Spectacolul Parcul, la Teatrul Masca – 128 de locuri… gratuite
https://www.ziarulmetropolis.ro/spectacolul-parcul-la-teatrul-masca-128-de-locuri-gratuite/

Teatrul Masca oferă sâmbătă, de la ora 19.00, 128 de locuri gratuite la ultima reprezentaţie din acest an a spectacolului „Parcul”, care povesteşte istoria Cişmigiului, la 160 de ani de la înfiinţare, acesta fiind cel mai vechi parc din Bucureşti.

Un articol de Petre Ivan|27 noiembrie 2014

Teatrul Masca / Fiecare mare oraş are un loc anume care îi dă personalitate. Un asemenea loc este Grădina Cişmigiu, inaugurată în 1854, se arată pe site-ul instituţiei teatrale.

Pentru a marca 160 de ani de la inaugurare, actorii Teatrului Masca au realizat proiectul „Un parc, un oraş, un spirit”.

Acest proiect urma să ofere bucureştenilor manifestari culturale în Cişmigiu, propunând cetăţenilor să fie prezenţi la o aniversare a oraşului în care trăiesc. Din păcate, proiectul nu s-a putut materializa, anul electoral fiind mult mai important, iar Cişmigiul a rămas să îşi amâne sărbătoarea peste alţi mulţi ani, se mai arată pe site-ul Teatrului Masca.

„Noi, cei de la Masca, am decis că acest spaţiu emblematic pentru istoria Bucureştilor merită măcar un semn/ un gest la acest sfârşit de an”, spun reprezentanţii instituţiei teatrale, făcând referire la spectacolul „Parcul”, la care pasionaţii de teatru pot participa gratuit.

Accesul în sala de spectacole se va face pe bază de invitaţii, care se găsesc, în limita locurilor disponibile, la casa de bilete a Teatrului Masca. Cei care şi-au achiziţionat deja bilete îşi vor primi banii înapoi şi vor obţine în schimb o invitaţie de două locuri.

Foto: Spectacolul Parcul,  Teatrul Masca – corinaanghel.ro

29
/09
/23

Acum un secol, preoţi scandalizaţi de un film - "Păcat" (1924) de Jean Mihail - cereau interzicerea acestuia. O sută de ani mai târziu, un nou apel al unor clerici ortodocşi pentru oprirea de la difuzare a unui film, documentarul "Arsenie. Viaţa de apoi" (2023) de Alexandru Solomon. Amuzantă şi revelatoare paralelă.

29
/09
/23

Atelierele de autocunoaștere prin scris Casa din mine vin în întâmpinarea adolescenților bucureșteni, membri ai trupei de teatru Brainstorming, elevi ai Colegiului Național Bilingv „George Coșbuc”, Colegiul Național „Sfântul Sava”, Colegiul Național „Mihai Viteazul”, Colegiul Național „Gheorghe Lazăr”, Liceul Teoretic Internațional de Informatică (ICHB) și Liceul Teoretic „Alexandru Vlahuță” din București.

27
/09
/23

Duminică s-a încheiat la București a 26-a ediție a Festivalului Internațional George Enescu printr-un concert susținut de Orchestra Regală Concertgebouw dirijată de Klaus Mäkelä cu o lucrare enesciană în interpretarea uneia dintre cele mai importante orchestre din lume: Uvertura de concert pe teme populare românești