Spectacolul ,,Aida” va fi jucat, în dublă premieră, la Opera Națională Română Iași
https://www.ziarulmetropolis.ro/spectacolul-aida-va-fi-jucat-in-dubla-premiera-la-opera-nationala-romana-iasi/

Opera Naţională Română Iaşi vă invită la premierele spectacolului ,,Aida’’ de Giuseppe Verdi, după cum urmează: joi, 25 aprilie, şi duminică, 28 aprilie, de la ora 18:30, în Sala Mare a Teatrului Naţional Iaşi.

Un articol de Andrada Văsii|22 aprilie 2013

Opera Națională Română Iași vă invită la premierele spectacolului ,,Aida’’ de Giuseppe Verdi. Acestea vor avea loc joi, 25 aprilie, și duminică, 28 aprilie, de la ora 18:30, în Sala Mare a Teatrului Național Iași.

Ambele reprezentații sunt considerate premiere, întrucât pe scena vor evolua distribuții diferite.

După o absență de 9ani, capodoperă a repertoriului liric mondial, opera ,,Aida‘’ revine pe scena O.N.R.I. în an aniversar Verdi, sub bagheta dirijorului David Crescenzi, regia aparținându-i maestrului András  Kürthy (Ungaria). Coregrafia spectacolului este realizată de Adrian Mureșan (Opera Maghiară Cluj-Napoca).

De asemenea, invitată în această perioadă la O.N.R.I. este renumita soprană Marina Krilovici, care se ocupă de instruirea vocală a soliștilor distribuiți în spectacolul Aida, de Giuseppe Verdi. Acestora li se vor alătura și alți artiști lirici ai colectivului.

Conferință de presă

Astăzi, de la ora 11:00, sunteți invitați în sala Radu Botez (intrarea din spatele Teatrului Național, etajul al II-lea) la Conferința de presă susținută de managerul Operei, Beatrice Rancea, alături de invitații implicați în desfășurarea spectacolelor. De asemenea, la conferință va fi prezentă și Marina Krilovici.

Distribuția

25.04.2012

Aida-  Carmen Gruban (Opera Națională Română Cluj – Napoca)

Radames – Daniel Magdal (Germania)

Amneris –Eelna Roșca

28.04.2013

Aida – Simona Titieanu (debut)

Radames –Cosmin Marcovici (debut)

Amneris – Laura Scripcaru (debut)

 Info:

Dirijor cor: Manuel Giugula.

Dirijor cor copii ,,Juniorii Operei’’: Raluca Zaharia

Biletele pentru cele două premiere s-au epuizat.

O altă reprezentație va avea loc joi, 9 mai 2013. Prețul unui bilet pentru acest spectacol este de 20 lei (balcon), 30 lei (stal), 50 lei (lojă).

De asemenea, s-au pus în vânzare biletele pentru spectacolele din luna mai.

Detalii pe www.operaiasi.ro și la Agenția Operei.

Tel. 0332.888.448

e-mail [email protected].

Foto credit: Opera Națională din Iași

 

02
/07
/20

OAMENII MUZICII Pe 17 iunie 1882 se năștea în Rusia cel care avea să devină marele compozitor modernist și neoclasic al secolului XX, Igor Stravinski (1882-1971). În 89 de ani de viață a fost martorul a două Războaie Mondiale dar și al unor revoluții sociale, culturale și muzicale fără precedent, el însuși devenind unul dintre uriașii muzicii secolului trecut.

28
/06
/20

Vești bune pentru industria muzicală și nu numai: cea de-a cincea ediție a Mastering The Music Business, primul și cel mai mare eveniment organizat în România pe teme de industrie muzicală, va avea loc în perioada 29 - 31 iulie într-un nou format.

24
/06
/20

Săptămânal, miercurea, începând din 1 iulie, seria de concerte open air cu artiști locali din zona alternative – Backyard Acoustic Season – se reinstalează pe terasa de la Expirat, la inițiativa Overground Music, într-un format reconsiderat și adaptat situației și locului, renunțând la tiparele unui concert clasic, pentru un public restrâns de aproximativ 100 de persoane per reprezentație.

24
/06
/20

După trei luni în care Qreator – Home Together Edition a fost platforma de exprimare online pentru cei mai importanți artiști din România, seria de evenimente ajunge la final. Ultima reprezentație va fi una memorabilă, un recital cu Angela Gheorghiu. Joi, 25 iunie, de la ora 18:30, marea soprană va susține un recital live transmis online pe pagina de Facebook a Qreator.

23
/06
/20

Proiectul Poveştile instrumentelor a fost conceput într-un fel şi se naşte în alt fel, în Noaptea de Sânziene a anului 2020, în vremuri în care a vrea să faci artă, oriunde în lume, a devenit neînchipuit de dificil, în vremuri în care artiştii cu şi modul lor de expresie sunt reduşi, aproape, la tăcere, în vremuri în care artiştii par, celor mulţi, neesenţiali.

22
/06
/20

Pe 21 iunie 1982, Parisul cânta și dansa pentru prima oară marcând Sărbătoarea Muzicii în ziua solstițiului de vară. Inițiativă a ministrului culturii francez de la acea dată – Jack Lang – și a compozitorului și muzicologului Maurice Fleuret, Fête de la Musique a devenit treptat o sărbătoare internațională a muzicii, marcată în peste 120 de țări din lume în fiecare an, pe 21 iunie, prin evenimente dedicate muzicii, derulate cel mai adesea în aer liber.