Spectacolul ,,Aida” va fi jucat, în dublă premieră, la Opera Națională Română Iași
https://www.ziarulmetropolis.ro/spectacolul-aida-va-fi-jucat-in-dubla-premiera-la-opera-nationala-romana-iasi/

Opera Naţională Română Iaşi vă invită la premierele spectacolului ,,Aida’’ de Giuseppe Verdi, după cum urmează: joi, 25 aprilie, şi duminică, 28 aprilie, de la ora 18:30, în Sala Mare a Teatrului Naţional Iaşi.

Un articol de Andrada Văsii|22 aprilie 2013

Opera Națională Română Iași vă invită la premierele spectacolului ,,Aida’’ de Giuseppe Verdi. Acestea vor avea loc joi, 25 aprilie, și duminică, 28 aprilie, de la ora 18:30, în Sala Mare a Teatrului Național Iași.

Ambele reprezentații sunt considerate premiere, întrucât pe scena vor evolua distribuții diferite.

După o absență de 9ani, capodoperă a repertoriului liric mondial, opera ,,Aida‘’ revine pe scena O.N.R.I. în an aniversar Verdi, sub bagheta dirijorului David Crescenzi, regia aparținându-i maestrului András  Kürthy (Ungaria). Coregrafia spectacolului este realizată de Adrian Mureșan (Opera Maghiară Cluj-Napoca).

De asemenea, invitată în această perioadă la O.N.R.I. este renumita soprană Marina Krilovici, care se ocupă de instruirea vocală a soliștilor distribuiți în spectacolul Aida, de Giuseppe Verdi. Acestora li se vor alătura și alți artiști lirici ai colectivului.

Conferință de presă

Astăzi, de la ora 11:00, sunteți invitați în sala Radu Botez (intrarea din spatele Teatrului Național, etajul al II-lea) la Conferința de presă susținută de managerul Operei, Beatrice Rancea, alături de invitații implicați în desfășurarea spectacolelor. De asemenea, la conferință va fi prezentă și Marina Krilovici.

Distribuția

25.04.2012

Aida-  Carmen Gruban (Opera Națională Română Cluj – Napoca)

Radames – Daniel Magdal (Germania)

Amneris –Eelna Roșca

28.04.2013

Aida – Simona Titieanu (debut)

Radames –Cosmin Marcovici (debut)

Amneris – Laura Scripcaru (debut)

 Info:

Dirijor cor: Manuel Giugula.

Dirijor cor copii ,,Juniorii Operei’’: Raluca Zaharia

Biletele pentru cele două premiere s-au epuizat.

O altă reprezentație va avea loc joi, 9 mai 2013. Prețul unui bilet pentru acest spectacol este de 20 lei (balcon), 30 lei (stal), 50 lei (lojă).

De asemenea, s-au pus în vânzare biletele pentru spectacolele din luna mai.

Detalii pe www.operaiasi.ro și la Agenția Operei.

Tel. 0332.888.448

e-mail [email protected].

Foto credit: Opera Națională din Iași

 

13
/09
/18

Sâmbătă, 15 septembrie 2018, de la ora 18.30, în Sala Operei, melomanii sunt invitați la deschiderea oficială a stagiunii 2018 – 2019 a Operei Brașov, care se va desfășura, în mod tradițional, cu capodopera verdiană „Traviata”. Această stagiune stă sub semnul festiv al Centenarului Marii Uniri, dar și al aniversării a 65 de ani de la înființarea instituției care și-a adus o contribuție importantă în dezvoltarea vieții cultural-artistice românești.

12
/09
/18

Estonianul Marcel Johannes Kits a câștigat Concursul Enescu 2018, Secțiunea Violoncel, după o Finală în care a interpretat Concertul pentru violoncel și orchestră în mi bemol major Op.107 de Dmitri Șostakovici. Finala de Violoncel a Concursul Enescu a avut loc marți, 11 septembrie, la Ateneul Român. Pe locul al doilea s-a situat Yibai Chen (China), iar pe locul al treilea și al patrulea s-au situate Stanislas Kim (Franța), respectiv Shizuka Mitsui (Japonia).  

