Steaua fara nume şi Visul unei nopţi de vară, printre premierele noii stagiunii ale Naţionalului din Târgu-Mureş
https://www.ziarulmetropolis.ro/steaua-fara-nume-si-visul-unei-nopti-de-vara-printre-premierele-noii-stagiunii-ale-nationalului-din-targu-mures/

Teatrul Naţional Târgu-Mureş îşi deschide porţile în acestă toamnă cu noi proiecte teatrale, un program artistic şi o serie de mari regizori veniţi să să lucreze alături de actorii locali.

Un articol de Petre Ivan|22 august 2014

Premierele stagiunii următoare sunt:

Sala Mare

DINTE PENTRU DINTE după Zeul Carnagiului de Yasmina Reza, regia Cristian Juncu

POVESTE DE CRĂCIUN după Charles Dickens, regia Oana Leahu

VISUL UNEI NOPŢI DE VARĂ după William Shakespeare, regia Vlad Massaci

STEAUA FĂRĂ NUME de Mihail Sebastian, regia Erwin Şimşhensohn

Sala Mică

REGELE CHIOR de Marc Crehuet, regia Kincses Elemér

SOŢ DE VÂNZARE de Mihail Zadornov, regia Varga Csaba

Sala Parking

DOUBLE BIND un spectacol de Kincses Réka şi Alina Nelega

SHOES un spectacol de Scott Johnston

Spectacole invitate:

PAR/IMPAR spectacol despre dragoste după Visul unei nopţi de vară de William Shakespeare, coregraf Kozma Attila, Baletul din Miskolc

VICTIMĂ DE PRIMĂVARĂ coregrafia Juronics Tamás, Baletul Contemporan din Szeged

NUNTA LUI FIGARO de W.A. Mozart, regizor Novák Péter, Opera Maghiară din Cluj-Napoca

ELLING regia Michał Wawrzecki, Teatr Śląski, Katowice, PoloniaSteaua fara nume

CINEMA! regia Beppe Navello, Teatr Śląski, Katowice, Polonia

Fabulamundi. Playwriting Europe, prezentări scenice:

BUFNIŢA, VÂNTUL ŞI NOI de Fabrice Mélquiot

ÎN AFARA JOCULUI de Enzo Cormann

CONSENS ŞI… de Dirk Lauke

NEBUNI ŞI CLOVNI/DIN UMBRĂ de Antonio Lera

Reluări:

DON QUIJOTE, un spectacol de Ada Milea şi Mihai Măniuţiu, CARMINA BURANA după Carl Orff, regizor: Gigi Căciuleanu, ŞCOALA NEVESTELOR după Moliere, regizor: Cristian Juncu, POVESTE IRLANDEZĂ, un spectacol de Oana Leahu, CĂSĂTORIA de N. V. Gogol, regizor: Tufan Imamutdinov, ÎN TRAFIC, un spectacol de Alina Nelega, MARTIRI de Marius von Mayenburg, regizor: Theodor Cristian Popescu, CAMERA 701 de Elise Wilk, regizor: Rareş Budileanu, PORTUGHEZUL de Egressy Zoltán, regizor: Kincses Elemér, FORMA LUCRURILOR de Neil LaBute, regizor: Adrian Iclenzan, CLOACA de Maria Goos, regizor: Theodor Cristian Popescu, CAMPIONATUL DE IMPROVIZAŢIE coordonat de Vlad Massaci, CONTRA IUBIRII de Esteve Soler, regizor: Radu Nica, PUNCT TRIPLU un spectacol de Bogdan Georgescu

Abonamente:

  • Abonamentul Mecenat „Paul Gusty” valabil la toate premierele Companiei Liviu Rebreanu şi la trei spectacole invitate
  • Abonamentul „Ion Fiscuteanu”, flexibil cu 5 unităţi
  • Abonamentul „Cornel Popescu”, flexibil cu 4 unităţi pentru pensionari, studenţi şi elevi.

Foto cu Steaua fara nume şi Teatrul Naţional Târgu-Mureş – www.teatrunational.ro

27
/09
/23

Duminică s-a încheiat la București a 26-a ediție a Festivalului Internațional George Enescu printr-un concert susținut de Orchestra Regală Concertgebouw dirijată de Klaus Mäkelä cu o lucrare enesciană în interpretarea uneia dintre cele mai importante orchestre din lume: Uvertura de concert pe teme populare românești

26
/09
/23

Trăim secolul vitezei, vorbim repede, tastăm repede, aproape că am uitat cum se scrie de mână, cui îi mai pasă azi de virgule puse corect, de „i”-uri dublate, de verbe reflexive sau de expresii greşite?

26
/09
/23

Programul de educație cinematografică dedicat copiilor din localitățile fără cinematograf, cu acces limitat la cultură este în această săptămână în județul Mehedinți în școlile din localitățile Livezile și Vânju Mare iar în octombrie va fi în școlile din Hărman, județul Brașov.

26
/09
/23

Cea mai nouă premieră de la Teatrul Act, „Acasă la Zoo”, este un spectacol care poartă guler alb și mocasini, și care, după ce a asimilat toate tacâmurile și manierismele, și lentoarea de intelectual, și tactul folosit ca paravan pentru pudoare și pentru un comportament evitant, pune sub semnul întrebării noblețea civilizației, dusă la rang de dresaj.

26
/09
/23

Cea de-a IX-a ediție a „Premiilor Constantin Chiriac” a avut loc zilele trecute, în Prisăcani, satul natal al lui Constantin Chiriac, directorul general al Teatrului Național „Radu Stanca” Sibiu și președintele Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu, cel care a inițiat această competiție prin care elevii primesc recunoașterea calităților lor intelectuale și sufletești, pentru a-i angaja în destinul comunității.

26
/09
/23

Alejandro Durán este născut în Columbia, unde a terminat actoria. Se îndreaptă apoi spre regie, lucrând câteva spectacole în țara natală. Vine la București pentru un master la U.N.A.T.C. A pus în scenă la Teatrul Național din București și se pregătește să monteze la Teatrul Municipal din Miercurea Ciuc. La Teatrul Metropolis a avut premiera "Sunt un criminal și un tată de familie" de Fabio Rubiano.