Spectacolul „În Parc”, de Radu Iacoban, va închide Festivalul Tânăr de la Sibiu 2018
https://www.ziarulmetropolis.ro/spectacolul-in-parc-de-radu-iacoban-va-inchide-festivalul-tanar-de-la-sibiu-2018/

Spectacolul „În Parc”, de Radu Iacoban, va închide cea de-a patra ediţie a Festivalului Tânăr de la Sibiu, pe 11 noiembrie 2018, de la ora 19.00, la Teatrul Gong.

Un articol de Liliana Matei|23 octombrie 2018

În Parc” (foto sus), montare a Godot Café-Teatru, este o călătorie imaginată de un autor obsedat de anumite stereotipuri din istoria României. Trei scene diferite aduc laolaltă trei personaje istorice faimoase ale țării noastre, iar ultima vorbește despre dragostea noastră pentru gadget-uri și lipsa de comunicare. Acest spectacol este o comedie cu elemente grotești, absurde și antidramatice.

Din distribuția spectacolului recomandat celor cu vârsta de peste 14 ani fac parte Ana Ularu, Rodica Lazăr și Radu Iacoban. Reprezentația de la Sibiu este susținută de Conceptual Lab.

Alte patru spectacole românești fac parte din programul Festivalului Tânăr de la Sibiu: „Regele moare” (Teatrul de Animație Țăndărică), de Eugène Ionesco, adaptare și regie de Eliza Păuna, „Totul e foarte normal” (Centrul de Teatru Educațional Replika), de Alexa Băcanu, „EAT ME” (Create.Act.Enjoy), de Alexandra Felseghi, și „Identic natural” (Asociația Art No More), de Elena Vlădăreanu și Robert Bălan.

Spectacolul „Regele moare”, prezentat pe 6 noiembrie, de la ora 14.00, îi are în distribuție pe Ioan Brancu, Liliana Gavrilescu, Cristina Țane, Mona Toncu, George Simian și Ștefan Craiu.

Este o poveste umană și caldă despre viață, putere, moarte, probabil una dintre cele mai puțin absurde piese ale lui Eugène Ionesco. Ea vorbește despre atitudinea omului în fața morții. Negare, revoltă și resemnare sunt cele trei stări pe care eroul, Bèrenger, le experimentează treptat. Regizoarea Eliza Păun a adaptat textul sub forma unui spectacol de marionete.

„Totul e foarte normal”

Totul e foarte normal”, cu Silvana Negruțiu și Viorel Cojanu, vorbește despre schimbările fizice, emoționale și intelectuale care se petrec la începutul adolescenței. Spectacolul e dedicat adolescenților, dar și părinților, și încearcă, prin participarea lor activă, să stimuleze comunicarea dintre generații. Spectacolul, care funcționează doar dacă adolescentul vine însoțit de un părinte, va fi prezentat pe 6 noiembrie, de la ora 18.00.

Identic natural”, cu Alex Fifea și Lala Mișosniky în distribuție, va fi prezentat pe 9 noiembrie, de la orele 12.00 și 19.00. Spectacolul, dedicat tinerilor cu vârste de peste 12 ani, își propune să pună întrebări, nu să ofere soluții, să dea startul unei dezbateri despre alimentație, un dialog întemeiat mai mult pe argumente, date concrete și reale, păreri și nevoi ale oamenilor și mai puțin pe zvonuri și publicitate înșelătoare.

„Identic natural” (Foto: Ana Catrina)

Irina-Maria Barbir, Diana Buluga, Emanuel Cifor și Sergiu Diță joacă în „EAT ME”, pe 10 noiembrie, de la ora 20.00. Proiectul, dedicat adolescenților, vorbește despre plăcerea vinovată a chipsurilor ascunse în spatele canapelei. Este un spectacol despre viețile noastre bogate în beta caroten, acizi grași, acidul perfluorooctanoic, calciu și magneziu, despre importanța unui abdomen „cu pătrățele” în raport cu fericirea și acceptarea personală.

