Spectacole renumite, din ţară şi din străinătate, la Festivalul Internaţional de Teatru pentru Copii „100, 1.000, 1.000.000 de poveşti”
https://www.ziarulmetropolis.ro/spectacole-renumite-din-tara-si-din-strainatate-la-festivalul-international-de-teatru-pentru-copii-100-1-000-1-000-000-de-povesti/

Teatrul Ion Creangă a încheiat selecţia spectacolelor pentru cea de-a noua ediţie a Festivalului Internaţional de Teatru pentru Copii „100, 1.000, 1.000.000 de poveşti”, eveniment ce va avea loc în perioada 28 septembrie – 5 octombrie. Iniţiat în anul 2005, de către Cornel Todea, Festivalul îşi propune să fie un program complex de educaţie teatrală, […]

Un articol de Laura Iancu|4 august 2013

Teatrul Ion Creangă a încheiat selecţia spectacolelor pentru cea de-a noua ediţie a Festivalului Internaţional de Teatru pentru Copii „100, 1.000, 1.000.000 de poveşti”, eveniment ce va avea loc în perioada 28 septembrie – 5 octombrie.

Iniţiat în anul 2005, de către Cornel Todea, Festivalul îşi propune să fie un program complex de educaţie teatrală, culturalizare şi formare a gustului estetic al celor mai mici spectatori, prin intermediul unui fapt de teatru: spectacole pentru copii, colocvii despre arta spectacolului, dezbateri şi ateliere de teatru.

Ca recunoaştere a valorii sale, festivalul a primit titulatura de Festival ASSITEJ – Asociaţia Internaţională a Teatrelor pentru Copii şi Tineret – cea mai prestigioasă organizaţie mondială de profil.

La evenimentul din această toamnă au fost selectate trupe profesioniste din ţări precum: Marea Britanie, Belgia, Franţa, Italia, Slovenia, Germania, Bulgaria, dar şi din România. O mare parte dintre acestea au fost deja premiate la festivaluri renumite din străinătate.

De altfel, organizatorii anunţă că în acest an îşi vor lărgi spaţiul de joc, incluzând în program şi reprezentaţii ce vor fi susţinute la Palatul Copiilor, Teatrul Odeon, Teatrul Excelsior, Teatrul Mic, Teatrul Naţional de Operetă „Ion Dacian”, notează Mediafax.

Programul va fi anunţat la începutul lunii septembrie de către organizatori, moment în care vor fi puse în vânzare biletele şi abonamentele. Informaţii despre festival pot fi găsite pe www.fitc.ro, respectiv www.teatrulioncreanga.ro.

09
/02
/24

Pe 11 și 20 februarie, de la ora 19:00, la Sala Mare a Teatrului Național Iași, va avea loc premiera pe țară O tragedie veninoasă după Women beware women de Thomas Middleton, regia, traducerea și adaptarea scenică aparținându-i lui Silviu Purcărete. Scenografia spectacolului este creată de Dragoș Buhagiar, noul proiect marcând împlinirea a 14 ani de excepțională colaborare cu regizorul Silviu Purcărete, începută la Teatrul Național Iași, cu spectacolul Uriașii munților de Luigi Pirandello.

09
/02
/24

Studenții bucureșteni sunt invitați să participe la un program de mentorat și internship dedicat spațiilor culturale din București. Pe lângă experiența practică, participanții vor putea accesa sponsorizări în valoare de 27.000 lei și vor avea posibilitatea unor stagii de practică în cele mai active agenții de comunicare din România

09
/02
/24

mind-moving, programul de terapie prin artă inițiat și organizat de Indie Box, în parteneriat cu NOPA - Societatea Norvegiană a Compozitorilor și Textierilor, Asociația Entuziart și Profeti ART SRL, ajunge la finalul perioadei de implementare și își încheie călătoria cu un eveniment special, dedicat publicului larg, cu intrare liberă, pe 21 februarie, de la 18:30, la Arcub - Hanul Gabroveni (str. Lipscani, nr. 84 - 90).

08
/02
/24

Seria SWORDS - Spoken Word Sessions continuă cu un nou episod ce îi are ca invitați pe Cosmina Moroșan & Anticorp Solar, Cristina Bordeanu, Cătălina Matei și Lucian Brad, într-un eveniment moderat de Cosmin Perța – duminică, 11 februarie, de la ora 19:30, la Control Club. Performance-urile vor fi completate de un set audio-vizual de Iulian Morar.  

07
/02
/24

Band-ul internațional TIME IN OUR HANDS TRIO va prezenta sâmbătă, în premieră în România, noul său program cu compozițiile celor trei membri, într-un concert marcat de improvizație conceptuală, de la jazz la baroc european și, interesant, muzică tradițională românească.