Spectacolul Parcul, la Teatrul Masca – 128 de locuri… gratuite
https://www.ziarulmetropolis.ro/spectacolul-parcul-la-teatrul-masca-128-de-locuri-gratuite/

Teatrul Masca oferă sâmbătă, de la ora 19.00, 128 de locuri gratuite la ultima reprezentaţie din acest an a spectacolului „Parcul”, care povesteşte istoria Cişmigiului, la 160 de ani de la înfiinţare, acesta fiind cel mai vechi parc din Bucureşti.

Un articol de Petre Ivan|27 noiembrie 2014

Teatrul Masca / Fiecare mare oraş are un loc anume care îi dă personalitate. Un asemenea loc este Grădina Cişmigiu, inaugurată în 1854, se arată pe site-ul instituţiei teatrale.

Pentru a marca 160 de ani de la inaugurare, actorii Teatrului Masca au realizat proiectul „Un parc, un oraş, un spirit”.

Acest proiect urma să ofere bucureştenilor manifestari culturale în Cişmigiu, propunând cetăţenilor să fie prezenţi la o aniversare a oraşului în care trăiesc. Din păcate, proiectul nu s-a putut materializa, anul electoral fiind mult mai important, iar Cişmigiul a rămas să îşi amâne sărbătoarea peste alţi mulţi ani, se mai arată pe site-ul Teatrului Masca.

„Noi, cei de la Masca, am decis că acest spaţiu emblematic pentru istoria Bucureştilor merită măcar un semn/ un gest la acest sfârşit de an”, spun reprezentanţii instituţiei teatrale, făcând referire la spectacolul „Parcul”, la care pasionaţii de teatru pot participa gratuit.

Accesul în sala de spectacole se va face pe bază de invitaţii, care se găsesc, în limita locurilor disponibile, la casa de bilete a Teatrului Masca. Cei care şi-au achiziţionat deja bilete îşi vor primi banii înapoi şi vor obţine în schimb o invitaţie de două locuri.

Foto: Spectacolul Parcul,  Teatrul Masca – corinaanghel.ro

07
/10
/23

Romanul „Numele celălalt. Septologie I-II” de Jon Fosse, laureatul Premiului Nobel pentru Literatură din acest an, antologia de proză scurtă „Kiwi, 2023. Trecuturi”, coordonată de Marius Chivu, și cartea pentru copii ,,Mai isteț decât regele” de George Shannon sunt propunerile noastre de lectură pentru mijlocul toamnei.

06
/10
/23

Peste 1.000.000 de participanți, locuitori ai Capitalei și turiști au participat la a treia ediție a proiectului outdoor „Străzi deschise – București, Promenadă urbană”, organizat de Primăria Capitalei, prin Direcția Cultură, Învățământ, Turism, alături de ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului București și PROEDUS – Centrul de Proiecte Educaționale și Sportive al Municipiului București.

04
/10
/23

Bizară şi explozivă apariţie e acest “Nu aştepta prea mult de la sfârşitul lumii” (2023), cel mai nou film al lui Radu Jude. El adună într-o structură inedită, inconfortabilă şi surprinzătoare la fiecare pas, cam toate preocupările formale de până acum ale regizorului, care le pune de această dată în slujba unei critici virulente a capitalismului deopotrivă românesc şi european.