor personaje curajoase ce luptă pentru prietenie, dreptate și dragoste.

Cu siguranță că refrenul muzical „Sunt glumețul Cipollino, și-n Italia am crescut… ” va genera multe hohote de râs odată cu lupta Băiețelului – Ceapă împotriva tratamentului nedrept aplicat de cei bogați celor mai săraci.

Băiețelului – Ceapă va învinge aroganța Prințului Lămâie și va înființa o Republică în cea mai nouă comedie de la Teatrul „Gong” din Sibiu, ce va avea loc sâmbătă, 1 noiembrie, de la ora 18:00. Spectacolul se joacă atât cu păpuși, cât și cu actori la vedere și este recomandat copiilor cu vârsta peste 3 ani.

Bucătăria lui Cipollino se mută duminică, 2 noiembrie, ora 11:00, la ospățul Împăratului din spectacolul „Sarea-n bucate” după un basm de Petre Ispirescu, în regia Mihaelei Grigoraș.

În producția teatrului sibian lumea fantastică se întrepătrunde în lumea reală cu ajutorul Menestrelului, într-o aventură minunată ce vorbește despre iubire, adevăr și prietenie. Spectacolul se joacă atât cu păpuși, cât și cu actori la vedere și este recomandat copiilor cu vârsta peste 5 ani.

sâmbătă, 1 noiembrie, ora 18:00

spectacol recomandat copiilor cu vârsta peste 3 ani

CIPOLLINO

după Gianni Rodari

REGIA: Mihaela Grigoraş; SCENOGRAFIA: Sorina Chira (păpuşi), Adriana Motronea, Aurelia Călinescu, Diana Popa, Adrian Vlad (pictură); ILUSTRAŢIE MUZICALĂ:

Teatrul Gong din Sibiu

Teatrul Gong din Sibiu

Florin Grigoraş; DISTRIBUŢIA: Angela Páskuy, Barbara Crişan, Claudia Stühler, Daniela Dragomir, Mihaela Grigoraș, Gabriela Mitrea, Raluca Pavel, Andrei Hansel, Mircea Corcoveanu;

durata: 45min

preț bilete: 7 lei, tarif unic

duminică, 2 noiembrie, ora 11:00

spectacol recomandat copiilor cu vârsta peste 3 ani

SAREA-N BUCATE

după Petre Ispirescu

REGIA: Mihaela Grigoraş; SCENOGRAFIA: Mihaela Grigoraş; MUZICA ORIGINALĂ: Florin Grigoraş; DISTRIBUŢIE: Mihaela Grigoraş, Monica Baldea;

durata: 45min

preț bilete: 7 lei, tarif unic

Foto: Spectacole megice, Teatrul Gong – teatrulgong.ro

10
/06
/17

"Sunt mai iubit în lumea întreagă decât în Franţa. Este adevărat. În Franţa, întotdeauna am deranjat", a spus Alain Delon într-o conferinţă de presă la Cluj-Napoca, unde primeşte Premiul pentru întreaga carieră la Festivalul Internaţional de Film Transilvania (TIFF).

10
/06
/17

Cea de-a XXIV-a ediție a Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu a debutat în forță azi, cu expoziții, ateliere pentru actori și dansatori, seminarii și conferințe. Astfel, Facultatea de Litere şi Arte, Teatrul Gong, Primăria Municipului Sibiu, Hotelul Împăratul Romanilor, Muzeul de Artă Contemporană, Casa de Cultură a Studenților și Librăria Habitus au găzduit lucrări de artă decorativă, pictură și fotografie, iar Dorte Lena Eilers - editor al revistei „Theater der Zeit” - s-a aflat în dialog cu Octavian Saiu.

09
/06
/17

„Mă simt jenată când aud laude”, spune actriţa Tora Vasilescu într-un interviu pentru Ziarul Metropolis, realizat la Cluj-Napoca. Ea va primi Premiul de Excelenţă al Festivalului Internaţional de Film Transilvania (TIFF), la Gala de închidere care va avea loc sâmbătă seară.

09
/06
/17

Teatrul Metropolis prezintă în luna iunie spectacolul „Secretul doctorului Honigberger” după Mircea Eliade, în regia lui Dragoș Galgoțiu, spectacol ce va face parte din seria teatrală „Misterele Bucureștiului”. Premiera spectacolului va avea loc miercuri 14 iunie 2017,de la ora 19:00.

09
/06
/17

Renumitul regizor, scenarist și producător austriac Ulrich Seidlvine la TIFFcu cel mai nou film al său.Safari va fi proiectat în prezența sa sâmbătă, pe 10 iunie, de la ora 20:30, la Cinema Florin Piersic, și va fi urmat de o discuție despre film.

09
/06
/17

Premieră absolută în România: Marilyn Mazur, Branford Marsalis, Kurt Elling și Stanley Jordan cântă în iulie la Bucharest Jazz Festival. Bucharest Jazz Festival revine între 5 și 9 iulie cu o nouă serie de concerte live în Piața George Enescu. Cele mai originale și creative nume ale jazzului internațional și autohton provoacă publicul bucureștean să descopere universalitatea jazzului.

09
/06
/17

De Staat este o trupă olandeză de rock alternativ, ce a debutat în 2009 cu albumul „Wait for Evolution” și, la scurt timp după aceea, a fost prezentă pe toate scenele importante din Olanda și la festivaluri precum Lowlands și Pinkpop, iar la nivel internațional, la festivalurile Sziget și Glastonbury. În 2013 au lansat albumul „I_CON”, care a primit premiul Edison, cel mai prestigios premiu în materie de muzică din Olanda.

09
/06
/17

CINEPUB prezintă la TIFF Proiecția Specială Să mori rănit din dragoste de viață (regia: Mircea Veroiu), oferă Premiul Publicului în cadrul Zilelor Filmului Românesc și sprijină secțiunea Umbre-Scurtmetraje (Shadows Shorts) prin conceptul creativ al campaniei de promovare si producerea video-ului de promovare.

08
/06
/17

“Karamazovii” de Horia Lovinescu și Dan Micu, în regia Nonei Ciobanu, adaptare a romanului “Frații Karamazovi” de F.M. Dostoievski este cea de-a cincea premieră propusă de Teatrul Mic în această stagiune, după poemul teatral rock, ”Deșteptarea Primăverii” de Frank Wedekind, în regia lui Vlad Cristache și pe muzica live a trupei FiRMA; ”Rendez-vous pe Lună” de Alexandr Galin, în regia lui Gelu Colceag; “Familia Fără Zahăr”, în regia lui Radu Apostol, coproducție cu Centrul de Teatru Educațional Replika și ”Singularity”, coproducție cu Teatrul de Artă București, în regia Marianei Cămarășan.

08
/06
/17

Între 20-27 mai, Buzăul a devenit scena Festivalului ”Buzău Iubește Teatrul”, un ”nou festival vechi” împrospătat cu un nume și un concept de organizare nou. Spectacole dintre cele mai noi și apreciate din București, dar și două spectacole din Piatra Neamț și Suceava, o secțiune pentru studenți și alta pentru copii, spectacole de stradă și conferințe. L-am prins pe foarte activul director Adrian Găzdaru în mijlocul festivalului și l-am rugat să-și tragă puțin sufletul și să ne povestească despre FBIT.