Spectacolul Teatrului „Tomcsa Sándor” din Odorheiu Secuiesc, în FNT 2019
https://www.ziarulmetropolis.ro/spectacolul-teatrului-tomcsa-sandor-din-odorheiu-secuiesc-in-fnt-2019/

După spectacolul Migraaaanţi sau Prea suntem mulţi în aceeaşi barcă de Matei Vişniec, regizat de Zakariás Zalán, din stagiunea 2018-2019 a fost selecţionată o nouă producţie a Teatrului „Tomcsa Sándor” în programul Festivalului Naţional de Teatru (FNT). La cea de-a 29-a ediţie FNT trupa va participa cu spectacolul bazat pe drama scrisă de Thornton Wilder: Oraşul nostru, regizat de Vladimir Anton. Spectacolul se va juca în data de 24. octombrie 2019., la Teatrul Bulandra, în sala Liviu Ciulei, de la ora 18:00.

Un articol de Petre Ivan|29 septembrie 2019

Spectacolul se bazează pe drama în trei acte a lui Thornton Wilder, pentru care autorul a primit premiul Pulitzer în 1938. Versiunea scenică prezentată pe 7. martie 2019. pe scena Teatrului „Tomcsa Sándor” a fost regizată de Vladimir Anton, cu colaborarea dramaturgică a lui Dálnoky Réka. După cum a precizat regizorul, procesul de creație avea ca obiectiv principal ca cu echipa de actori și tehnicieni să reușească să surprindă și să dezvolte, împreună, fluxul subteran al vieții, cu amestecul ei imprevizibil de situații comice, dramatice, lirice, patetice, absurde.  Un spectacol cu caracter pregnant cinematografic, în care situațiile scenice și relațiile dintre personaje se nasc din detalii realiste foarte simple, care funcționează pe principiile montajului paralel. Semnificația și bogăția poetică a detaliilor rezultă din orchestrația efectelor de ansamblu, atât la nivelul interpretării actoricești, cât și a atmosferei generale create prin lumini, sunete, muzică (live și înregistrată) și proiecții.

Marina Constantinescu, directoarea festivalului, a selecționat din spectacolele produse pe parcursul stagiunii 2018-2019 de trupele din România. După cum a prezicat directoarea, spectacolul regizat de Vladimir Anton este unul bine alcătuit și bine structurat, în care spectatorii vor avea posibilitatea de a vedea actori foarte puțin cunoscuți în București, actori minunați, care sunt voci puternice în lumea teatrului.

Cea de-a 29-a ediție a Festivalului Național de Teatru se va desfășura în perioada 18-27. octombrie 2019., în București. Motto-ul acestei ediții este: TEATRUL, CLIPA MAGICĂ A ISTORIEI

Biletele se pot cumpăra de pe www.mystage.ro: https://www.mystage.ro/spectacole/orasul-nostru-1936 

Mai multe informații despre spectacol puteți găsi pe următorul link: https://szinhaz.ro/ro/eloadas/orasul-nostru/

Selecția oficială completă se poate accesa pe pagina FNT: https://fnt.ro/2019/selectia-oficiala-a-spectacolelor-din-festivalul-national-de-teatru-2019/

29
/03
/24

Romanian Design Week, un festival multidisciplinar dedicat industriilor creative ce promovează designul, arhitectura, creativitatea și inovația, lansează în colaborare cu UniCredit Bank un concurs destinat tinerilor ilustratori și designeri grafici din România, cu vârste cuprinse între 18 și 25 de ani. Scopul competiției este crearea colecției oficiale de obiecte de merchandising pentru festival, având ca temă "Unlock the City".

29
/03
/24

Una din trei femei se confruntă cu pierderea sarcinii de-a lungul vieții. Una din șase femei se confruntă cu infertilitatea. Una din două femei trece prin depresie și/sau anxietate, în urma pierderii unei sarcini, sau în contextul problemelor de infertilitate. În pofida frecvenței lor, aceste experiențe sunt totuși unele dintre cele mai stigmatizante și izolante din societate.

28
/03
/24

O nouă lună într-un șir aparent nesfârșit plasat sub semnul „vremurilor interesante” este o nouă invitație la oglindire prin artă. De la criza de mediu la traume transmise de-a lungul generațiilor, de la apăsarea cu care ne zdrobesc rolurile de gen în societate, la dificultățile în comunicare, spectacolele Vanner Collective vorbesc despre probleme cu care ne confruntăm zi de zi, conștienți sau nu, abordate cu empatie și cu inteligență, cu un amestec dezarmant de onestitate și teatralitate.

26
/03
/24

Cum se poate găsi un echilibru între stăpânirea strategiilor de comunicare, acumularea cunoștințelor de SEO și duelul cu algoritmii opaci ai tuturor platformelor de social media, de la Instagram la Facebook, de la Tik-Tok la Reddit, toate acestea fiind necesare pentru a ajunge la public, și activitatea propriu-zisă de a crea un concept sau un produs?

22
/03
/24

În contextul celebrării a 20 de ani de existență, Centrul Național al Dansului București (CNDB) extinde Ziua Internațională a Dansului pe durata întregii luni aprilie. Astfel, spectatorii vor avea ocazia să vizioneze spectacole de dans internaționale prezentate în premieră în România, producții coregrafice naționale, dar și să participe la discuții cu artiștii.

22
/03
/24

Pe 23 martie 2021, la 93 de ani, după aproape un secol petrecut printre lumini, umbre și culori, a părăsit această lume, lăsând în urmă o istorie a costumului, zeci de volume, nenumărate expoziții, o mulțime de obiecte adunate într-o colecție de o valoare greu de estimat, care, poate, își va găsi în timp un spațiu pentru ca muzeul visat de ea să existe.