Cea de-a patra ediție a Festivalului Tânăr de la Sibiu va avea loc în perioada 2 – 11 noiembrie, la Teatrul Gong.

„EAT ME” (Foto: Bogdan Botaș)

Biletele pentru ediția din acest an a Festivalului Tânăr de la Sibiu pot fi achiziționate atât de la Agenția de Bilete a Teatrului Gong (miercuri – vineri, de la ora 11:00 la 18:00, sâmbăta, între orele 10:00 și 18:00, și duminica, de la ora 10:00 la 14:00), cât și online, de pe platformele entertix.ro și myticket.ro

Prețul unui bilet variază între 9 și 14 lei, în funcție de spectacol și de locul ocupat în sală. Pentru biletele achiziționate online NU este perceput comision!

Festivalul Tânăr de la Sibiu este finanțat de Primăria Municipiului Sibiu și susținut de UNITER prin Fondul Timbrului Teatral.

Mai multe detalii, pe site-ul festivalului și pe Facebook.

Bilete disponibile aici.

04
/01
/24

Anul 2024 se anunţă unul bogat în filme româneşti de autor, fie ele de ficţiune, documentare sau hibride. V-am pregătit, în exclusivitate, o listă cu cele mai aşteptate titluri, care cuprinde noi filme de regizori consacraţi precum Andrei Ujică, Radu Jude, Cristi Puiu, Stere Gulea, Eugen Jebeleanu, Adrian Sitaru, Tudor Giurgiu sau Emanuel Pârvu, precum şi câteva debuturi foarte promiţătoare.

29
/12
/23

Se anunţă o lună ianuarie bogată în filme pentru care merită să te deplasezi la cinema, inclusiv la multiplexuri. Distribuitorii - mari sau mici - scot o parte din artileria grea chiar de la începutul anului. Ţi-am făcut o listă cu opt titluri de neratat.

28
/12
/23

Cea de-a cincea ediție a festivalului Classix va avea loc la Iași în perioada 18 - 25 februarie 2024. Primele bilete și abonamente au fost puse în vânzare online. Conceptul dedicat „descoperirii dorinței” va domina Classix Festival 2024 în 8 capitole distincte, asociate fiecărui concert și spațiu.

22
/12
/23

Oana Predescu, actrița Teatrului Excelsior din București, vorbește despre joacă, muzică și uitare, despre fascinație și anxietate, într-un interviu sub formă de alfabet.

22
/12
/23

„Mamma Mia!”, un spectacol de divertisment de calitate marca Musicals.ro, care rivalizează cu marile producții din Occident, o va readuc pe scena Sălii Palatului pe Loredana în rolul principal, Donna Sheridan, alături de alți artiști consacrați, care urmează să fie anunțați în curând.

22
/12
/23

Longevitatea este una dintre temele cele mai abordate în lumea de azi. Tipuri variate de diete, suplimente alimentare, ingrediente străvechi redescoperite acum și tehnici de meditație promit creșterea duratei de viață sau, mai mult, recuperarea sănătății și un organism întinerit. Cum le alegem pe cele mai bune dintre nenumăratele sfaturi?

21
/12
/23

Joi, 21 decembrie, de la ora 19:00, va avea loc la sediul Teatrului Masca (Bd. Uverturii, nr. 14) a treia întâlnire din seria dezbaterilor performative moderate de Alex Tocilescu. Tema ediției este ,,Suntem cel mai mișto popor nașpa”.

21
/12
/23

Un nou volum de excepție a apărut recent în seria Anansi. Mentor a Editurii Pandora M: „Puterea artei” de Simon Schama, profesor de istorie și istoria artei la Columbia University și autorul a numeroase cărți de succes, autor de eseuri pentru The New Yorker și realizatorul și prezentatorul a zeci de documentare pentru BBC, PBS […]

20
/12
/23

Topul personal al celor mai bune filme exclusiv din 2023 e dominat de francezi şi americani, la care se adaugă un român şi un finlandez. O listă capricioasă şi aparent eterogenă.