Stagiune estivală la UNTEATRU
https://www.ziarulmetropolis.ro/stagiune-estivala-la-unteatru/

Teatrul UNTEATRU continuă stagiunea estivală şi îi aşteaptă pe iubitorii de spectacole întreaga vara, la reprezentaţiile sale de la orele 20.00.

Un articol de Petre Ivan|7 iulie 2015

PROGRAM Stagiune estivală UNTEATRU, 08 – 16 IULIE

Miercuri, 08 iulie, ora 20.00

POEZIA VISULUI

Versuri de Emil Botta

Un spectacol de Miriam Răducanu

scenografia: Vladimir Turturica

cu: Lari Giorgescu

Poezia, cand e bogata in semnificatii si culori autentice, da substanta nu numai lecturii sau recitalului. Ea poate da continut unui spectacol teatral cu tot ceea ce inseamna acest gen artistic. Creatia celui ce a fost un mare actor si exceptional poet, Emil Botta, ne-a inspirat in incercarea de a-i valorifica multitudinea de idei si metafore intr-un format teatral. Am ales din Emil Botta cateva poezii subsumate ideii de vis creator de imagini si intamplari incarcate de sensuri si sugestii. Rezultatul: spectacolul de fata. – Miriam Răducanu

POEZIA VISULUI. Versuri de Emil Botta.. Un spectacol de Miriam Răducanu

POEZIA VISULUI. Versuri de Emil Botta.. Un spectacol de Miriam Răducanu

Festivalul International de Teatru Sibiu 2014

Gala Star Bacau 2014

Joi, 09 iulie, ora 20.00

TREI FEMEI INALTE  după Edward Albee

(Producție ArCuB și UnTeatru)

cu: Cristina Casian, Florina Gleznea și Nicoleta Lefter

Muzica: Nicu Alifantis și Sofia Vicoveanca

regia: Andrei și Andreea Grosu

Un text contemporan care vorbește despre conflictul dintre generații. Întâlnim trei tipologii de personaje care aparent nu au nimic în comun în afară de spațiul în care se întâlnesc. Relațiile se consolidează, principiile umane se dezmorțesc pentru ca până la final cele trei personaje să se contopească într-unul. Spectacolul poate fi o radiografie a ființei umane surprinsă în trei etape de evoluție.

Marele premiu – IASI Fringe Festival 2013

Premiul pentru cea mai buna actrita – Maratonul Teatrului Independent 2012

Nominalizare cea mai buna actrita – Festivalul Undercloud 2012

Miercuri, 15 iulie, ora 20.00

TRADARE de Harold Pinter

Spectacol selectionat in Festivalul National de teatru 2015

Spectacol realizat in parteneriat cu Primaria Sectorului 3 si Centrul Cultural „Casa Artelor” Sector 3

Cu:Sabrina Iaschevici, Silviu Debu, Ionut Visan

Regie: Sanziana Stoican

Scenografie: Valentin Varlan

traducere Sanziana Stoican

A trăda = A înșela în mod voit și perfid încrederea cuiva, săvârșind acte care îi sunt potrivnice . A fi neloial față de cineva sau de ceva. A se abate de la o linie de conduită, a dovedi inconsecvență față de o acțiune, de o idee etc. A comite o infidelitate în dragoste sau în căsnicie; a înșela.

Premiul pentru cea mai buna actrita in cadrul Maratonul Teatrului Independent

Marele Premiu in cadrul Festivalului National de Teatru Independent

Joi, 16 iulie, ora 20.00

CEL MAI FRUMOS ROMAN DIN LUME dupa un text de Larry Tremblay

Regia: Alexandra Penciuc

Scenografia: Tudor Prodan

Cu: Nicoleta Lefter si Ionut Grama

Ajunge sa deschida primul caiet si  sa citeasca din el ca sa poata trai. Oamenii se apropie si il asculta, indiferent de limba pe care o vorbesc. Cand inchide caietul, ii ofera mancare si bautura; abia asteapta sa termine masa, si ii cer sa citeasca mai departe. Deschide al doilea caiet. Citeste. Cand il inchide, oamenii ii dau camasa de pe ei, ca sa auda urmarea. Cand, in zori, inchide al 12 lea caiet, multimea se arunca la picioarele lui, gata sa-si dea viata pentru a-i arata recunostinta. Fratele meu cunoaste astfel orasele gigantice, cerul rosiatic din zori de zi, pamantul reavan de boare, satele agatate de versantul muntilor: Viata mea a devenit cel mai frumos roman din lume.

Festivalul International de Teatru Sibiu 2014

Festivalul Contemporanis Iasi 2014

Maratonul Teatrului Independent 2013

Rezervări bilete se pot face: pe adresa unteatru sau pe site., iar bilete,le se pot achiziţiona online.

Foto: Stagiune estivală la UNTEATRU – unteatru.ro

22
/03
/24

Cum poate râsul să fie terapeutic? Cum poate cufundarea în natură să ne aline? Cum ne poate ajuta arta mișcării să avem o relație mai bună, mai creativă cu procesul de înaintare în vârstă? În căutarea răspunsurilor la aceste întrebări, Asociația Developing Art lansează proiectul de cercetare artistică All Sorts of Care: o serie de rezidențe artistice dedicate explorării legăturilor complexe dintre corp și minte, în contextul râsului, al îmbătrânirii și al prezenței umane, ca un martor tăcut ce face parte din natură, toate privite prin filtrul ideii de grijă.

21
/03
/24

Cele mai noi filme cu Mads Mikkelsen și Sir Anthony Hopkins în rolurile principale și multipremiatul „All of Us Strangers” (foto) (r. Andrew Haigh) sunt doar câteva dintre titlurile incluse în programul celei de-a 23-a ediții a Festivalului Internațional de Film Transilvania, care va avea loc la Cluj-Napoca între 14 și 24 iunie.

21
/03
/24

Joi, 28 martie, de la ora 19.00, va avea loc la sediul Teatrului Masca (Bd. Uverturii, nr. 14) a șasea întâlnire din seria dezbaterilor performative moderate de Alex Tocilescu. Tema ediției este „Ăștia o să ne plătească nouă pensia?!”

20
/03
/24

Denisa Nicolae are multe nesiguranțe și incertitudini. Râde zgomotos și plânge cu sughițuri. Iubește. Lumea ei e mare și jucăușă, din când în când o prinde cu tandrețe, să nu fugă, și o face vizibilă, puțin câte puțin.

20
/03
/24

Sue Giles, președintele ASSITEJ, transmite mesajul de Ziua Internațională a Teatrului pentru Copii și Tineret. Scopul acestei campanii este de a facilita accesul la teatru și la spectacole pentru copii și tineri.

19
/03
/24

Nominalizat în acest an la Women's Prize for Fiction, romanul „Cele opt vieți ale unui trickster de-o vârstă cu veacul” de Mirinae Lee, o coreeancă mutată în SUA, spune povestea teribilă a unei femei evadate din Coreea de Nord.

18
/03
/24

Proiectul „Întâlnirile Teatrul azi la Masca” iniţiat de revista Teatrul azi, în parteneriat cu Teatrul Masca din Bucureşti şi cu susţinerea UNITER, continuă seria de discuții profesionale cu a doua masă rotundă dedicată, de această dată, dramaturgiei românești.

18
/03
/24

În contextul celebrării a 20 de ani de existență, Centrul Național al Dansului București (CNDB) extinde Ziua Internațională a Dansului pe durata întregii luni aprilie.