11
/09
/18

 A treia ediție DokStation Music Documentary Film Festival începe joi, 13 septembrie, în mai multe locuri din București. Filme cu și despre George Michael, Whitney Houston, Joy Division, The Clash, The Fall, Radiohead și mulți alți artiși de renume vor fi proiectate în cele 4 zile de festival (13-16 septembrie) la Control Club, Spațiul M60, Apollo 111, precum și în aer liber, în parcarea Plaza România.

11
/09
/18

Câte doi tineri din Coreea de Sud, Germania, Italia, Japonia și China și câte unul din România, Marea Britanie, Noua Zeelandă, Ucraina, Croația, Turcia și Republica Moldova s-au calificat în Etapa a II-a a Secțiunii de Vioară a Concursului Internațional „George Enescu” 2018, ale cărei rezultate au fost anunțate luni seară.

07
/09
/18

Turneul Vioara lui George Enescu revine în această toamnă pe scenele din România, în perioada 12 septembrie – 8 octombrie 2018. Gabriel Croitoru, violonistul care are privilegiul de a cânta pe vioara Guarneri del Gesu supranumită „Catedrala”, pe care a cântat George Enescu (instrument pus la dispoziție și aflându-se în patrimoniul Muzeului Naţional „George Enescu”) şi pianistul Horia Mihail vor cânta în anul Centenarului la Alba Iulia, Deva, Tecuci, Bistriţa, Timişoara, Slatina, Caracal și în mai multe recitaluri la București.

05
/09
/18

Începând de astăzi, aplicația pentru mobil JuratEnescu este la îndemâna celor care doresc să își testeze abilitatea de a aprecia o interpretare artistică. Prin intermediul aplicației fie din sală, fie urmărind online, iubitorii de muzică au ocazia să noteze participanții la Concursul Internațional George Enescu și pot vedea în ce măsură opțiunile lor se potrivesc cu cele ale juriului.

03
/09
/18

U2 a fost nevoită să îşi întrerupă, şi apoi să anuleze, concertul susţinut sâmbătă, la Berlin, în faţa a zeci de mii de spectatori, după ce solistul trupei irlandeze, Bono, şi-a pierdut vocea în timpul show-ului.

01
/09
/18

Între 1 și 23 septembrie, 270 dintre cei mai talentați tineri muzicieni ai lumii, din 39 de țări, urcă pe scena Ateneului Român din București ca să câștige trofeul Concursului Internațional „George Enescu” 2018 și să se lanseze în lumea muzicii clasice internaționale.

22
/08
/18

Joi, 23 august, și vineri, 24 august, tinerii muzicieni, beneficiari ai bursei SoNoRo-Intereferențe, vor susține două concerte în Germania, la Grassau și la Traunstein, la finalul unei săptămânii de pregătire, în care vor lucra alături de muzicieni și profesori de la renumite școli de muzică din Europa.

21
/08
/18

Dirijorul Cristian Lupeș reface celebrul turneu enescian, într-un remarcabil concept de promovare a muzicii contemporane românești.

20
/08
/18

În acest weekend, la Făget, în Timiș, a avut loc prima manifestare artistică din cadrul proiectului Cămine în Mișcare / Moving Fireplaces, evenimentul făcând parte dintr-o suită de astfel de activități pregătite de Asociația Timișoara Capitală Culturală Europeană și Asociația Prin Banat.

20
/08
/18

Chiar în ziua în care s-au împlinit 137 de ani de la nașterea compozitorului român, 19 august, iar pregătirile sunt în toi pentru începerea ediției 2018 a Concursului Internațional „George Enescu“, se împlinesc, în mod simbolic, și 105 ani de când George Enescu însuși lansa prima inițiativă de susținere și dezvoltare a muzicii clasice românești, înființând Premiul Național de Compoziție George Enescu.